• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Minister van JustitieCURAÇAO – Curaçao wordt gedestabiliseerd door de georganiseerde misdaad. Dat zegt minister van Justitie, Nelson Navarro, in reactie op het voorlopige rapport van de onderzoekscommissie naar de feiten en omstandigheden rondom de dood van Luigi Florentina, alias Pretu. Dat meldt Caribisch Netwerk.

Pretu overleed in zijn politiecel in Barber, vermoedelijk als gevolg van zelfmoord. Pretu zat vast op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Helmin Wiels.

Gezamenlijk offensief
In het Justitieel overleg in januari wordt er met Nederland, Sint Maarten en Aruba worden over een gezamenlijk offensief van het Rijk tegen de georganiseerde misdaad.

Onvolkomenheden
Het rapport kan niet op veel bijval rekenen van de minister. Daarin wordt gesteld dat Justitie en politie hebben gefaald bij de beveiliging van Pretu. Dat gaat hem te ver. Wel erkent hij onvolkomenheden in de keten, die aangepakt moeten worden.

Dick Drayer in gesprek met minister Navarro

11 reacties op “Curaçao in greep georganiseerde misdaad”

 1. Dat wordt ingewikkeld. Schokkend nieuws op een eiland waar een vorige minister van justitie (Wilsoe, PS) buiten het OM om de gelden van Dos Santos moest los zien te krijgen en daarover een brief schreef aan de Amerikanen. Een brief die hij eerst ontkende en die later ingetrokken moest worden. Zit gewoon weer in de Staten voor de PS en heeft nog steeds praatjes.
  En dan Asjes, die dan later praat over “schoon bestuur”. Is hij Wilsoe al vergeten? Was dat schoon? Is het niet publiceren van de partijfinancien “schoon”. De PS steunt dat soort politici, dus waar moeten we beginnen?

 2. Tja, dat roepen we al jaren. Hoe pakken we het aan? Zal enkel kunnen met hulp van Nederland en ook maatregelen zoals het opzij zetten van de LMA regeling.
  Corrupte en niet functionerende ambtdragenr, maar ook ambtenaren, moeten op een veel gemakkelijkere wijze kunnen worden ontheven van hun functies of ontslagen. Ook moet er een eind komen aan het beleid dat ambtenaren jarenlang geschorst blijven met behoud van salaris. Het hele ambtenaren recht moet worden herzien en simple gemaakt worden. Niet goed, eruit!

 3. Curacao in de greep van de georganiseerde misdaad ???

  Je kunt het beter veranderen in:

  Curacao in de greep van corrupte politici en bestuurders.

  Alleen dankzij het feit dat zij corrupt zijn hebben bedrijven en personen, die het niet zo nauw nemen met de wet, de mogelijkheid hen om te kopen.

  Bij integere bestuurders hebben dit soort lieden en bedrijven geen kans.

 4. De kop van het artikel had natuurlijk moeten zijn: Curacao in de greep van incompetente minister…

 5. ik denk dat de minister gelijk heeft, als minister zal hij weinig weten van justitie , maar als advocaat weet kent hij de pappenheimers wel.
  de misdaad op straat is erg, maar de misdaad die gepleegd word door de mannen in nette pakken is veel erger.

 6. ik roep al jaren dat de maffia regeerd op curacao en op Sint Maarten.
  Allen met hulp vanuit NL kan dit aangepakt worden.
  er is hier op de eilanden een te grote vriendjes/familie kliek met te veel belangen.
  alles is verweven met de maffia.
  ik vertrouw het OM/justitie ook niet of ze worden gecahnteerd of ze worden omgekocht.
  ook graag daar een onderzoek naar.

 7. Als vertwoordeljke minister moet hij met hoofden van de departementen die onder hem vallen werkbespreking houden en opdrachten laten uitvoeren. Een simpel voorbeeld hoe is het mogelijk dat er wapens en drugs te vinden is in de gevangenis? Het antwoord weten we allemaal. Oplossing is dat ieder hoofd zijn ondergeschikte controleert. Wie faalt ligt eruit.Iedereen wordt naar zijn functie met belastinggeld betaald om de wet te dienen. Dit moet men constant in ieder wetsdienaar ingeprint worden.

 8. midaad was er altijd al!,politiek gezien zou er een nieuw systeem moeten komen ,dit wat nu is werkt niet en “DAAR” plukken wij al jaren de vruchten van,maarja hoe gaan we dat doen,als we nog niet eens een nieuw ziekenhuis kunnen bouwen,

 9. Meneer Pasman hoe moet Curacao dit aanpakken?

 10. Heeft de dood van Pretu nou te maken met de georganiseerde misdaad of niet?

  Dat justitie en politie hebben gefaald was me al duidelijk, ook zonder rapport. Pretu is dood, als dat geen falen is weet ik het niet meer.

 11. Curaçao in de greep van georganiseerde misdaad, dat is niks nieuws maaarrre wat gaat u daar als minister van justitie dan aan doen????