• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag legt Phillipe Maaskant uit waarom Ivar Asjes achter Marvelyne Wiels blijft staan.

De situatie met Asjes en Marvelyne Wiels wordt een rare, maar is wel begrijpelijk. Wiels noemde al de moord op haar broer, en die is inderdaad belangrijker dan we denken. Immers, net na de moord op Helmin Wiels was er een strijd om het leiderschap binnen de Pueblo Soberano. Wie heeft toen de balans net op tijd doen doorslaan in het voordeel van Asjes? Inderdaad, Marvelyne.

Ze had geen rol in de partij, maar het was een emotionele tijd. Asjes en Wiels hebben die beiden in eigen voordeel gebruikt. Als geheugensteuntje onderstaand stukje van de Amigoe site.

“Amigoe 15 mei 2013 — Marvelyne Wiels, the sister of the murdered political leader of Pueblo Soberano, Helmin Wiels, appointed parliamentarian/interim chairman of parliamentary party PS, Ivar Asjes, as the new leader of PS. She made this announcement in her speech during the farewell of Wiels yesterday afternoon in sports complex Sentro Deportivo Kòrsou (SDK). According to Marvelyne, Wiels had told her that if anything happened to him Asjes was to become his successor.”

Dat schept een band. “You scratch my back and I’ll scratch yours.” heet dat. Asjes moet dus nog wat terugdoen voor Marvylene Wiels. Immers, ze heeft zijn politieke leven gered. Voor wat hoort wat.

ABNAMRO_wielsVoor haar nominatie voor zwarte zakenvrouw van het jaar in 2008 heeft ze wel degelijk haar cv behoorlijk opgeklopt. Er staat: “Mw. Marvelyne Wiels Head Trade & Guarantees Operational Solutions bij ABN AMRO Bank, te Rotterdam. Begonnen in 1998 bij de ABN AMRO als managementassistent heeft zij bewezen resultaten te boeken, door te groeien en verantwoordelijkheid te nemen hetgeen ook tot uiting komt in de gestage lijn van bevorderingen die zij heeft doorgemaakt bij de bank. In haar huidige functie geeft zij direct leiding aan drie teams en is zij verantwoordelijk voor de rekeningbeheer, IT en subject matter expertise voor alle interne en externe klanten. Als enige vrouwelijke manager binnen Trade Operations Nederland weet zij zich met gemak staande te houden in een ‘keiharde mannenwereld’. Daarnaast is zij als lid van Operatie Schoenendoos, één van de grootste kinderacties op het gebied van ontwikkelingshulp, actief. Ook is zij lid van ABN AMRO bank ‘Woman on the Move Netwerk’ en het Woman in Charge Netwerk.”

De Operatie Schoenendoos, de website van Centraal Bureau Fondsenwerving in Nederland kent het niet, dus de kans dat het “een van de grootste kinderacties” is of was, lijkt mij extreem klein.

Haar cv op Yatedo.com vermeldt (2011-2012) wel degelijk een Msc in Master Organization Coaching van de Haagse Hogeschool / TH Rijwijk (!?). Ze vermeldt daar ook ‘Practioner in Change Management’ van Cap Gemini. Inderdaad vermeldenswaardig; een cursus van twee dagen. Een hoogtepunt?

Mijn conclusie: Marvelyne heeft op diverse momenten en op diverse plaatsen haar cv opgeklopt tot onware hoogten. Dat is zeer ongepast. In het bedrijfsleven zou een manager waarvan dat achteraf wordt ontdekt direct weggestuurd worden. Maar dit is Curacao en ze heeft nog wat tegoed van Asjes, dus het zal nog wel even aansudderen.

MCS_wiels

34 reacties op “Ingezonden: ‘Asjes heeft Wiels nog wat tegoed’”

 1. Onbetrouwbare Asjes wist drommels goed, dat Mw. M. Wiels tekort schoot voor die functie.
  Echter, als Surinamer had hij een diepe behoefte aan een schandpaal, waaruit moet blijken, dat hij als Surinamer beter is! Dat is ook precies wat de vorige Gevolmachtigde Minister Josepa nu uit de doeken doet. Spelletjes als deze zijn de laatste stuiptrekkingen, om dan definitief te kunnen afrekenen.

