• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

PolitieCURAÇAO – Raymond K. is volgens zijn advcoaat, Ad Westendorp, in de Dominincaanse Republiek gekidnapt. Dat meldt De Telegraaf. K. staat terecht voor het vermoorden van Rini van Setten, beter bekend als Haagse Rinus. Hij vluchtte na de moord op Rinus naar de Dominicaanse Republiek.

K. schoot 6 februari de 36-jarige Haagse Rinus dood en vluchtte daarna naar de Dominicaanse Republiek omdat Nederland geen uitleveringsverdrag heeft met het land. Volgens K. was hij thuis bij zijn vriendin toen hij werd meegenomen door Spaanstalige mannen in burgerkleding. Volgens Westendorp waren dit mensen van Interpol.

Curaçao
K. zou vanuit de Dominicaanse Republiek naar Curaçao zijn overgevlogen. Vanaf Curaçao werd hij overgebracht naar Nederland. Echter, volgens Westendorp zijn de Dominicaanse autoriteiten nooit betrokken geweest bij de uitzetting naar Curaçao. Hierdoor ontbreekt volgens de advocaat een rechtmatige basis voor uitzetting. Westendorp vindt daarom dat het OM K. niet langer kan vervolgen.

Shurendy Q.
Het is niet voor het eerst dat Curaçao als doorvoerhaven zou zijn gebruikt voor verdachten in grotere strafzaken. Enkele maanden geleden zou Shurendy Q. door de Jamaicaanse autoriteiten zijn uitgezet richting Hato. Daar is hij naar Nederland getransporteerd. De verdachte had echter geen paspoort dus had hij niet uitgezet mogen worden.

4 reacties op “‘Raymond K. via Curaçao ontvoerd naar NL’”

 1. @Willem, Daar zitten aardig wat criminelen met een Nederlands paspoort. Maar laat ze wel de straf uitzitten in die landen.. 1 jaar cel in de landen staat gelijk als 50 jaar cel in Nederland

 2. Het wordt tijd dat het Koninkrijk uitleveringsverdragen sluit met landen in het Caribisch gebied. En dan met name de Dominicaanse Republiek en Jamaica.

 3. Prima, hij is ten onrechte uitgezet door de Domicanen. G adaar lekker een rechtzaak voeren.
  Nu is hij op Nederlands gebied en kan de Nederlandse wet hem veroordelen.
  Het is ons probleem toch niet dat ze hem daar niet meer wilden.

 4. Ach ach laten we maar meteen die brave jongens vrij toch