• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

PolitieCURAÇAO – Een 83-jarige vrouw is gisteren rond 12.45 uur overvallen en mishandeld in haar woning in Las Almas. De daders zijn twee Spaanssprekende vrouwen met een Latijns-Amerikaans uiterlijk. Zij kwamen langs bij het slachtoffer en vroegen of ze geïnteresseerd was om goud te verkopen. 

Eenmaal binnengelaten probeerde de twee latina’s om een stuk tape op de mond van het slachtoffer te plakken, waarop een worsteling ontstond. De twee vrouwen namen de 83-jarige daarna meerdere ringen af. Inmiddels hadden de overvallers ook gemerkt dat de bewoonster twee gouden tanden had en probeerden ze die met geweld uit haar mond te verwijderen. Dat lukte echter niet, waarna het duo zich uit de voeten maakte met een auto die op hen wachtte.

Getuigen
Het slachtoffer heeft meerdere verwondingen aan haar lichaam. Volgens de politie is ze erg aangedaan door wat er gebeurd is. Het overvalteam van de politie onderzoekt de zaak en doet een dringende oproep aan getuigen om zich te melden. Heb je iets geks gezien of gehoord, meld het aan de politie via telefoonnummers 8666140, 8666192, 8666240 of 8666109. Andere telefoonnummers zijn 917 of de anonieme tiplijn 108.

18 reacties op “Vrouw (83) overvallen en mishandeld in eigen woning”

 1. Ami ta haña ku mester bin un sentro di informashon pa grandinan .
  Ya, asina nan ta nan altura ku tempu a kambia i bira nan ta bira mas kauteloso
  Of traha un kas gigantesko i moderno pa grandinan ( Bejaardenhuis ) mesun kos ku Bétésta ..
  Pasombra ku grandinan sigi biba na so,e kosnan aki ta sigi pasa

 2. Nardy, op 25-11-2013 om 16:22 schreef:

  Verschrikkelijk verhaal. Deze ‘dames’ hebben ook nog haar kaak gebroken bij het uitrekken van haar tanden, hoe kan je het bedenken.

  Ik snap je gedachte, echter door de ‘goeie’ kwaliteit van journalistiek en het sensatiebeluste Vigilantegehalte van de meeste journalisten is je gedachte niet juist. De vrouw heeft haar kaak niet gebroken en haar tanden zouden niet uitgetrokken worden.

  Bij de poging is haar KUNSTGEBIT uit de mond gevallen en gebroken.

 3. dat zijn toch geen mensen,maar … die dit op hun geweten hebben…en @marga,,totale onzin,,dan kun je niets meer in huis hebben ,ook geen geld of telefoon,want sommige mensen {of hoe je ze ook wilt noemen}jatten alles weg

 4. @marga Wat is je hersencapaciteit toch klein, je leeft ook zeker zeer beperkt..
  Als jij morgen wordt beroofd, maar dat gebeurd natuurlijk niet want jij bent immers niet zo “dom” om goud in huis te hebben (het is notabene je eigen huis maar ja wie bewaart toch ook waardevolle spullen in zijn eigen huis..) dan vraag ik mij af hoe jij je voelt als iemand je erop wijst dat je maar geen goud in huis moest hebben.

  Ooit gedacht aan de mogelijkheid dat mensen hun zuurverdiende centen wel eens willen investeren in iets ter nagedachte van? kortom dit is niet iets om veel woorden aan vuil te maken maar je antwoord zegt enorm veel over je denkcapaciteit.

  Kom eens uit die tunnel en leef je eens in …

  Dit is gewoon geen aardig antwoord.

  Ik hoop dat de daders gepakt worden, als heb ik daar een hard hoofd in. Iemand zijn kaken breken gaat wel heel erg ver..

 5. Vorige week in Nederland vrouw van 89 door drie tieners van Latijns-Amerika afkomst in haar huis mishandeld en berooft. De vrouw kreeg hartaanval. Helaas gebeurd het overal. De zwakste groep wordt uitgekozen. Oude weerloze mensen. De makkelijkste slachtoffers. Zo ook in Rotterdam waar een oude vrouw al 10 jaar dood in huis lag. Niemand die naar haar omkeek. Het lijkt dat als je oud bent niet meer meeteld. Respectloos voor een generatie die heel anders in het leven stonden, als de mensen van deze generatie. Met name de jeugd wat toch de generatie van de toekomst moet worden. Egoïsme, materialisme, de slechte opvoeding, scholing noem maar op. Maar als je denkt dat het alleen in korsow is heb je het mis. Het is mondiaal. We leven in een tijd van ieder voor zich. Geld geld geld. Hoe meer hoe beter. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de mondiale crisis. Geld is het meest dodelijke wapen in de wereld. Helaas kunnen we niet zonder. Stel dat er ineens geen geld meer zou bestaan, en we weer terug gaan naar ruilhandel. Ieder doet of maakt iets waar hij of zij goed in is. Ruilen met elkaar. Tja…

 6. Verschrikkelijk verhaal. Deze ‘dames’ hebben ook nog haar kaak gebroken bij het uitrekken van haar tanden, hoe kan je het bedenken. Arme vrouw 🙁
  Heel veel sterkte en spoedig herstel van dit trauma….