 2. Elders bij het onderwerp Transparante Overheid gemeld:

  De Staten moeten/zouden/kunnen de CV van de ministers vragen.
  Stel me de volgende trits voor:

  1. Kunnen de Staten de juiste CV van Marvelyne Wiels ontvangen?
  2. Is deze CV bij de aanstelling op juistheid gecontroleerd?
  3. Zou deze CV voldoen aan de eisen die STBNO stelt aan overheids-entiteiten?

  De beste antwoorden zouden zijn:

  1. Natuurlijk, alle CV s van minsters en gevolmachtigd ministers komen op internet. We hebben het volk immers transparantie en openheid beloofd. Daar houden we ons aan.

  2. De CV van Marvelyne Wiels js niet gecontroleerd. Het waren emotionele tijden en niet alle beslissingen waren rationeel. Er was onrust en met Marvelyne van het eiland weg, en Asjes als Minister President konden we weer even verder. Er dreigde immers een paleisrevolutie binnen de PS en dan konden we geen regering vormen.

  3. Marvelyne Wiels ziet dat zelf ook in. Ze heeft aangekondigd per 1 januari 2014 terug te treden als gevolmachtigd minister. Ze wil niet dat er rond haar persoon controverses blijven die het belang van Curacao zouden kunnen schaden. Daarvoor heeft ze Curacao te lief.

  De antwoorden die zullen komen zijn redelijk voorspelbaar bij deze regering (en PAIS doet net of het alleen een PS zaak is en kijkt de andere kant op)…

  Ad.1 Nee, want we respecteren de privacy van Mw Wiels.
  Ad 2. Hij is behandeld volgens de gewone weg.
  Ad 3. Voor overheids entiteiten gelden hogere eisen. Gevolmachtigd minister is geen overheids entiteit.

 3. @Guy Fawkens. Je zoekt veel uit, maar je onderzoek doet selectief aan. Het gaat niet alleen om de geclaimde Msc-titel.

  Samenvatting van alle bedrog van Marvelyne Wiels:
  – heeft dus geen Master-titel (afgezwaaid in 2012 wegens onvoldoende resultaat)
  – had geen leiding over het 73 miljard euro project (dat was Rijkman Groenink)
  – had geen leiding over 310 mensen (maar 10)
  – was geen Head Trade & Guarantees (maar Team Manager Operations Support0
  – is genomineerd tot Ethnische Zakenvrouw 2008 op een functieprofiel van haar meerderen
  – is benoemd tot EZVN Rolmodel 2009 op een functieprofiel van haar meerdere

  Dat was naast het snel ontdekte SOAB leugen (persconferentie)
  En dat ze door de AIVD zou zijn gescreend (persconferentie).
  En de leugen dat een medewerker een racistische opmerking zou hebben geplaatst.
  En de leugen dat er een complot was om haar naast haar broer politiek dood te maken.
  En de leugen dat ze haar dochter alleen maar een vakantiebaantje had gegeven.

  Op VRIJDAG 25 oktober ontving Marvelyne Wiels een mailtje van Dick Drayer met vragen over 5 extra werknemers (en 1 Freelancer). Op ZATERDAG 26 oktober jl vraagt Marv Wiels alsnog toestemming van Ministerraad voor diezelfde 4 werknemers. MET terugwerkende kracht.

  Dat vind jij misschien allemaal niets voorstellen, maar de meeste anderen denken daar anders over. Mensen afvragen zich in haar geval voornamelijk af hoe een dergelijk persoon met zoveel leugens door de VDC-screening is gekomen.

 4. @Guy Fawkes: dat is de verkeerde link. Jouw link verwijst naar een Master (MSc) in Management.

  Dit is de juiste link naar de Haagse Hogeschool naar Master Organisation Coaching: http://www.dehaagsehogeschool.nl/master-studies/aanbod-masters/organisatie-coaching/in-het-kort.

