CURAÇAO – InterExpo en Tanja Fraai organiseren deze week de jaarlijkse duurzame handelsmissie. Dit congres staat in het teken van de viering van 200 jaar Koninkrijk. Het is de 17e keer dat de handelsmissie ‘duurzaam zaken doen tussen het Caribisch Koninkrijk en Nederland’ wordt georganiseerd.
Zaterdag wordt de officiële aftrap gegeven voor de viering. De viering duurt tot 2015. Als kick-off is er woensdag en donderdag een bijeenkomst in Hotel Des Indes in Den Haag.
Invulling handelsmissie
• Een congres met 25 sprekers. Drs. Ank Bijleveld-Schouten, voorzitter van het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk, opent de handelsmissie op 27 november.
• Matchmaking; doelgericht kennis maken met een bedrijf of partij.
• Galadiner ter gelegenheid van 200 jaar Koninkrijk op woensdag. Genodigden zijn onder meer de gouverneurs en premiers van Curaçao, Sint Maarten en Aruba, de rijksvertegenwoordiger van de openbare lichamen Bonaire, Saba en Sint Eustatius, delegaties van de eilandelijke overheden, CEO’s van diverse bedrijven van de eilanden, vertegenwoordigers uit de toeristische sector, Kamers van Koophandel en andere brancheorganisaties en maatschappelijke organisaties, vertegenwoordigers van de financiële sector; banken, trustkantoren, advocatuur en notariaat.
Duurzaam
Tijdens het evenement wordt er stilgestaan bij het duurzaam karakter van de koninkrijksband. Duurzaam in maatschappelijke, politieke en economische zin. Aanmelden voor de 17e handelsmissie kan door een e-mail te sturen naar peter@interexpo.biz.
Paus Franciscus verwerpt ‘goddeloze’ consumptiemaatschappij
‘Zoals het gebod “gij zult niet doden” een duidelijke grens stelt om de waarde van het leven te garanderen, zo moeten wij nu ook nee zeggen tegen een economie van uitsluiting en ongelijkheid. Want deze economie doodt mensen,’ schrijft de jezuïet.
@Abraham Mossel, illigaale of illegale? Slimmerd.
Curaçaoënaars zijn niet illegaal op zeeën die tot het land behoren.
@Vi, het gaat om illigaale visserij, domppie
Waarom komen de grote Nederlandse bedrijven niet naar curacao?
Hoezo handelsmissie als de Curaçaose vissers niet meer van Bonaire (Nederland?) de Bonairiaanse wateren mag vissen? De zeeën rond deze eilanden zijn van ons allemaal omdat ze onder het land ofwel koninkrijk vallen.
Heb een man in het NL. journaal horen zeggen dat hij niet meer in Bonairiaanse wateren mag vissen. Onzin. Vissers mogen overal in het gebied van het koninkrijk vissen behalve in de binnenwateren van deze eilanden maar dat was altijd al zo.
Het wordt tijd om vissers op papier duidelijk te maken wat hun rechten en plichten zijn.
Alleen buitenlandse vissers mogen niet in de zeeën van het koninkrijk vissen zonder vergunning. Het feit dat er bijna geen vissen meer in onze wateren zijn hebben we te danken aan o.a. de Japanners die onze zeeën al tientallen jaren met supermoderne boten leegvissen (tonijn) met vergunning van Holland cq betaling aan. Overbevissing van onze zeeën ligt dus niet aan de kleine Curaçaose visser met zijn schamele bootje in de Bonairiaanse wateren of andersom.