• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Alex RosariaCURAÇAO – PAIS-leider Alex Rosaria wijst op de gevaarlijke en onwenselijke verkeerssitutatie op de Santa Rosaweg ter hoogte van Labadera. Toen Building Depot zijn deuren opende tegenover Marchena Hardware ging het fout, vindt Rosaria. Hij heeft de regering een brief gestuurd.

Hij benadrukt dat hij geen problemen heeft tegen de opening van de zaak. Wel geeft de PAIS-leider aan dat mensen die nu gebruik willen maken van de weg geconfronteerd worden met complete chaos. Dit draagt bij aan verkeersgevaar, aldus Rosaria. Er is voor voetgangers geen veilige plek om over te steken en er is nauwelijks ruimte om te parkeren. Daardoor laten bezoekers hun auto’s aan alle kanten van de weg. Dit veroorzaakt onder andere gevaarlijke situaties als de auto’s de weg weer willen verlaten.

Drie opties
De partijeleider wil nu weten of er wel voldoende is nagedacht over de gevolgen voor de verkeersstroom voordat er een vergunning is afgegeven. Ook komt Rosaria met drie alternatieven op de proppen die een veiliger situatie op de Santa Rosaweg moeten creëren.

Lees de gehele brief met alle vragen hieronder.

Brief verkeerssituatie

17 reacties op “Rosaria hekelt verkeerssituatie Santa Rosaweg”

 1. Alex Rosaria, neem een kijkje bij Domi om naar Punda, Saliña etc te gaan ‘s morgens en na kantoor uren brug om terug te rijden naar Domi vanuit Saliña. Rotonde Palu Blanku, Gouverneur v Lansbergeweg, Kortijnweg. Ze zijn tien duizend keer erger dan Labadera. En veel van de voorgenoemde is dicht bij 1 of meerdere scholen.

 2. En over een paar maanden kun je dezelfde brief sturen over de gevaarlijke verkeerssituaties bij Sambil. Wanneer gaat er in vredesnaam eens iemand pro-actief denken?

 3. het verkeer op Sta. Rosaweg is een chaos en voor mens dier en voertuig uiterst gevaarlijk. Hetzelfde geldt voor de Caracasbaaiweg, Cas Corawg, Schottegatweg, Rooseveltweg, W. Churchillweg enz. Er is zonder enig nadenken “lintbebouwing” toegestaan aan de hoofdwegen met alle gevolgen vandien. Doe daar bovenop het onbeschofte en ondoordachte rijgedrag van de Curaçaoenaars en dan begrijp je het grote aantal ongelukken en de kosten voor de maatschappij erdoor. Niet enkel de financiële kosten maar ook het leed dat veroorzaakt wordt door doden en voor het leven getekende invaliden.

 4. Marjan, niet zeuren, die situatie die jij beschrijft tref je op zoveel plaatsen aan, zoals bij het Radulphus college waar het aan begin en einde van de schooltijd een grote file is.

  Daar is niets gevaarlijks aan, net als bij Buiding Depot, je staat alleen een tijdje in de file.

 5. Nu met het dubbele verkeer wat over deze de sta. rosa weg moet in verband met het open liggen van de cascoraweg maakt het de situatie nog erger. Dat punt bij Labadera is altijd al een probleem geweest, ook vanwege de ingang van Marchena Hardware en het paralel weggetje wat allen op een punt uitlopen, en het overige verkeer wat veels te hard rijdt.
  Nu dat ze op de Cascoraweg bezig zijn, hoop ik dat ze ook hier sleeping policemen aanleggen, levensgevaarlijk om daar op de hoogte van zuid zapateer en semikok, om vlak na de bocht de weg over te steken.