 5. @Linda, ik heb gezocht op Msc en zie hier: http://www.hhs.alumni-net.nl/community.asp?id=121280&cs=78AC9E54A4B01EAECCCB57A5FF6338AE

  Aan de opleiding is dus echt de Msc titel verbonden. Dat is wel titelinflatie, maar daar gaat de discussie niet over.
  Het punt dat ze vermeld heden Msc afstudeerscriptie lijkt me eerder slordigheid, een niet actueel CV indienen dan fraude. En je kunt al in je eerste jaar met je scriptie beginnen, en een CV een beetje oppoetsen is niet verboden.

  Verder weet ik niet wat waar is en wat niet, maar op grond van dit CV zie ik geen reden voor grote opwinding.

 6. @Linda, nou en? Heb jij geen leven? Word moe van jou gezeik!

 7. @Guy Fawkes, check haar

  – LinkedIN: http://www.linkedin.com/profile/view?id=415293&locale=en_US&trk=tyah2&trkInfo=tas%3Amarve%2Cidx%3A1-1-1
  Let op: 2011-2012 – MSC, Master Organization Coaching). Deze opleiding geeft geen MSC-titel (=universitaire graad)

  EN

  – Officiële CV: http://www.kkcuracao.com/?p=42271. Hier staat dat ze in 2013 bezig is met haar afstudeerscriptie.
  Let op: Ook niet waar want ze is in 2011/2012 afgezwaaid wegen onvoldoende resultaten, 3 tentamens gehaald.

  Haar LinkedIn is van haar want dat weten haar connecties (waaronder ik).

 8. Ed: Bij het yatedo profiel staat dit vermeld: This profile has been automatically generated based on publicly available information all around the web. If this is you, you can Take control of this profile.
  Ze heeft dus niet gesjoemeld met dit profiel want het is niet door haar opgesteld.
  Verder vind ik het niet storend dat ze de startdatum van een opleiding niet vermeld. Als je als werkgever daar meer van wil weten ga je doorvragen. Ik vind het geen sterk CV maar kan er geen ongerechtigheid in ontdekken.

 9. @ guy fawkes
  Het cv op de kk is oud en er staat notabene alleen heden vermeld bij de desbetreffende studie. Geen enkele startdatum.
  Het cv op de yatedo website (http://www.yatedo.com/p/Marvelyne+Wiels/normal/25635135afe70423fe6178fcd59e38a8) is actueler en vermeldt bij dezelfde studie van 2011-2012 een MSC titel, die ze dus niet heeft !

  Waarom zit dat mens nog steeds in het Curacaohuis ? Waarop moet er nog gewacht worden ? De feiten zijn kraakhelder, dus ze moet opzouten. Ik hoop alleen niet dat ze ook nog wachtgeld meekrijgt.

 10. Als het Curacaohuis een “overheids entiteit” zou zijn, dan was onze Marvelyne door de Stichting Bureau Toezicht en Normering Overheidsentiteiten (“SBTNO”) wel “afgeserveerd”. Aan overheidsbedrijven stellen we normen. Daar willen we capabele managers die zich hebben bewezen en waarvan de CV kritisch wordt bekeken.
  Die normen hanteren we niet voor partij-genoten, familie als onze hoge ambtenaren (want dat is Marvelyne) die onze vertegenwoordigers moeten zijn.
  Waar we als land trots op zijn…

 11. Nav het CV op http://www.kkcuracao.com/?p=42271 het volgende.
  In het CV staat: heden: Msc organisatie coaching. Dat wil zeggen dat ze nog bezig is met die opleiding en dat ze de msc titel nog niet heeft. Dat is dus correct. Het CV bevat enkele taalfoutjes, wat eigenlijk niet kan in een CV. Verder is de enige echte genoemde opleiding de hotelschool in Florida, Puerto Rico en New York, van 1981-1983. Er zit weinig academische kennis in het CV, de wereld van management en HR hangt van hypes, modes en goeroes aan elkaar en is theorie en ethiek arm, maar dat is nu eenmaal zo waarmee we een van de oorzaken waarom organisaties meestal zo bedroevend functioneren te pakken hebben. Maar ik lees hier op geen enkele manier dat ze stelt een academische titel te hebben.

