Jeanne-Marie Francisca thumbCURAÇAO – De cliënten van werkplaats Tayer Soshal Santa Martha zijn naar huis gestuurd om zich te bezinnen op hun standpunt ten aanzien van de directie van de sociale werkplaats. Het is onduidelijk wat de cliënten precies willen van de directie. Dat zegt directeur Sharlon Melfor in gesprek met Radio Hoyer 2.

Na de uitspraak van de rechter in het kort geding probeert de directie de draad weer op te pakken, maar dat lukt niet door protesten van de deelnemers. De directie en het bestuur waren door Minister Jeanne-Marie Francisca van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn op non-actief gezet op beschuldiging van onder meer mishandeling en uitbuiting van werknemers. De rechter oordeelde dat de beschuldiging en de op non-actiefstelling onterecht zijn.

Protest
Volgens Melfor is het hem niet geheel duidelijk wat de deelnemers willen, maar het zou te maken hebben met de hoogte van vergoedingen en opmerkingen van het management in de media over de sociale werkplaats. De deelnemers protesteren al anderhalve week en hebben hun protesten vandaag geïntensiveerd met als gevolg dat de directie niet aan het werk kon. Aangezien de deelnemers niet willen praten is er sprake van een status quo en heeft de directie ze naar huis gestuurd.

Melfor legt aan Radio Hoyer 2 uit wat er gebeurde toen hij aan het werk wilde bij de sociale werkplaats

4 reacties op “Directie stuurt cliënten Tayer Soshal naar huis”

 1. de arrogantie van dit soort directies is misselijk makend.
  ze zitten met vette salarissen in hun airco kantoortjes en voelen zich heel belangrijk.
  ze doen verder niets.
  ze worden door hun omgeving als belangrijk gezien, maar het zijn gewoon mensen zonder hart voor hun werk.
  mensen die werken in dit soort instanties moeten geen vette salarissen krijgen, maar gewoon goed betaald worden, maar wel met een hart voor hun werk en de mensen waar ze het voor doen.
  ze hebben ook allemaal een toko den toko….net als in de rest van de politiek…

 2. Ik ken die werkplaats een beetje en de ‘cliënten’ zijn de goedheid zelve. Velen zijn echter niet in staat om zelfstandig te denken, beslissen en handelen oftewel datgene wat ze nu doen wordt hen opgedragen door anderen.
  Deze cliënten volgen alleen en zijn daarin, zoals in alle dingen, zeer passioneel.

  Het is triest te moeten zien dat een bepaalde groep deze cliënten misbruikt voor hun doeleinden.

  Hiermee wil ik niet zeggen dat alle begeleiders perfect zijn. Ik geloof best dat daar zwarte schapen tussen zitten, die gebruik proberen te maken van het gebrek aan weerbaarheid van de cliënten (geld lenen en niet teruggeven etc).

  Doch dit hele gedoe had op een volwassen manier kunnen worden afgehandeld, niet op de manier waarop Francisca het nu probeert. En dan ook nog vrienden en kennissen snel benoemen………….
  Maar ja, wat wil je met dit soort ‘politici’, altijd en eeuwig maar belangstelling voor 1 ding……het eigen gewin.
  BAH

 3. Als de clienten blijven volhouden, kan het niet anders dat de directie naar huis moet. Of de directie de eer aan zichzelf houdt of dat er weer een rechter aan te pas moet komen zullen we zien.

 4. Ami ta haña ora ta trata di un ayudo pa bo tin un kos di hasi i un entrada extra .
  I , Tayer Soshal no ta eksigi di bo pa tin un Papel di fishi ( Diploma ) .
  Bo , no por eksigi Tayer Soshal pa paga bo ingual ku un Profesional .
  Ku bo ta sinti ku bo kapasidat ta bal mas .
  Dikon bo no a traha na Tayer Soshal i spar pa kumpra herment ( Gereedschappen ).
  Pa,despues bo kuminsa riba bo mes .
  Pasombra ayudo ta temporamente i no pa semper .