• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

GevangenisCURAÇAO – De Surinaamse regering wil dat het Openbaar Ministerie (OM) een onderzoek opent naar de delicten waarvan Dino Bouterse wordt beschuldigd. De zoon van president Desi Bouterse wordt in de Verenigde Staten verdacht van wapenhandel, internationale drugssmokkel en steun aan een terroristische organisatie.

“Er worden in de aanklacht heel wat zaken genoemd die zich vermoedelijk op ons grondgebied hebben voorgedaan. Er zou daarom ook hier een onderzoek moeten ingesteld worden”, vertelt Winston Lackin, minister van buitenlandse zaken, aan ochtendkrant De Ware Tijd. Het OM bevestigt tegenover de krant dat het de klachten gaat onderzoeken.

Valse paspoorten
Zo staat in de tenlastelegging dat Dino Bouterse bereid was vermoedelijke militanten van de Libanese terreurorganisatie Hezbollah valse Surinaamse paspoorten te verstrekken. Tijdens een treffen met Amerikaanse undercoveragenten zou hij ook getoond hebben dat hij cocaïne bewaarde in een overheidskantoor.

Diplomatiek offensief
De regering-Bouterse is ondertussen gestart met een diplomatiek offensief, meldt De Ware Tijd verder. Minister Lackin had maandag een onderhoud met de Amerikaanse ambassadeur in Suriname. “We hebben hem verzekerd dat wij de zaak tegen Dino Bouterse los zien van onze bilaterale relatie. We hopen ook dat de kwestie ons geen imagoschade berokkent. Het is onze hoogste prioriteit onze naam zo hoog mogelijk te houden, ten koste van alles”, besluit Lackin.

© Novum

5 reacties op “Zaak-Dino Bouterse verder onderzocht in Suriname”

 1. Die Amerikanen zullen direct helemaal zijn gerustgesteld door de Minister.
  Wat naïef om te stellen dat onderzoek in Suriname moet worden gedaan. Natuurlijk wordt daar ook onderzoek gedaan, maar zonder Suriname daarbij te betrekken. Damage control is een hopeloze zaak in deze zaak. Dat wordt weer een partijtje Zwartepieten voor Suriname en dat in Sinterklaastijd.

 2. Onderzoekers buitelen over elkaar heen. Maar volgens de Amerikaanse justitie is de persoon van Dino Bouterse “Inherently dangerous”. Dit is de terminologie van het Amerikaanse recht en de inlichtingendiensten NSA, CIA, DEA, waarmee men objecten en subjecten die per definitie gevaarlijk zijn typeert. Het gevaar schuilt in de koppeling van een ‘personal disorder’ ( gezinstrauma,veroordeeld vanwege geweldsdelict), crimineel netwerk, moneylaundring, CTU-leider met legaal wapenbezit, en politieke macht via zijn vader de president. Omdat hij niet op zichzelf handelde is daarmede ook het land Suriname aangemerkt als: “inherently dangerous” en zodoende een gevaar voor de veiligheid van de regio. Ingrijpen dus!!!! Zo snel mogelijk.

 3. De Surinaamse regering probeert een rookgordijn op te werpen om de criminele daden en handelingen van hun leiders te verhullen; de zoon wordt opgeofferd om de positie van pa (capo di tutti capo) veilig te stellen. Hoe geloofwaardig is het om de Amerikaanse ambassadeur uit te leggen niet bij terrorisme betrokken te zijn terwijl het land door de grootste terroristen uit de Surinaamse geschiedenis bestuurd wordt ?

 4. trieste schijnvertoning, een bananen republiek waardig!

 5. Wat een grapjassen daar in Suriname. In meer dan 30 jaar tijd heeft het OM daar nog geen enkele decembermoordenaar weten te veroordelen, maar ze denken wel een onderzoek naar de zoon van de grootste decembermoordenaar te kunnen doen.

  Laat dat maar over aan de US. Als de Boutersen daar hadden gedaan wat ze in Suriname gedaan hadden, hadden ze samen al 30 jaar in de cel gezeten met nog eens 30 jaar te gaan.