 12. @ Facts schreef: Voor het echte cv van Marvelyne, zie Knipselkrant http://www.kkcuracao.com/?p=42271

  Het mag evident zijn dat de persoon, verantwoordelijk voor het opstellen van het curriculum vitae in bovenstaande link, heeft verzuimd een cursus CV-schrijven te volgen.

 13. Edukans is bekend bij CBF.

  Edukans vierde onlangs haar tienjarig jubileum. Want we hadden wat te vieren: In tien jaar tijd heeft Edukans 850.000 kinderen in ontwikkelingslanden voor meerdere jaren naar school geholpen, 150.000 jongeren hebben een vak geleerd, 17.000 docenten zijn opgeleid en 10.500 ouders zijn bij school betrokken. In Nederland weten 900.000 kinderen en jongeren dat niet ieder kind op deze wereld naar school kan. Met verschillende acties en inzet van veel vrijwilligers konden we dit resultaat bereiken.

 14. @ Pet. Uw reactie is PET !. Een journalist is iedereen die verslag doet van gebeurtenissen. Afhankelijk van de media waarvoor hij werkt , worden ethische normen gesteld, waaraan zijn werk moet voldoen. Hoor en wederhoor is zo’n journalistieke wetmatigheid. Als een journalist een verhaal heeft, gaat hij daarmee naar het onderwerp van dat verhaal en verzoekt om zijn/haar kant van de zaak te belichten. Als dat onderwerp zegt binnen twee dagen te reageren en na drie dagen is niets vernomen, heeft de journalist / verslaggever / correspondent aan zijn wederhoorverplichting voldaan. Het door u gemaakte onderscheid tussen correspondenten en journalisten is niet bestaand. Dick Draayer is journalist op Curacao voor Antilliaans Netwerk en tevens correspondent voor de NOS in Nederland, waar hij dezelfde verhalen naar toe stuurt.

 15. @Philippe Maaskant, op 17-11-2013 om 09:25
  Operatie schoenendoos is een actie van de stichting “Edukans”. Die wordt gevoerd onder de nieuwe naam “schoenmaatjes”. Zie www.edukans.nl en ook http://www.stichtingmilieunet.nl/andersbekekenblog/agenda/prinses-maxima-geeft-startsein-actie-schoenmaatjes-by-edukans.html

 16. @Mark, waar kunnen we er iets van vinden?

 17. @René, Vervolgens beschuldigd ze een journalist en bedreigt hem onder het roepen dat er geen hoor en wederhoor heeft plaatsgevonden […]

  Sinds wanneer is hoor en wederhoor een bedreiging?
  Is een correspondent ineens journalist geworden? Dacht dat iedereen correspondent kan zijn maar niet iedereen een journalist. Een journalist heeft ervoor gestudeerd en een correspondent niet.
  Als men met de vinger naar een ander wijst qua scholing moet men eerst naar zichzelf kijken.
  Twee petten drager? Dubbele pet?

 18. @ Rene, Je hebt volkomen gelijk. Dit corrupte dorp, vol met megalomane corruptici , is steeds verdeeld in twee kampen. De “nadenkers” en de “beminde gelovigen” . De eerste groep heeft zijn conclusies getrokken en houdt verder zijn mond. De tweede groep slikt alles voor zoete koek, zolang het vanuit de eigen partij komt. Daarom komt dit eiland op “eigen kracht” geen steek vooruit, nog in geen honderd jaar. Natuurlijk heeft ook Nederland grove fouten gemaakt, maar de uiteindelijke keuze lag toch bij het volk, wat hiervoor nu moet bloeden. De koning en zijn vrouw , komen het nog eens benadrukken. “U bent een soeverein land, met een beetje toezicht. Het ga u goed !” Voor dialoog, over de rampzalige toestand, zoals in de BES eilanden, is hier geen enkele ruimte. Het is handjes geven, een ron berde bij de Nettobar wellicht en dan snel door naar Aruba. De uiteindelijke poppenkast in het economisch doodzieke Venezuela, zal ook alleen maar smiles en handenschudden opleveren. En na vertrek van het koninklijk paar, blijven de problemen onopgelost achter voor Dushi Korsow , in de handen van onbekwame en corrupte bestuurders. Tot de volgende herziening van de Staatsregeling, waarna Nederland helemaal buiten beeld zal raken en de Curacaose beolking noodgedwongen een Pueblo Soberano zal zijn. Waarschijnlijk onder curatele van grote broer Venezuela. Bon Bini !

