Openbaar MinisterieCURAÇAO – De rechter heeft vanmorgen de vier moordenaars van de 21-jarige Jesus Javier Cedeño Lopez veroordeeld. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Wel waren de straffen lager dan de straffen die het OM had geëist.

De intellectuele dader J.L., bijgenaamd ‘Motty’, zag zijn straf halveren. Van de achttien jaar die het OM geëist had, bleef negen jaar cel over. De negentienjarige D.T., die het dodelijke schot loste, kreeg nu de hoogste straf: twaalf jaar gevangenisstraf, dat was drie jaar minder dan de eis. F.T. (26) moet negen jaar brommen. De zeventienjarige in Haïti geboren J.G. kreeg twee jaar jeugddetentie omdat hij nog minderjarig is. Die straf was conform de eis. Alle gevangenisstraffen zijn onvoorwaardelijk.

Gewapende overval
Op 17 februari kwam de Ecuadoriaan om het leven bij een gewapende overval. Het slachtoffer van de overval liep samen met een 31-jarige man door een donkere steeg in Kanga die uitkwam op de Winston Churchillweg. Op dat moment werden ze verrast door vier gewapende mannen die de twee bedreigden en hun bezittingen afpakten. Het slachtoffer probeerde op dat moment weg te rennen. Drie van de verdachten gingen hem achterna en wisten hem te pakken. Er ontstond een worsteling en er werd een schot gelost. Later overleed het slachtoffer aan zijn verwondingen. De overval leverde de vier 50 gulden en enkele documenten op.

1 reactie op “Straffen van twee tot twaalf jaar cel voor moord Kanga”

  1. Brian Mariano, 10 maanden geleden tot een jaar cel veroordeeld volgens drugssmokkel heeft nog geen seconde vastgezeten.

    De eerste de beste advocaat zal dan ook zeggen: eerst Mariano, dan pas de Kanga gang.