• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

kaya frank curiel 2CURAÇAO – Curaçao heeft er weer een nieuwe straatnaam bij. De ‘Juan Hatoweg’ heeft sinds gisteren de naam ‘Kaya Frank Curiel’. De straat is vernoemd naar Franklin I. Curiel. Curiel heeft zich, op sportgebied, jarenlang ingezet voor de Curaçaose jeugd. De Kaya Frank Curiel ligt tegenover de Frank Curiel Ballpark.

Vorige week werd ook honkballer Wladimir ‘Coco’ Balentien geëerd met een straatnaam. De voormalig ‘Arowakenweg’, waar de honkballer opgroeide,  heet nu ‘Kaya Coco Balentien’. De naamswijzigingen zijn in het kader van de beslissing van de regering om diverse straatnamen een nieuwe naam te geven. De desbetreffende beslissing werd op 30 oktober gemaakt. Hiermee wil de regering Curaçaoënaars (waaronder sporthelden) die iets positiefs voor het eiland hebben gedaan, eren.

kaya frank curiel 1

4 reacties op “Franklin I. Curiel geëerd met straatnaam”

 1. Is het iemand opgevallen dat alle straatnamen die veranderd worden met weg of straat eindigen?
  Ik heb sterk de indruk dat de PS allles wat nederlands klinkt weg wil werken en alles kaya moet worden,

  Nou is het wel zo dat Frank Curiel veel heeft betekend voor Curacao en dat ik het best wel begrijp dat de Juanhato weg naar hem vernoemd wordt omdat hij daar zijn daden heeft verricht bij de ballpark. Maar stel je voor Frank curiel weg? maar ja in principe ben ik gewoon tegen het veranderen van namen terwjl er zo veel straten zijn nog zonder namen!!

  Een compromie die ik een keer hoorde en wel kon waarderen is mischien een dubbele naam bij bepaalde straten bv Arowakkenweg/ Wladimier Balentien , Midenstraat/ Angel job of in dit geval Juan hato/ Frank Curiel weg

 2. Precies No por.

  Die mensen krijgen voorlopig weer geen post meer.
  En kunnen geen documenten regelen bij Kranshi…
  Plus alles roadmaps fout Kadater onderste boven Drov problemen.
  Er vind daar een flinke verkaveling plaats.
  Gaan die notarissen leuk vinden ook.

  Maar waar om niet Shotte gat weg niet een a er bij of zo.

  Veel makkelijker.

  Blijven lachen op de rots.

 3. Wanneer komt Miguel Pourier voor een vernoeming in aanmerking?

 4. Belachelijk om bestaande straatnamen te vernoemen, dit veroorzaakt een hoop verwarring.

  Bovendien moet je nooit bij leven een straat naar iemand vernoemen. Stel dat er een straat vernoemd was naar Andruw Jones voordat bekend werd dat hij sexclubs bezocht, alcoholist was en zijn vrouw mishandelde.

  Dan zat je nu als bewoner mooi opgescheept met die straatnaam.