• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

GevMin Marvelyne Wiels thumbCURAÇAO – In Fort Amsterdam hebben premier Ivar Asjes en Gevolmachtigd Minister Marvelyne Wiels een persconferentie gegeven. Wiels ligt al enige tijd onder vuur vanwege vermeende vriendjespolitiek en cv-fraude. Vandaag lanceerden de twee een tegenaanval. Asjes: “Er is op de vrouw gespeeld.”

Wiels, bij tijd en wijle aangevuld door Asjes, stelde dat er een verkeerd beeld van haar is gecreëerd en dat de stemming nu moeilijk om te draaien is. Ze was onder meer erg boos over het lekken van een vertrouwelijk gesprek aan het Antilliaans Dagblad, dat ze verweet geen wederhoor toegepast te hebben. In eerdere reacties had Wiels schriftelijk laten weten geen commentaar over de zaak te willen geven. Dat was haar strategie, stelde ze aan de hand van vragen waarom ze niet eerder met een reactie is gekomen. “Er is een cordon om mij heen gebouwd om mijn naam onzuiver te maken”. En: “Eerst maakten ze mijn broer dood, nu proberen ze mij professioneel en politiek dood te maken.”

Ontkenningen
Ze ontkende vrienden en familie in dienst genomen te hebben. Van cv-fraude wilde ze niets weten. Demonstratief liet ze haar cv zien aan de cameraploegen. Wiels zegt dat zij nooit beweerd heeft in bezit te zijn van een mastertitel. Al snel ging ze over op het openbaar maken van haar adresgegevens door een ander medium, dat inmiddels excuses heeft aangeboden. Op de vraag of het inderdaad haar cv was, ging ze niet in: “Ik weet niet of het mijn cv was, ik weet wel dat mijn adres openbaar gemaakt is.”

Dick Drayer
Correspondent Dick Drayer, meermaals genoemd omdat zijn aantijgingen volgens Wiels en Asjes ongefundeerd zijn, wilde weten hoe het kon dat Wiels in een interview van 22 augustus 2012 aan de Wereldomroep zichzelf omschrijft als hoofd Trading & Guarantees dat een project van 73 miljard onder zijn hoede had. De hele bank bij elkaar stodn voor minder in de boeken, betoogt Drayer. Volgens mensen die hij binnen ABN AMRO gesproken heeft, was Wiels teamleider en geen afdelingshoofd. Ze antwoordt hem dat Drayer met bewijzen moet komen. “Ik ben ook benieuwd naar het document waaruit blijkt dat de dochter van mevrouw Wiels zes maanden in dienst genomen is”, bijt Asjes hem toe.

Stappen vooruit
De ophef over Wiels raakt niet alleen de regering, maar heel Curaçao. “Zo kan Curaçao geen stappen vooruit maken”, vond Asjes. Hij is opgelucht dat het de relatie met de Nederlandse regering niet geraakt heeft, die is ‘constructiever dan ooit’.

Radio Hoyer 2 sprak na afloop van de persconferentie met Drayer, luister hieronder naar het gesprek

37 reacties op ““Na mijn broer proberen ze mij professioneel dood te maken””

 1. ik heb altijd wel een baan bij de overheid willen hebben, ook werken op het curacao huis lijkt me wel leuk, ik heb lopen te zoeken waar de advertentie staat over diverse functie bij het curacaohuis. kan iemand mij vertellen waar deze staan of hebben gestaan waardoor Wilsoe jr wel kon solliciteren. over openheid gesproken.

 2. Beste Ed, 14-11-2013 om 12:12 , zie mijn reactie aan Yoshi 14-11-2013 om 12:35 . Ta ganja è ta ganja, in het Nederlands zou ik zeggen ze liegt alsof het gedrukt staat en zie het staat gedrukt in haar eigen woorden, daar heeft ze verder geen hulp bij nodig. Dat die vrouw nog op straat durft te komen zij lijdt duidelijk aan pseudologia fantastica.

