• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Willem-Alexander en Maxima - John van der TolCURAÇAO – Onder belangstelling van de lokale bevolking hebben koning Willem-Alexander en koningin Maxima vanmorgen vissers bezocht op Playa Piskado in Westpunt. Ook minister Ben Whiteman van Gezondheid, Milieu en Natuur was daarbij aanwezig. De lokale visserij heeft het al langere tijd moeilijk.

Daarna vertrok het koninklijk echtpaar naar het Tula museum in Landhuis Knip. Koning Willem-Alexander en koningin Maxima zijn na het bezoek aan Landhuis Knip in een drukbevolkt Soto onthaald. Het koningspaar kreeg daar een dans-act aangeboden. Na de dans-act stond er een kennismakingsbezoek met de bewoners van Montaña op de planning. Onderweg liepen ze enige vertraging op omdat de persbussen te laat waren. Een deel van de pers was er daardoor niet bij. Het feest ging echter gewoon door, het echtpaar werd in de wijk getrakteerd op zang en dans in Seú-stijl.

Fortkerk
Na een uitgebreide zwaai- en handenschudsessie gingen de royals verder. Het koningspaar bezoekt vanmiddag de Fortkerk op Fort Amsterdam. De dag wordt vandaag afgesloten met een receptie in het Paleis van de Gouverneur.

Kennismakingsbezoek
Willem-Alexander en Maxima begonnen gisteren aan hun kennismakingsbezoek aan Curaçao. Het koninklijk paar had een druk programma dat om 09.00 uur begon met een welkomst ceremonie bij Fort Amsterdam en eindige met een feestavond op het Brionplein.

KWA KM Brionplein

KWA KM Brionplein2
Koninklijk paar tijdens de feestavond op Brionplein – Foto’s: John van der Tol

www.versgeperst.com