Nicolas MaduroCURAÇAO – Het Venezolaanse Congres heeft gisteren ingestemd met een verzoek van president Nicolas Maduro om bij decreet te regeren. Maduro vroeg hier eerder om, omdat dit volgens hem nodig is om corruptie en economische sabotage aan te pakken. Volgende week wordt er opnieuw gedebatteerd en gestemd.

Volgens de Venezolaanse oppositie treedt Maduro de grondwet met voeten. Vorige week ontnam het Congres een parlementariër zijn immuniteit, waarna hij werd vervolgd voor corruptie. Het parlementslid werd vervangen door een aanhanger van het kamp van Maduro. Daarmee had Maduro voldoende steun voor zijn verzoek.

Zelfde spel
De oppositie meent ook dat Maduro hetzelfde spel speelt als zijn voorganger, wijlen Hugo Chavez, die veertien jaar aan de macht was. Hij wist het Congres vier keer zo ver te krijgen om hem de bevoegdheid te geven bij decreet te regeren. Chavez gebruikte deze macht om ruim tweehonderd wetswijzigingen door te voeren die de greep van de staat op de Venezolaanse economie verstevigden.

© Novum

1 reactie op “Maduro vrijwel zeker van regeren bij decreet”

  1. Hiermee wordt Venezuela defacto een dictatuur. Hebben onze regeerders en poltici reeds een visie ontwikkeld hoe om te gaan met de dictatuur Venezuela. Weet men welk deel van ons BNP direct beinvloedt wordt door de snelle neergang van de economie in Venezuela ? De olie die in de raffinaderij verwerkt komt uit Venezuela en een substantieel van onze luchtvaartsector draait op Venezuelaanse reizigers.