 3. Ed, haar cv staat op knipselkrant

 4. Ministerie en Presidentschap is geen troonopvolger .

 5. Na mijn broer proberen ze mij dood te maken? Wat een pretenties! Nog meer dan op haar CV!

  Want werkelijk niemand is geinteresseerd in nitwit Wiels, die door vorige werkgever ABN AMRO uitgekotst werd omdat ze totaal niet functioneerde.

  Werkelijk niemand… nou toch niet helemaal. Want niksnutten als de familie WIlsoe, die zich voor ieder karrertje laten spannen om maar een baantje te kunnen krijgen willen Wiels wel. Zoals Wilsoe senior zich de bange schoothond van dos Santos toonde met zijn brief naar de US, was het Wilsoe junior die zonder kruiwagen nooit aan een baan was gekomen, want niemand lust de Wilsoes.

 6. publicatie datum : 22 augustus 2012 :

  “Daarna werd ze hoofd van de bankafdeling die onder meer grote internationale transacties afwikkelde”

  http://dwa.rnw.nl/caribiana/article/marvelyne-wiels-op-eigen-kracht-financi%C3%ABle-wereld

 7. Ach ach ach, als je dit alles leest en hoort, vraag je jezelf verontwaardigd af: WAAR O WAAR ZIJN DE JAREN EIND VEERTIG, DE JAREN VIJFTIG, EN DE JAREN ZESTIG tót 30 Mei1969 gebleven? De jaren van gebonden kracht en geen politieke manipulaties zoals heden ten dage op Curacao? De jaren van de politieke bezorgdjeid voor het eiland? De jaren van kalmte, rust en harmonieuze betrekkingen onder het volk? In die tijd bewoog Curacao zich voorwaarts, Curacao was niet tegen te houden, niet te stuiten. Iedereen genoot van de vrede,zowel collectief, als op individueel niveau. Iedereen had voldoende, genoeg, zelfs volop, geen gebrek dus. Tja, zo nu en dan komt er een onnatuurlijke spanning, gekibbel en gevit onder politici voor. Iedereen, ook politici kampen met zwakheid. Maar zij waren vastbesloten alles te verbeteren omhun doel voor het eiland Curacao te bereiken, wat ook gelukt is. Er werd en fundament gelegd voor het handhaven van de rust en zekerheid, en dat werd bereikt, zelfs onder de zwaarte druk. En nu,hoe is de situatie? Na 1969 werd alle goedheid met vijandigheid en ondankbaarheid beantwoord. Deze vijandschap werd gecreërd door ongeschoolde en bijna analfabetische en dus ongeschikte regeringsleiders. Regegeringsleiders die zelfs huisadres niet goed kunnen schrijven, die hun banknummer(s) niet uit het hoofd weten. Zij moeten het van hun bankpas lezen. Diep en diep treurig. Iedereen schaamde zich toentertijd na het zien van een gesprek met koningin Beatrix met Anthony Goddett. Curacaoënaars zatten met gekromde tenen naar het gesprek te kijken en te luisteren hoe Anthony zich uitdrukt in het Nederlands. De toon waarmee deze man sprak. Walgelijk, abominabel, om van te kotsen. Dit zijn nu eenmaal mensen die Curacao vertegenwoordigen. Dit zijn mensen die met slechts één gedachte de politiek ingaan; STELEN, GRAAIEN, FRAUDEREN, VERDUISTEREN etc.etc. Mensen die geen enkel respect verdienen. Aan hun manier van praten, hun gedrag, weet men genoeg. Ze hebben een schaamteloos en destructief gedrag. Zij plunderen en buiten het hele volk uit. Het is gewoon een kudde wilde dieren. Maar nogmaals, Curacao heeft dit alles aan zichzelf te danken. Want na 1969 bevond het volk zich in een toestand waardoor zij gemakkelijk werden gehersenspoeld. Zij aanvaardden veeleer opinies van anderen dan dat zij zelf sterke overtuigingen vormden. Daarentegen moesten zij inconventionele ideeën en sterke overtuigingen hebben, en zich niet laten overhalen en/of bang zijn voor wat anderen denken. Maar het liep anders. Het werd een strik, een val voor hen. Zij werden (figuurlijk) gevangen als een vogel in een klapnet die plotseling dichtklapte. En de kans dat zij uit die klapnet bevrijd zullen worden, zal heel lang op zich laten wachten, om niet te zeggen dat die kans helemaal niet meer bestaat………………………

