• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Boeien 3CURAÇAO – Minister Ben Whiteman van Gezondheid, Milieu en Natuur heeft groen licht gegeven voor het plaatsen van FAD-boeien (Fish Attracting Devices). De boeien moeten zorgen voor meer vis in de wateren van Curaçao. De boeien worden vooralsnog geplaatst in de omgeving van Porto Marie, Jeramí, Boka Grandi en Westpunt.

Aanvragen voor andere locaties moeten nog worden goedgekeurd. De boeien moeten ervoor zorgen dat het makkelijker is voor vissers om meer vis te vangen. Whiteman hoopt zodoende de visserij te bevorderen. Vissen die door de boeien worden aangetrokken zijn onder andere tonijn, dorado en mula. USONA heeft de aanschaf van de FAD’s gefinancierd.

Ben Whiteman Boei

Boei

3 reacties op “FAD-boeien voor meer vis in Curaçaose wateren”

 1. Mumbo Jumbo oplossing. Maar er staan weer wat stropdassen op de foto, en dat is mooi meegenomen. Deze week was de Minister ook al op bezoek bij een agrariër, die cacao en bananen verbouwde. Curacao hoeft dus onder Whiteman geen honger te vrezen.

 2. Wanneer gaan ze hier op Curacao nou eens iets van enviromnent begrijpen. Zaken die daadwerkelijk goed zijn voor de visstand, de duiksport en omgeving worden afgewezen. En dit soort zaken wordt gewoon gefinancierd. Het gaat er niet om om het kleine beetje vis wat er nog is naar een plek te trekken zodat je de laatste restjes er nog uit haalt. Breng de visstand weer terug zoals ie hoort te zijn. Ik ben geschrokken van de terugloop van de visstand hier, maar dat ga je niet op deze manier oplossen. Onzinnig en totaal niet gekeken naar de toekomst.

 3. Wat een onzinnige investeren .
  In plaatst dat God bepaald wat moeten er gebeuren met de natuur .
  Bepaald een kunstwerk van hand gemaakt door mensen ( boeien ) .
  Mensen moeten ook reflecteren dat er bestaat de zeven dikke koeien en zeven slakke koeien .
  Dus zeven goeie jaren en zeven slechte jaren