 19. Probleem is niet dat ze haar CV wat opgeleukd heeft en haar dochter een vakantiebaantje heeft gegeven, want dat doet zo ongeveer iedereen wel in meer of mindere mate , maar dat ze blijft beweren dat ze dat niet gedaan heeft. Vervolgens beschuldigd ze een journalist en bedreigt hem onder het roepen dat er geen hoor en wederhoor heeft plaatsgevonden en dat hij haar dood wil maken (daarbij schaamteloos haar vermoorde broer gebruikend), maar als ze dan vervolgens meermalen de kans krijgt openlijk haar gelijk aan te tonen geeft ze niet thuis en toont ineens de premier van dit dorp dictatoriale trekjes. Dit gedrag is wat schadelijk is voor de reputatie van curacao en niets anders.
  Is “operations support” overigens niet een sjieke naam voor wat men vroeger afdelingssecretaresses/typekamer noemde?

 20. Operatie schoenendoos bestaat wel en is inderdaad een erg grote inzamelings actie.
  Uw bewering dat deze niet bestaat en dat u blijkbaar research heeft gedaan doet mij afvragen hoe nauwkeurig uw overige bevindingen zijn.

 21. Bij sommigen begint het kwartje te vallen (waaronder Phillipe). Nog even geduld aan de andere kant ben ik bang dat het nog wel een paar maanden zou kunnen duren. Maarrre de waarheid komt boven tafel.

 22. ik wil ook graag een baan op het curacaohuis, nu heb ik begrepen dat banen waren dus wanneer zijn de advertentie’s geplaatst geweest..
  Is het zo dat toen de dochter van Mevr Wiels de sollicitatie heeft gezien van Wilsoe Jr toen ze deze moest opruimen. of heeft de dochter van Wiels de zoon van Kade aangenomen.

  Het volgende vraag ik me af, wat voor functie heeft Wilsoe Jr, welke opleiding heeft Wilsoe Jr , krijgt hij een buitenland vergoeding.
  Hoe zit het met de 80% procent regeling, immers Helmin Wiels en nog meer Asjes gaat voor de echte YDK dus niet de NVT( oh dat is Asjes) niet voor de europeese YDK.

 23. Marvelyne Wiels…toch nog belangrijk?

  “Met name door haar doortastende optreden in contacten met buitenlandse cliënten trok ze de aandacht van de toenmalige bestuursvoorzitter van ABNAMRO. “Ik werkte met captains of industry en kon goede adviezen geven.” Daarna werd ze hoofd van de bankafdeling die onder meer grote internationale transacties afwikkelde.”

  http://dwa.rnw.nl/caribiana/article/marvelyne-wiels-op-eigen-kracht-financi%C3%ABle-wereld

  Met haar netwerk bij de “captains of industry” had ze beter een echte mimisterpost in de regering kunnen nemen, of eind-verantwoordelijk worden om de ISLA deal met Venezuela te regelen. Ze heeft een tweedaagse cursus Change -Practioner” op haar CV. Die expertise en dat netwerk! Wow!!

 24. Guy Fawkes; Ik kan je daar geen echt direct antwoord op geven maar neem van mij aan dat de brief van Helmin niet de brief van Helmin was. Ook de brief dat J-Asjes PM moest worden is niet de orginele brief. Bewijzen kunnen we het ( nog ) niet maar Hou je vast en fasten your seatbelt voor het einde van het jaar dan hopen we de ontknoping te hebben.