 8. Beste Yoshi, mevrouw whatever Wiels heeft in een interview verklaard dat zij alles wat over haar gezegd en geschreven werd met bewijzen zou weerleggen. Dat zijn haar EIGEN woorden. Dat zou ZIJ doen,. Heb jij of wie dan ook ook maar een snippertje van de door HAAR genoemde bewijzen gezien ? Wat heb je nog meer nodig om in te zien dat ze liegt, bedriegt en ons voor de gek houdt. Het volk dat zij onder ede verklaard heeft te dienen, dienen my arse.
  On top of everything komt ze nu met haar troefkaart, haar vermoorde broer en vraag ik mij af how disgracefull can you get zo disgraceful dus.

 9. @ikke “Je steunt mij of ik ga praten en dan gaan wij met zijn tweeen de bietenbrug op.”

  Denk dat je daar wel eens een sterk punt kon hebben.
  Mw Wiels weet vermoedelijk teveel van Asjes.
  Ze heeft hem in de klem.
  Zie geen andere uitleg voor die vertoning bij de “persconferentie”

  MIsschien zijn we straks Mw Wiels nog dankbaar als ze Asjes meesleurt in haar val.
  .

 10. Is er iemand die dat CV en de rest van Wiels effe online kan zetten ? Voorlopig alleen maar woorden dat het niet klopt. Zou het graag ook met eigen ogen zien, zodat ook de rest van Curacao kan zien wat er nu wel en niet waar is. Helaas praat iederen elkaar na hier op dit forum alsof ze het CV van Wiels aan hun eigen muur hebben hangen. Ik wil Wiels absoluut niet verdedigen, aangezien ze zelf ook niet met bewijs komt. Dus lijkt het me handig als iemand het online zet en dan kan Dick het in de krant zetten.

 11. Wat een farce was deze persconferentie. Overvliegen op onze kosten, om vervolgens niets te zeggen.

  Niets zeggen is ook een antwoord mevrouw de leugenaar!!

  Misselijk wordt ik van al die figuren die ons land op onze kosten vertegenwoordigen.

  Bah bah bah!!!!!!!

 12. Iemand die te veel weet de mond dicht laten houden mag wat kosten zelfs het gezicht van de MP.

  Van wat ik gehoord en gelezen heb in deze krijg ik de volgende smaak van in mijn mond.

  Je steunt mij of ik ga praten en dan gaan wij met zijn tweeen de bietenbrug op.

  Pais wordt het geen tijd om als coalitie partner hier in te grijpen?

  Statenleden is het niet jullie taak om voor de bevolking op te komen en de regering te verandwoording roepen?

 13. Beste mevrouw Marvelyne Wiels, wat een onsmakelijke opmerking die u daar maakt, de moord op uw broer Helmin Wiels zo te misbruiken. Ik denk dat ook u beter dan ik zeker weet hoe een ernstige misdrijf met de moord op uw broer is begaan en dat daar niet te licht mee moet worden omgesprongen. Om nu door u te stellen dat een journalistieke onderzoek naar uw eigen handelen een poging tot professionele moord op u gelijk de moord op uw broer is, vind ik absoluut niet tolereerbaar. U maakt u zelf groter dan u bent, want ik vrees dat niemand echt geinteresseerd is om uw professionele carriere te defameren, want zo interessant bent u echt niet! Ik zou zeggen weerleg de aantijgingen van journalist Den Drayer met keiharde en onweerlegbare bewijzen zodat een ieder die daar in geinteresseerd zou zijn, dat voor zich zelf kan zien en maak daarmee een einde aan deze charade. Anders moet u de keizerlijke weg kiezen en uw ontslag indienen en een andere professionele carriere overnieuw op te bouwen. Want dat u kwaliteiten hebt bestaat er bij mij geen twijfel over. Alleen in de politiek eisen we ook nog andere kwaliteiten van mensen en daar moet ook u aan voldoen. Overigens, ik persoonlijk ben totaal niet geinteresseerd in uw bewijzen, want zoals ik al eerder heb gezegd vind ik u niet zo interessant. Ik reageer als burger die in geinteresseerd is dat mi dushi Korsou op een respectvolle en eerlijke manier wordt vertegenwoordigd. Nogmaals bewijzen op tafel of verwijder u van de tafel!

