Etienne van der HorstCURAÇAO – Kranshi gaat de administratie opschonen. Dat heeft Minister Etienne van der Horst van Bestuur, Planning en Openbare Dienstverlening gezegd. Het is de bedoeling dat achterhaald wordt of ingezetenen daadwerkelijk wonen op hun opgegeven woonadres en of ze überhaupt op Curaçao wonen.

Het project duurt tot eind februari volgend jaar. In die tijd gaat een groep buitengewoon opsporingsambtenaren ongeveer 4000 adressen langs om de ingeschreven personen te verifiëren. De huisbezoeken vinden plaatsen in uniform en bewoners kunnen hen herkennen aan hun badge.

Brieven
Kranshi heeft inmiddels brieven gestuurd naar alle personen die zij geprobeerd hebben te lokaliseren. De brieven zijn verstuurd naar het adres waarop ze staan ingeschreven. Ontvangers van een brief die nog niet gereageerd hebben, kunnen bellen naar 4341644 of 4341645 of persoonlijk bij Kranshi langsgaan op de Roodeweg 42.

12 reacties op “Kranshi schoont Personenbestand op”

 1. volgende stap is natuurlijk om alle aanbouwswls, zwembaden, illegale bouwels belasten met een standaard bedrag van naf 500.000,00 elk huis wat op overheidsgrond staat maar waarvan geen erfpacht is en toestemming voor is belasten voor met gelijk een nieuwe erfpacht voor 30 jaar met als erfpacht 25.000 gulden per jaar.

 2. En juist omdat het bij de Kranshi al jaren zo’n zootje is heeft men absoluut geen idee van het aantal vertrekkende vh eiland. Maar je hoeft maar om je heen te kijken en de vele lege huizen te zien.

 3. Goed zo Etienne van der Horst dit had allang moeten gebeuren. Misschien ook handig de ins en out balans te checken bij de immigratie op Hato. Computers instaleren om iedereen te checken die in en out gaan en koppelen aan de kranshi. Ziekenfondspasje in te voeren net als Nederland, met naam en foto en geboorte datum om zo misbruik van onze ziektekosten en AOW te bestrijden.Ik wens je sterkte in je operatie. Het zal je zeker wel lukken. Alles moet geregistreerd worden.

 4. nogmaals het is een goede zaak, immers met ingang van 2014 gaat de nieuwe grondbelasting van kracht worden.
  om de aanslag te leveren aan de juiste persoon moet je wel weten wie de eigenaar is of de bewoner.
  dit geeft diverse voordelen.
  1. onderstandtrekkers komen boven water dat ze misschien wel eigen vermogen hebben.
  2. degene die de eigenaar is kan je belasten.
  3. zogenaamde inwoners van ons eiland die eigenlijk alleen een postbus adres hebben hier maar hier in de buurt wonen op 1 van de goedkopere eiland zo als st domingo etc en die 1 keer per jaar zich laten zien als bewijs van in leven maar wel onderstand trekken en hun huis hebben verhuurt vallen dan door de mand.
  4 uitwisselingen van gegevens voor Nederland, hier vermogen hebben en huur innen terwijl je in Nederland trekt van de Nederlandse staat.

 5. Als ze toch bezig zijn is een controle op de afdeling paspoortuitgaven,ook niet overbodig over de laatste 10 jaar aan geen YDK en europeese nederlanders,je zal zien dat er een hoppie stront naar boven komt drijven.of niet Raaf?.

 6. Helemaal geen goede zaak. Wanneer je op vakantie bent en niemand deelt hen mede dat je daar woont dan schrijft men je gewoon uit en mag je daarna gaan bewijzen dat je hier wel woont. Ken zeer veel mensen bij wie dat is overkomen, zelfs YDK die hier hun hele leven hebben gewoond.
  Het idee van Maaskant is beter, gewoon kijken of men uberhaupt wel staat ingeschreven, moet men ook langs de huizen, maar insteek is anders.

 7. Van 32000 inwoners, waarvan 20000 met de Nederlandse nationaliteit, zouden de gegevens niet bekend of niet juist zijn en dat na de sensus een paar jaar geleden. Wat heeft die sensus dan wel opgeleverd?

 8. En wat doe je als je iemand niet vindt?

  Is het niet veel belangrijker om na tegaan wie hier WEL woont, maar NIET staat ingeschreven?

  Herinner me nog dat de drugsfamilie de Pool niet stond ingeschreven (en dus geen belasting betaalde???). Wat voor voordeel heeft het om hier ingeschreven te staan en niet te wonen?

 9. Goeie onderzoek. Gemakkelijker was het geweest als alle adressen een postcode hebben.
  Moeilijk om straatnamen soms te vinden.

 10. Leuke klus, met al die z/n adressen.

 11. Dit wordt vast weer een nietszeggend onderzoek. Ik woon in een straat die ruim drie jaar geleden een officiele naam heeft gekregen (in aanwezigheid van plv. gezaghebber), maar volgens Kranshi niet bestaat. We hebben bij inschrijving maar een fake adres opgegeven dat zonder probleem werd geaccepteerd. Dit zal vast wel gelden voor meer straten en hun bewoners. Dus hoe betrouwbaar is de huidige adresinformatie bij Kranshi eigenlijk?

 12. goe3de zaak , terecht dat we willen weten wie recht op aov heeft opgebouwd.of onderstand krijgt hier en in nederland.