• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

GevangenisCURAÇAO – De 29-jarige man D.R.S. is vandaag veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf wegens illegaal wapenbezit. In de maand september werd er tijdens een politiecontrole bij hem in de auto een pistool met kogels aangetroffen. De man heeft bekend. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

S. heeft bekend dat hij onterecht in bezit was van het vuurwapen. Tegenover de rechter verklaarde hij dat het wapen van een overleden vriend was. De officier van justitie van het OM noemde het een kwalijke zaak. “Als het inderdaad van een overleden vriend is geweest, dan had u deze na de dood van uw vriend bij de politie moeten inleveren, en niet in uw auto moeten bewaren”, aldus de officier van justitie. Het OM heeft een gevangenisstraf van 15 maanden geëist waarvan vijf maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.

Kostwinner
Het Gerecht heeft de man veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden, waarvan vier maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar. Het Gerecht heeft hierbij rekening gehouden met het feit dat de man kostwinner is van zijn gezin. Hij werkt als magazijnmeester en onderhoud als enige ouder zijn vier kinderen.

1 reactie op “Twaalf maanden celstraf voor vuurwapenbezit”

 1. 12 maanden gevangenisstraf, dat is dezelfde straf die Brian Mariano 10 maanden heeft gekregen voor de smokkel van een kilo drugs.

  Brian Mariano heeft daarvan nog geen minuut uitgezeten en gaat dat ook niet meer doen.

  Lei pa un ta lei pa tur, dus de hier veroordeelde 29 jarige D.R.S. heeft geen Marije Vaders nodig om zijn straf te ontlopen.

  En zo lezen wij allemaal tevreden over celstraffen die worden opgelegd, denkend dat wij een tijdje van dat gespuis verlost zijn terwijl de realiteit is dat opgelegde straffen zelden worden uitgevoerd. De criminelen lachen het OM uit en nemen zelfs vaak niet eens meer de moeite naar de rechtszaak te komen, wetende dat ze toch vrijuit gaan.