 14. Marvelyne Wiels:
  – heeft dus geen Master-titel (afgezwaaid in 2012 wegens onvoldoende resultaat)
  – had geen leiding over het 73 miljard euro project (dat was Rijkman Groenink)
  – had geen leiding over 310 mensen (maar 10)
  – was geen Head Trade & Guarantees (maar Team Manager Operations Support0
  – is genomineerd tot Ethnische Zakenvrouw 2008 op een functieprofiel van haar meerderen
  – is benoemd tot EZVN Rolmodel 2009 op een functieprofiel van haar meerdere

  Kan Marvelyne Wiels en Ivar Asjes vinden dat de journalisten de bak in moeten, maar de bewijzen bleken onweerlegbaar.

 15. Wat betreft allle reacties hier: “Gezien door Hollandse ogen”.

 16. Tuna, de CV’s van de MFK leden zijn meestal slechts 2 regels lang, namelijk naam en adres.

  Daar kun je verder weinig mee frauderen.

 17. Zelfs de MFK heeft vragen gesteld over de CV van de gevolmachtigd minister, de soap wordt steeds beter op deze rots, het is om je kapot te schamen deze schertsvertoningen, heb zojuist ook de knipselkrant gelezen betreffende deze “affaire”, Ik denk dat zij er verstandig aan doet om nu het veld te ruimen, indien zij blijft is dit alweer een afgang voor iedere vorm van recht en democratie waarvan ik dacht/hoop dat het nog ergens aanwezig is binnen ons toch al zo verotte gestel.

 18. Om wederhoor te kunnen toepassen heeft de journalist tot 2 keer toe geprobeerd een afspraak met Wiels te maken en dat is 2 keer geweigerd. Zelfs voetballers weten hoe belangrijk de journalisten zijn en krijgen zelfs mediatraining, maar onze gevmin heeft daar helemaal geen kaas van gegeten. Hoger opgeleid dan een voetballer althans volgens haar CV zou ze toch beter moeten weten en niet denken dat Nederlandse journalisten dom zijn en makkelijk om de tuin geleid kunnen worden.

 19. Nou is er maar één persoon die je kan beschuldigen van “professionele moord” en dat ben jezelf met je gelieg, gedraai en arrogantie ten opzichte van je Curaçaose broeders en zusters (in zijn algemeenheid bedoeld).

 20. Ms. Wiels & Mr. Asjes, what you’ve just said… is one of the most insanely idiotic things I have ever heard. At no point in your rambling, incoherent response were you even close to anything that could be considered a rational thought. Everyone in this room is now dumber for having listened to it. I award you no points, and may God have mercy on your soul…

 21. Uit de Curacaose knipselkrant, die ook aangeeft dat Wiels wegens niet functioneren werd ontslagen bij ABN AMRO:

  Mevr. Wiels was:

  1) geen Hoofd Operational Support voor ABNAMRO Bank Trade & Guarantees EMEA, Nederland, Dubai en London (zoals aangeven in het CV). Ze was ook geen Head Trade & Guarantees Solutions & Advisory (zoals aangegeven in Business-vrouw functieprofiel). MW was opgeklommen van management assists Hypotheken tot Team manager Operations support (personeelsnummer 24966, zoals aangegeven in organogram) van 10 mensen, totdat ze in februari 2012 ontslagen werd.

