Thumb bezoek koningspaarCURAÇAO – Koning Willem-Alexander en koningin Maxima zijn vandaag begonnen aan het officiële gedeelte van hun kennismakingsbezoek aan Curaçao. Het koningspaar kwam zaterdagavond al aan op het eiland maar had zondag een vrije dag. Het koninklijk paar is vanmorgen enthousiast ontvangen.

Willem-Alexander en Maxima hebben een druk programma dat vandaag om 09.00 uur is begonnen met een welkomstceremonie op het Gouvernementsplein. Een grote afvaardiging van hoogwaardigheidsbekleders en enkele honderden enthousiastelingen wachtten hen op. Aansluitend vond een kort zwaaimoment plaats bij Fort Amsterdam. Het koninklijk paar werd daarna officieel ontvangen door de regering.

Programma
Vanavond is er om 19.30 uur een feestavond op het Brionplein georganiseerd voor Willem-Alexander en Maxima. Bekijk hier het volledige programma.

Voorbereidingen
Gisteren waren de voorbereidingen in volle gang. Straten en tuinen werden netjes gemaakt, en vlaggen en dranghekken waren gistermiddag het algemene beeld in het centrum van Willemstad.

Bonbini koningspaar - John van der Tol

Dranghekken koningspaar - John van der Tol
Foto’s: John van der Tol

www.versgeperst.com