• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Foto UoCCURAÇAO – In de aula van de voormalig ‘University of the Netherlands Antilles’ (UNA) vond vrijdag de officiële ceremonie plaats waarbij zowel de nieuwe naam ‘University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez’ als het nieuwe logo officieel gepresenteerd werden.

In het bijzijn van zowel de gouverneur, Lucille George-Wout en de interim Minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport, Ivar Asjes, sprak rector magnificus, Francis de Lanoy, de aanwezigen toe. In zijn toespraak ging hij onder andere in op hoe hij in zijn jeugd vaak op het Gomezplein – vernoemd naar Dr. Moises Frumencio da Costa Gomez – vertoefde. Het plein kreeg uiteindelijk een slechte naam. De Lanoy is ervan overtuigd dat de naamswijziging van de universiteit meer eer doet aan Da Costa Gomez. De geschiedenis van de universiteit samen met die van Da Costa Gomez is van positieve invloed op de studenten, denkt De Lanoy.

vlag uocSpeech
Asjes gaf na de toespraak van De Lanoy zijn speech, waarna hij de ondertekende landsverordening officieel overhandigde aan de rector magnificus. De vertegenwoordiger van de studentenraad Jonathan Corsen had de eer om het nieuwe logo te onthullen. Het nieuwe logo is door zowel de studenten als de medewerkers van de universiteit gekozen. Speciale aandacht ging tevens uit naar weduwe Lucina da Costa Gomez, die van De Lanoy een cadeau ontving als eer aan haar overleden echtgenoot.

Plakkaat
Als afsluiting werd op de patio van de universiteit een plakkaat namens de overheid van Curaçao onthuld. Lucina da Costa Gomez onthulde het nieuwe UoC naambord, waarna de UNA vlag naar beneden werd gehaald en de UoC vlag werd gehesen. De universiteit laat weten blij te zijn dat de naamswijziging eindelijk formeel is bekrachtigd.

UNA UoC

Toespraak De Lanoy (Papiaments) by versgeperstcom

8 reacties op “Naamswijziging UNA naar UoC nu officieel”

 1. Een universiteit is een instelling voor hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek en die academische opleidingen verzorgt en academische graden verleent.

  Waarom noemen ze het een universiteit?

 2. Laten we elkaar niet voor de gek houden, De UNA is een universiteit van B docenten met vaak geen schoon blazoen (ze hebben bijvoorbeeld directiefraude begaan) en met de studenten is het nog erger gesteld.

  Ik heb van bevriende ex UNA docenten gehoord dat studenten niet vooruit te branden zijn en zelfs voldoendes eisen op basis van het feit dat ze in de lessen aanwezig zijn geweest.

  En omdat de UNA toch aardige resultaten wil publiceren worden deze studenten gepaaid met makkelijke examens of examens met heel lichte normeringen. En krijgen ze punten voor ridicule taken zoals het schrrijven van scripties, waarvan de meeste van internet gedownload zijn of tegen betaling door iemand anders geschreven zijn.

  En de docenten doen hier vrolijk aan mee. Hoe slecht en ongemotiveerd de studenten ook zijn, de slagingspercentages moeten wel gehaald worden.

 3. Wat een window dressing. Wel tijd, geld en energie voor nieuwe naam, maar niet voor kwaliteit. Het afvalputje van gesjeesde Hollands universitair personeel. Overigens, waar kan je zo’n DR-titel kopen: dat weet De Lanooy vast wel? Leuke tip voor de Kerst.
  Maar goed: ze hadden weer een feesje en studenten….o ja, die zijn er ook; lastig hoor. Gelukkig dat de goeie naar Holland gaan.

 4. “There is a vital link between the area of education for social awareness and the scientific endeavours towards the sustainable management of our environmental resources. We hope to address this through a comprehensive science policy that will be translated into curricula for all levels of education”.

  Dat zei Asjes deze maand bij de UNESCO in Parijs.
  Maar dat was voor buitenlands gebruik?
  Wat gaan we er van merken?

 5. @ koenders
  Your ignorance offends me.

 6. Ik weet niet of Greta Dunk zo tevreden moet zijn met deze naamswijziging, zolang de UNA niet meer dan een veredelde MBO opleiding is.

  Met universitair onderwijs heeft het allemaal niets te maken, en een diploma van de UNA wordt dan ook geminacht in de universitaire wereld en daar als een pretdiploma gezien.

 7. Honorabel Señor / Señora
  Asina semper ta wordu hasi ku hende
  Tur kos organisa den pura ta sina .
  Hende importate semper ta wordu lubida .
  Pero sinta mira ,pasombra tin un Dios

 8. bij deze uit ik mijn ontevredenheid over het gebruik van de naam van mijn oom bij de verandering van de naam voor de Universiteit van de Antillen! En mijn persoon als NON GRATA door de ene na de andere regering gewoon genegeerd word, alsof ik NIET BESTAA wanneer het gaat om MIJN Oom ben ik de enigste directe bloedverwand die op het eiland leeft en op het ouderlijke adres! Het feit dat ze wel de aangetrouwde fam. de ex weduwe uitnodigen is een grote belediging voor mij als bloedverwand van da Costa Gomez.en heb al het recht op het moment dat zij in zee is gegaan na het overleden van mijn oom, met een getrouwde man, die nooit is gescheiden en daar door GEEN recht meer heeft om mijn fam.oficieel te representeren. Na 40 jaar in concubinatie ta leven met een getrouwde man is leven zonder morele principes di in mijn familie heel hoog staa. Ik hoop dat jullie mijn verontwaarding kunnen begrijpen daar ik Mr. Ashes op de hoogte he gezet van mijn stadpunt! ook publiek on de kranten gestaan! Danki pa publika mi karta! Pasa un dushi djadomingu! Gerda