  2) had niet de dagelijkse leiding over 310 mensen (en ook niet over 3 teams en 41 mensen direct en 18 indirect zoals aangegeven in Business-vrouw functieprofiel, bijgesloten)

  3) was geen Project Director (topniveau)

  4) was geen Adviseur van de RvB van ABN AMRO

  5) was ook niet in opdracht van de RvB verantwoordelijk voor het 73 miljard project dat in 2011 succesvol zou zijn afgerond (dat was Rijkman Groenink http://nl.wikipedia.org/wiki/Rijkman_Groenink en het ging hier om 71 miljard)

 22. @Tuna; je hebt helemaal gelijk!!! Dick is een kei.,

  Verder is de journalistiek mors dood… corrupt, stompzinnig, waardeloos.
  Mensen als Dick die hun nek durven uitsteken hebben absoluut mijn respect!!!

 23. Hoeveel bananerepubliiek Curacao toont het jaarlijks weer aan.

  Anthony Godett moet wegens corruptie het gevang in en zijn zus, typiste bij Selikor, wordt ministerpresident.

  Schotte wordt ministerpresident en zijn byside Cicely van der Dijs, die haar leven nog niets anders gedaan heeft dan op het strand van Jan Thiel liggen, krijgt 5 overheidscommisariaten.

  Helmin Wiels wordt vermoord en zijn zus, ook in haar leven nog nooit iets gepresteerd en daarom een fantastisch CV bij elkaar verzonnen, wordt minister. Broer Werner, die nog niet weet of water of stroom uit een kraan komt, wordt toezichthouder bij Aqualectra.

  En het parlement, bemand door nitwits als Pik Pisassen en Rudney Garmessen, vind het allemaal goed, zolang ze maar hun Statensalaris kunnen blijven innen wat toch het vijfvoudige is van wat Pisas als kopieerapparaatbediende verdiende bij de politie en Garmes als afwashulp bij de Cactusclub.

 24. Dit soort spelletjes en deze wijze van ontkennen hoort bij de kleuterschool, niet bij een volwassen geheel. Het geeft aan hoe triest en zielig het politiek klimaat hier is. En de minister president staat hier dus openlijk steun aan te verlenen. Wat een trieste vertoning.

  Naar mijn mening moeten ze dus nu beide opstappen, aangezien ik er nu dus van overtuigd ben dat deze dame de waarheid niet vertelt en dat dit dus niet meer kan.
  De minister president staat voorafgaand aan een statendebat heel onverstandig zijn voorkeur en steun duidelijk te maken, als deze dame valt, dan moet hij nu dus wel meevallen.

  Wat een niveau hier, en wat een afgang alweer voor Curaçao, het houdt maar niet op de eeuwigdurende parade van incompetentie en volksverlakkerij.

 25. Waar rook is, is vuur. Blijft een feit dat niemand haar meer vertrouwd en dat ze op moet stappen. Waar is het Antillenhuis trouwens nog voor, we hebben tegenwoordig internet.

 26. Vergat erbij te zeggen “Makamba’s enjoy”.

 27. Mivela (or whatever) Wiels lijdt dus duidelijk aan een familiekwaal. Eerst beschuldigen dan dreigen met bewijzen en uiteindelijk haar keutel weer intrekken. Bah, dat zo iemand met medewerking van onze MP, ons het volk van Curaçao blijft bedriegen en beliegen. Gelukkig gaat ze vlug weer weg en zien en horen wij hopelijk niets meer van haar.

 28. Hadden we van deze staatspropaganda wat mogen verwachten? Nee. Was het onverwacht dat de emo-, de rassen- en de complotten-kaarten andermaal grif werden uitgedeeld? Nee. D pers mocht 1 vraag stellen, nadat ze half uur moesten luisteren naar onzin.

