• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Minister van JustitieCURAÇAO – Per vandaag treedt een noodplan in werking dat de toenemende criminaliteit op het eiland een halt moet toeroepen. Minister Nelson Navarro van Justitie besprak de details van het plan, dat tot en met carnaval 2014 gehandhaafd moet worden, vandaag met de politie en het Openbaar Ministerie (OM). Dat meldt Radio Hoyer 2.

De minister deed, op basis van informatie van de inlichtingendiensten, een aantal weken geleden al de uitspraak dat het eiland “in de greep van de georganiseerde misdaad is” en liet ook optekenen dat hij het gevoel heeft dat misdadigers erop uit zijn om paniek te zaaien bij de bevolking.

Meer politie
Het noodplan is volgens Navarro een combinatie van meer politie op straat en een meer informatie-gestuurde korps. “Ik zal tevreden zijn als we dit jaar het aantal misdrijven kunnen terugbrengen tot minimaal de helft ten opzichte van vorig jaar”, aldus Navarro.

Navarro in gesprek met Reinier Hillen

14 reacties op “Noodplan Navarro moet leiden tot halvering misdrijven”

 1. Niet om het 1 of ander maar weet deze zwakke minist nu wel waarover hij het heeft? Eerst zo’n zwakbegaafd figuur als Wilsoe die de lantaarns wilde uitdoen in bepaalde wijken en nu deze minist die ze volgens mij niet op een rijtje heeft.
  Geen woorden maar daden. Aanpakken die kriminalidat dankzij 2 jr Schotte is heT hollenderwijs achteruit gegaan maar onder PAIS en PS is er niks verbetert. Shame on all of you. Zakkenvullers zijn het en verder niets.
  Zondag naar Miami vertroken hoe kan het dat bijv S Palm aan boord zat is het niet vreemd te noemen hoe die figuren allemaal op kosten van de belastingbetaler op reis gaan.

 2. Volgens mij doet hij het tegenover gestelde! Sinds kort is het politiebureau in Punda van 23.00u tot 7.00u gesloten! Dichtstbijzijnde post rio canario… Gevolg? Toename van inbraken in de winkels. Pffff

 3. Navarro…misschien eens het ministerie doorlichten..
  Dit jaar kwam Unicef rapport over Curacao uit.
  Geen enkele minister stond zich te schamen.

  Meest pijnlijk vond ik deze: “During 2008, the year with the most recent data, between 160 and 170 young people under 24 years were imprisoned on Curaçao.” We weten dus al 5 jaar niet hoeveel jongeren we opsluiten? Geeft te denken!

  Dat zeggen we tegen de wereld…

 4. Navaro moet in de spoel keuken gaan werken ,er zijn betere koks in een keuken te vinden , dan die minister van justitie in zijn paleis .Ik snap dan ook niet waarom het zo moeilijk moet zijn om 444 vierkante meter onder controle te houden .Haal alle sterke werkloze x militairen terug naar de basis ,maak een plan meneer Navaro een plan .
  Er is een oorlog die plaats vindt op je dushie Corsow vraag Nederland voor hulp ,daar hoef je je niet voor te schamen ,je zult resultaten zien. Ik zal als x militair ook mijn steentje bij dragen als nodig is. Betaal de mensen om informatie te verschaffen, WANT DAT DOEN DE PILITICI ook om iemand de mond te snoeren, dus draai het sisteem om
  Naast die mooie hotels en ziekenhuis ook een groooote gevangenius of betr gzegt een opslagplaats voor die zogenaamde beruchte criminelen,zo kun je gelijk de restjes over gebleven eten van de hotels aan de gevangenen geven er zijn daar in de buurt al een paar hotels dus veel moet er niet veranderen. WACHT NIET te lang met je plan want er zal er eentje op staan en zeggen dat NIET MAG. OOOOO wat zou wiels hierover gezegt hebben.minmaal 10 jaar voor beroving 15 jaar met geweld en 20 jaar voor gewapend overval .

 5. Navarro: “Het noodplan is volgens Navarro een combinatie van meer politie op straat en een meer informatie-gestuurde korps.”

  Dit noodplan gaat niet werken. Als de politie (te paard, op de fiets, of lopend) in de ene straat is, vindt de inbraak/atrako wel in de andere straat plaats. En informatie ligt of op straat of wordt gestolen, of wordt niet opgetekend (bij inbraak).

  En om de kleine (uit de hand gelopen) criminaliteit in één adem te noemen met de georganiseerde misdaad, sterker nog: een koppeling te leggen, gaat me echt te ver! Mijn noodplan bestaat uit het snel vervangen van Navarro en snelrecht toepassen bij inbraak en geweld.

 6. @ Alsjeblieft schreef: Dit zijn gewoon gangsters, niks met georganiseerde misdaad…te maken.