 6. Laat de politie op zn minst handhaven. Mensen die in de berm parkeren structureel bekeuren. Jammer dat dan uiteindelijk Building Depot hiervan de dupe wordt maar dan worden zij ook aangespoord om naar een andere oplossing (= andere locatie) uit te kijken. Weet iemand trouwens of en zo ja wanneer zij weer op hun oorspronkelijke locatie terugkeren want dan is iedereen weer blij. Heb de indruk dat het daar helemaal stil ligt..

 7. Blij dat tenminste iemand zich druk maakt, al weken stoor ik me gigantisch aan de ellendige situatie die daar is ontstaan. Meerdere malen per dag moet ik langs en sta ook constant vast. Auto’s staan links en rechts in de berm. Net als Rosaria wil ik niemand brood uit de mond stoten, maar een zaak als Building Depot zal op z’n minst een plek moeten hebben met meer dan voldoende parkeergelegenheid. Dit is echt een ellendige situatie aan het worden. En nee, natuurlijk zijn er meer en belangrijke zaken, maar dat houdt niet in, dat dit onder de aandacht moet komen. Dus Rosaria, masha danki… en nu maar hopen dat er dan ook wat gaat gebeuren!

 8. Ook in de winkel is het chaos. Je kan nergens goed bijkomen met je winkelwagen. En zo goedkoop is lang alles niet.

 9. Misschien tijd om na te gaan wie dit heeft goedgekeurd en om deze persoon te ontslaan?

 10. Weer een B onderwerpje waar Pais zich druk over maakt.

  Je hoort ze niet over het feit dat 68% van de veroordelingen door de rechtbank niet worden uitgevoerd, waardoor mensen zoals Brian Mariano die een kilo drugs gesmokkeld hebben vrijuit gaan en met de winsten van hun vuile handel een lekker leven kunnen leiden.

 11. jammer dat hij en de PAIS organisatie zich daar druk over maken maar over de ISLA, ed hoor je niks.

 12. PAIS komt steeds met onderwerpen die me toch de indruk geven dat ze in de echte politiek bij PS niet veel voorstellen.

 13. Dat komt er van als je domme ambtenaren aanstelt voor de afgifte van bouwvergunningen…..

 14. Misschien een domme opmerking…………..maar hebben we daar de Politie en SKS niet voor ?
  Die zijn er toch om de verkeersveiligheid te garanderen en de verkeersregels te handhaven ?

 15. Gevaar in het verkeer ontstaat niet door gevaarlijke situaties maar door asociaal gedrag.

  Zoals bij de verkeerslichten op de Cascoraweg nabij Centrum nog snel door rood rijden terwijl je ziet dat het kruispunt al geblokkeerd is door je voorgangers die in de file staan. Waardoor de tegenliggers als ze groen krijgen niet vooruit kunnen omdat jij de weg blokkeert.

  Dom egoisme is het.

 16. Over dit soort dingen wordt nooit nagedacht.. Neem de McDonalds aan de St. Rosa weg en de Burger KIng aan de Caracasbaai weg..

  De lichten van Palu Blancu werken ook al 4 maanden niet meer.. en onze Earl zit steeds in het buitenland..

 17. Alex, de oplossing is heel simpel: bied Building Depot een kapitaalinjectie aan, zodat er een nieuwe Building Depot aan de Kaya Jacob Posner gebouwd kan worden. Meer dan 50 personeelsleden zitten nog steeds thuis na die brand. Misschien kan de drukte dan weer meer gestroomlijnd worden, maar als we toch gaan praten over afgifte vergunningen (Outlet Store) en Dienst Openbare Werken (infrastructuur, verkeersapparatuur, etc) dan kunnen we nog wel een week extra uittrekken en veel meer vergaderen.

  Sta je er weleens bij stil dat de stoplichten bij de rotonde van Palu Blanku al meer dan tien (10!) weken stuk zijn? En dat daar dagelijks chaos heerst en meerdere keren per week een kop-staart-botsing plaatsvindt? Nee, laat dat dan eerst eens gauw repareren, of moeten de reserve-onderdelen uit Groenland komen?