  Toen Dick Drayer halverwege zijn vragen de mond werd gesnoerd door persvoorlichter Tico Vos, trad Yves Cooper naar voren met de stelling dat alles behoorlijk ongeloofwaardig overkwam. Daarmee verwoorde hij de gedachten van vrijwel alle luisteraars en aanwezigen.

  Marvelyne & Asjes, niet alleen ongeloofwaardig, maar vooral een schertsvertoning. Niet anders dan haar ‘grafrede’ boven de kist van haar broer.

 29. Met een stel als Wiels en Asjes help je Curaçao niet verder, dat is wel duidelijk.

 30. Ik ben niet erg goed op de hoogte van de stand van zaken in dit verhaal en ben persoonlijk best wel wantrouwig tegenover de politici op Curacao.

  Maar!

  Ik weet ook dat in de media van Curacao heel veel wordt beweerd en veel mensen dit geloven zonder bewijzen te zien. Ik wil dan ook (niet aanvallend bedoeld) vragen aan de mensen op dit forum of zij een link hebben met het CV en/of een interview met Wiels waarin ze de bewuste dingen zegt.

  Ik denk namelijk dat er heel kritisch om moet worden gegaan met journalisten, want vaak is een (verdraaid) sensationeel verhaal meer waard dan volledig op de waarheid bewust saai verhaal. Ik zeg niet direct dat dit verhaal onwaar is, maar ja….innocent till prover guilty.

 31. Respect voor Drayer, die deze afgrijselijke Marvelyne Wiels terecht hard heft aangepakt. En inderdaad heft ze haar dochter en de zoon van Wilsoe, het schoothondje van dos Santos, zonder sollicitatieprocedure binnen gehaald.

  Schande, grote schande dat nepotist Wiels gewoon aanblijft.

  En Drayer: doorgaan met je geode werk! Hopelijk doet het parlement dit ook door Wiels naar huis te sturen en NOOIT te laten terugkeren.

 32. Deze dame heeft “ze” helemaal niet nodig om haar (mond)dood te maken, zij is zelf druk bezig haar eigen graf te graven, want ik denk niet dat er nog maar iemand is die haar verhaal nog gelooft, niet vwb haar CV noch vwb het personeelsaanname beleid van het Curacao huis.

  Ajo, maak maar plaats voor de volgende.

 33. Drama queen…

 34. [quote] Wiels zei: Al snel ging ze over op het openbaar maken van haar adresgegevens door een ander medium.[/quote]

  Tja dat medium is inmiddels bekend. maar wat Mevr. Wiels er niet bij zegt is dat het adres op de bewuste CV stond.
  Even later zegt ze: “Ik weet niet of het mijn cv was, ik weet wel dat mijn adres openbaar gemaakt is.”. Wel als er op internet ineens mijn CV opduikt ga ik echt wel even kijken of het wel de mijne is. Dom Mevr. Wiels erg dom om dat te zeggen. Het geeft aan dat er zaken geoon niet kloppen,

 35. Marvelyne, wie zijn ZE? Wie bedoel je? Wat insinueer jij nu weer? Weet je meer dan de gemiddelde burger? En dat geknoei met je CV is toch buiten-proportioneel! Ik kan alleen maar zeggen: dit kabinet moet vallen! Helaas staat Rosaria er alleen voor.

  Asjes, je bent en blijft de ceremoniemeester van een onwijs slecht draaiend circus!

 36. Dit kan alleen op Curaçao. Deze volstrekte onzin van Wiels en Asjes kan alleen hier geaccepteerd worden.
  Onvoorstelbaar.

 37. Ach, ze willen mij ook dood maken zoals mijn broer… Maar verder kan ze alles wel bewijzen, maar ze doet het niet……

  Wat een trieste vertoning en het laatse word zal er niet over gezegd zijn, waarmee de schade alleen maar groter gaat worden.

  1-0 voor de onderzoekende verslaggever waarvan we er hier veel meer zouden moeten hebben.