  @Marga ‘blame the victim’, wat een schrijnende reaktie.

 7. @bomboklad, Nee hoor.. vroeger was het idd voornamelijk rond kerst maar sinds 2010 is het gewoon het hele jaar feest met verkrachtingen, moorden, berovingen etc

 8. di donker weken voor di kerst zijn begonnen !!

 9. 25-11-2013
  Bándariba a lansa un gritu di alarma despues di e atrako ku tabatin riba un dama di 83 aña di edat den Las Almas e fin di siman aki. E situashon aki no por sigui i si no hasi nada nos lo tin ku tuma lei den nos mes man…….. No ta promé bes ku e bario ta sklama pa yudansa.

  “Plataforma Bándariba ta hasi un apelashon na tur habitante di Bándariba pa lòs nan safety belt. Ta basta awor ku atrako”, ……

  uit NOTISIA 360
  PS door Wladimiro : Plataforma Banda Arba is een achtenswaardige en serieuze
  buurten-organisatie. Boeven fasten your belts. De MACHETE zal je opwachten.

 10. @ Marga. Tja, als je als 83 jarige goud in huis hebt dan vraag je er tegenwoordig ook om.

  Kijk jij maar uit. Als je niet volgens jezelf maar volgens het gespuis er iets te “puntig” of uitdagend uitziet, vraag je om een verkrachting. Enjoy it and don’t resist.

 11. Ach ja fasten je seatbelts toch.. en er is sinds 10-10 daadwerkelijk niets gedaan aan de veiligheid van de burgers.. maarja we kijken en doen niets.. apathen

 12. “Marga”, ik vind het een ongepaste, domme reactie. Veroordeel de criminelen die andersmans spullen jatten. Hoe zal jij reageren als je uit jouw auto wordt geschopt en de auto wordt meegenomen? Het lijkt wel de wereld op zijn kop.

 13. @marga; Mijn moeder is 93 en wil je weten waar ze woont ?
  Durf maar eens haar wat aan te doen zal ik maar zeggen .
  Wat een domme reactie ,heb jij geen moeder ? En ja ik zal de wet aan mijn laars lappen als het om mijn moeder gaat, net zoals de politici dat wel kunnen ,zal ik om mijn moeder te beschermen, het zelfde doen. ALS NIEMAND MIJN MOEDER KAN BESCHERMEN,
  dan zal het niet lang duren dat er heel veel mensen die hun moeder lief hebben het recht in eigenhanden zullen nemen .Daar ben ik niet bang voor ,daar moeten de dikke kankerleijers( ministers) wat aan doen .ipv lullen over recht in eigen handen nemen .
  Idereen heeft het recht om zich zelf EN ZIJN moeder te beschermen.
  Soms vraag ik god pardon van mijn manier van denken,maar beetje bij beetje krijg ik het gevoel dat Curaqcao niet verder mag bestaan , welals de doodstraf word ingevoerd.

 14. @marga, wat een bespottelijk antwoord. als slachtoffer dus weer de lul

 15. Ja je mag geen eigen rechter spelen zeggen ze dan maar wat moet je dan, moet je ze gelijk weg laten lopen dan. Alhoewel als ze al worden opgepakt worden ze nog dezelfde dag vrij gelaten. Ze mogen jou wel in elkaar slaan of wat dan ook maar je mag ze niets terug doen, want ze hebben ook rechten zeggen ze dan. Nou ik vind dat zulke lui geen rechten meer hebben. Die hebben ze verspeeld als ze bij jou binnen lopen zonder dat je ze hebt uitgenodigd.

 16. Belachelijk. Het word steeds gekker. Laten ze iemand van hun eigen leeftijd nemen, maar dat durven ze natuurlijk weer niet want dan krijgen ze misschien zelf wel klappen. Lafaards

 17. Wij ouderen zijn vogelvrij verklaard door het GESPUIS. God behoede ons.
  Een goede lieve jongen brak in bij mijn bejaarde moeder. Hij werd geconfronteerd met een scherpe MACHETE en een flink geschreeuw. De buren kwamen op de herrie af en het lukte hen om het boefje aan een lantaarnpal vast te binden. Toen de HERMANDAD kwam, gingen ze zeer grondig op zoek naar de machete. Ook moest mijn moeder verklappen wie de jongen vastgebonden had. De inbreker werd vrijgelaten omdat de buurt het recht in eigen handen had genomen en dit laaste mocht niet. Als het LAND onze eigen veiligheid niet kan waarborgen, wie dan wel ?
  Wladimiro Matos

 18. Tja, als je als 83 jarige goud in huis hebt dan vraag je er tegenwoordig ook om.