• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

xavier prens thumb goedCURAÇAO – Xavier Prens is vorige week afgereisd naar de Verenigde Staten om aan de slag te gaan als eerste Gevolmachtigd Minister van Curaçao op de ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Washington DC. Hij is voor een periode van vier jaar geplaatst.

Prens was de afgelopen vijftien jaar werkzaam op zowel het hoofdkwartier van de Dienst Buitenlandse Betrekkingen op Fort Amsterdam als ook op de diplomatieke vertegenwoordigingen van het Koninkrijk in Port-of-Spain en Miami.

Taakopdracht
Zijn taakopdracht richt zich op het verbreden en verdiepen van de samenwerking met de Verenigde Staten en het leveren van een bijdrage aan de realisatie van de strategische doelstellingen van het regeerprogramma op het gebied van de duurzame socio-economische ontwikkeling van Curaçao. Bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar de onderlinge handelsbetrekkingen en naar samenwerking op het gebied van onderwijs, sport en cultuur. Ook fiscale aangelegenheden krijgen de aandacht.

5 reacties op “Prens eerste Gevolmachtigd Minister van Curaçao in VS”

 1. Heeft Nederland ook een “gevolmachtigd minister” op deze ambassade of welke ambassade ter wereld dan ook? Ik dacht van niet. Gewoon een ambassadeur zoals dat hoort te heten op een ambassade. Bovendien behartigt Ned. de buitenlandse zaken ook voor Curaçao. Waarom is de titulatuur van Prens niet (Ei)landvertegenwoordiger of zoiets. Curaçao heeft op deze wijze meer (gevolgmachtigd) ministers dan Nederland. Terwijl het een factor 100 minder moet zijn, toch?
  Gaan we op elke Nederlandse ambassade een Curaçaose Gevolmachtigd Minister plaatsen? Kost een lieve cent, maar ja daar bulken we toch van…..( vraagje: waar heeft hij dan volmacht voor?Ook hier dekt het geschrevene de lading niet. Komt vaker voor….).

 2. Las dit laatst op een USA Gov website

  ​“The Trade Policy Staff Committee (TPSC) is seeking comments from the public on whether Curaçao, Sint Maarten, and the Turks and Caicos Islands should be designated as eligible to receive benefits under the Caribbean Basin Economic Recovery Act (CBERA)”.

  Misschien kan hij daar uitzoeken hoe dat is afgelopen??
  Niets van gezien in de Staten, toch?

 3. Wat een verademing deze vent vergeleken met Marvelyne Wiels, eruitgegooid bij ABN AMRO, en sindsdien op Jacintha Constantiaanse wijze proberend haar CV nog enige lading te geven middels leugens en bedrog.

 4. Even googlen en je vindt dat hij in het klasje ?2002? van BuZa heeft gezeten. Je hoeft dan m.i. verder niets méér op je cv te zetten.

  B.t.w. als je in dat klasje mag, ben je gescreend, van voor tot achter, dus tot 2002 zitdat wel goed,

 5. Is zijn CV wel gecontroleerd???