 25. Huh schreef: “Het Internet krioelt van nep accounts. Wie hecht nu waarde aan accounts die eenieder kan aanmaken?”.

  Juist een ieder heeft zowiezo een nep acpount, maar niet een ieder heeft een CV die stikt van de leugens en onwaarheden. Tenzij je het heerlijk vind om een Nep en opgewaardeerde CV te hebben.

 26. @Huh je kunt ook zien op http://www.kgmc.nl/wie-is van juni 2013. Daar staat:
  “Mevrouw Marvelyne Wiels studeert Organisatie Coaching aan de Haagse Hogeschool.”

  Ook dat is niet waar. Ze moest in 2011/2012 afzwaaien wegens onvoldoende resultaten. Bewijs is geleverd. Ook van ABN AMRO, ook daar is alles zwaar in overtrokken. Marvelous Marvelyne is NIET de vrouw van 73 miljard euro.

 27. @Huh. Iedereen kan een cv van een ander insturen en nomineren voor zwarte zakenvrouw van het jaar en dan een dubbelganger sturen, zodat al in 2008 werd gepland haar in 2013 dwars te zitten. Een samenzwering op lange termijn…? 🙂

 28. Maar zou Helmin Wiels wel echt tegen zijn zus gezegd hebben dat Asjes zijn opvolger zou moeten zijn? Ik heb me dat altijd afgevraagd omdat Wiels zeker door had dat Asjes geen moer geeft om Curacao maar alleen om zichzelf. Misschien hebben die twee als rechtgeaarde opportunisten wel een deal gemaakt: de een wordt MP en de ander als beloning gevolmachtigd minister.

 29. … kennelijk zijn er nog mensen die maar wat roepen ondanks alle gepresenteerde bewijzen. Meestal betreft dit Schotte-groupies. Of Marvelyne zelf onder een andere naam 😉

 30. Wat triest allemaal eigenlijk, dat functionarissen in ons dorpje Curaçao hun CV opkloppen of het er maar liever niet over hebben hoe hun opleidingen dan wel hun verleden er uitziet.
  En men leert niets bij ook, want iedere keer weer aan gaan ze op hun gezicht wegens dit soort leugens. In de afgelopen paar jaar is dit nu al herhaalde malen de revue gepasseerd, maar men blijft het doen, Wat zou de voornaamste drijfveer zijn, een minderwaardigheids complex of gewoon pure domheid.

 31. Yatedo en linkedin, zeer ”betrouwbaar”. Man man man.
  Niemand neemt die sites serieus.

 32. Het Internet krioelt van nep accounts. Wie hecht nu waarde aan accounts die eenieder kan aanmaken?

 33. Pabien Phillipe. Inderdaad, Marvelyne Wiels:

  – heeft dus geen Master-titel (afgezwaaid in 2012 wegens onvoldoende resultaat)
  – had geen leiding over het 73 miljard euro project (dat was Rijkman Groenink)
  – had geen leiding over 310 mensen (maar 10)
  – was geen Head Trade & Guarantees (maar Team Manager Operations Support0
  – is genomineerd tot Ethnische Zakenvrouw 2008 op een functieprofiel van haar meerderen
  – is benoemd tot EZVN Rolmodel 2009 op een functieprofiel van haar meerdere

  Voor het echte cv van Marvelyne, zie Knipselkrant http://www.kkcuracao.com/?p=42271

 34. Hoe je het ook draait of keert, deze dame heeft het allemaal aan zichzelf te danken, als ze niet de papieren heeft die ze pretendeert te hebben dan is het heel simpel.
  Mevr. U hebt gelogen dus U moet de consequentie dragen, aftreden.
  Zij is nu zo ongeloofwaardig geworden dat zij op geen enkele manier nog serieus gezien kan worden en als vertegenwoordiger van Curacao zeer omstreden is en het een blamage is voor het land.
  Wil het land Curacao nog enigzins gerespecteerd willen worden door ”de wereld” dan is er maar 1 conclusie mogelijk.