  Gang-ster, oftewel lid van een Gang, hetgeen wél georganiseerde misdaad kan zijn.
  Mogelijk bent ook u verbaal niet geheel geschikt voor het ambt van minister.

 7. Beste Minister,

  De enige oplossing om het aantal inbraken en overwallen werkelijk terug te drijven is simpel en ook goedkoop:

  A sta iedere burger toe om een vuurwapen te dragen net als in Canada of USA
  B dat kost geen cent want de burgers moeten het zelf bekostigen

  Na enig geknal en tumilt zullen de overvallen en inbraken aanzienlijk gedaald blijken, Gegarandeerd.

 8. Het is heel simpel.. Ga op zaterdagavond in Salina patrouileren en ik wed dat je een aantal criminelen ga tegen komen, controleer de motor en quadriders op curacao en vergeet niet overdag jonge mannen die onder een boom hangen..
  Jongeren die in dure autos rijden met gouden velgen mag je ook wel ondervragen waar ze het van betalen..

 9. Beste Minister,

  leuk zo;n samenzwerings- theorie, er zijn krachten bezig on de regering om te werpen?
  Noem paard en man als u deze inlichtingen heb, wie zijn deze personen die crimineeltjes aanstuurt om onze rechtstaat en democratie in gevaar te kunnen brengen.

  feit is dat elk jaar in deze tijd de atrako’s , inbraken, poging tot diefstallen bij bedrijven omhoog gaan.
  Namelijk de feestdagen staan voor de deur en er zijn nog steeds mensen die denken wat ik niet heb kan een andere wel missen.

  Ook speelt er politiek, namelijk dat u het vertrouwen in de politie heeft opgezegd na aanleiding in de dood van “pretu” en het overuren beleid.
  Sterk spelen met de politie dat ze frauderen inzake van het overuren beleid heeft u zaak niet goed gedaan. Door nu Sinterklaas te spelen om te zeggen mannen en vrouwen van de politie nu gaan we er tegen aan voor wat bestrijding van de misdaad , zult u de gemoederen even kunnen laten bedaren omdat ze weer overuren kunnen schrijven.

  Als laatste vind ik het vreemd, dat u inzake “pretu”elke verantwoordelijkheid afwijst en zegt daar heb ik mijn deskundige mensen voor en die hebben gefaald. Maar nu neemt u zelf de leiding in handen voor wat betreft misdaad bestrijding en komt u groot na buiten via de pers.

 10. “..terugbrengen tot minimaal de helft..”? Ik hoop dat hij MAXimaal bedoelt…!
  Ook de rest is een kaasverhaal. “Volgens mij is Curacao in de greep van georganiseerde misdaad”, hoezo volgens mij? Als minister van justitie weet je of dat zo is, of niet zo is, niks volgens mij…
  Iedereen die er met een groepje van 3 er van tevoren aan denkt om een stuk touw mee te nemen naar een overval wordt hier aangemerkt als ‘georganiseerde misdaad’. Get your facts straight. Dit zijn gewoon gangsters, niks met georganiseerde misdaad of terrorisme (angstzaaien) te maken, ook als zodanig aanpakken dus.

 11. Quo Vadis: helemaal gelijk.

  Verder is het onmogelijk, zowel organisatorisch als financieel, om in iedere straat voor politietoezicht te zorgen.

  Wat Navarro probeert is een gevoel van schijnveiligheid te creeeren om het te doen lijken dat hij goed functioneert.

  Een goede minister van justitie moet gewoon keihard straffen, doorrijden in plaats van stoppen bij een oranje verkeerslicht: auto verbeurd verklaren. Diefstal: jaar het gevang in. Moord: doodstraf.

  Het moet gewoon afgelopen zijn met het gebrianmariano.

 12. Alweer ” Fasten your seatbelts” ? En dat gaan we dus doen met hetzelfde korps?

 13. Deze man heeft zich volstrekt belachelijk gemaakt met het doen van zijn uitspraak ‘criminals, fasten your seat betls’ waarna er een criminaliteitsgolf uitbrak.

  Wees een kerel Navarro, en geef gewoon toe dat de criminaliteit een onoplosbaar probleem is zolang een samenleving toestaat dat de Brian Marianos met celstraffen die ze nooit hoeven uit te zitten de rechtszaal uitlopen en diezelfde samenleving massaal op corrupte politici stemt.

  Zolang vrouwen zich laten bezwangeren voor een belkaartje en de vader van een kind 9 maanden voor de bevalling al verdwenen is.

 14. “Ik zal tevreden zijn als we dit jaar het aantal misdrijven kunnen terugbrengen tot minimaal de helft ten opzichte van vorig jaar”, aldus Navarro.

  De beste man weet dat we nog anderhalve maand in dit jaar te gaan hebben??