• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag geeft Natasha Read haar visie op de benoeming van Marvelyne Wiels.

Is iemand echt verbaasd dat Marvelyne Wiels met haar curriculum vitae sjoemelde? Nee toch? Dat zag je meteen aan haar gretige oogjes. Wat heeft ze toch genoten van de aandacht van de pers! Een bezoekje aan een hoge functionaris hier, een expositie daar bijwonen en vooral nietszeggend veel in het nieuws voorkomen. Tot nu. De perswereld heeft zich tegen haar gekeerd. Marvelyne heeft namelijk het ondenkbare gedaan. Ze is te ver gegaan om de pers de mond te snoeren.

Wie durft de hand nog in het vuur voor haar te steken? Asjes? Die weet wel beter. Welke partij schiet straks te hulp? Wie valt er, samen met Marvelyne? Wie doekt het marionettenspel op? Marvelyne is nooit veel meer dan een afleiding geweest. De eerste politieke moord in de geschiedenis van Curaçao kunnen we niet oplossen, maar kijk, wat doet Marvelyne het toch goed! Valt het echt niemand op dat ondanks alle beloften en machtsverschuivingen van de partijen er nooit iets echt verandert? Dat elke man of vrouw met oprechte plannen voor onze vooruitgang gestild wordt, zodra ze een positie weten te bemachtigen binnen de politiek? Het is simpel dames en heren, het draait allemaal om geld. Over de afgelopen maanden gaan de meest bizarre geruchten rond, maar één wil ik wel gerust geloven. Het begint met een naïeve vraag: wie hebben er allemaal geprofiteerd van de moord?

Wil ik daarmee zeggen dat Marvelyne hierbij betrokken is geweest? Nee. Eerlijk gezegd denk ik dat ze daarvoor te laag in de intellectuele punten scoort. Ze stortte zich met het enthousiasme van een hyena op een karkas om Gevolmachtigde Minister in Den Haag te worden. Stoorde ze zich niet aan de manier waarop ze de titel kreeg? Nee. Kijk maar naar haar belachelijke uitgaven. Geen greintje verstand.

En zoals we het nu allemaal weten, voelde ze zich zo ontastbaar dat ze aan de haal ging met het Curaçaohuis in Den Haag. Was het papa of mama die het uiteindelijk geregeld kreeg voor Jassir de Windt? Papa kan goed dreigen en mama kan goed slijmen. Een mooie combinatie. Zonder het opdringerige gezeur van ouders zou onze lieve Jassir nog doelloos ronddwalen in Nederland. En naar het verhaal van de overige vijf hoef ik niet te vragen. Zo weet ik genoeg.

Maak je niet druk Marvelyne. Je opvolger staat al te trappelen. Daar hebben ze al voor gezorgd, alleen weet jij het nog niet. Nog even doorgraven en dan mag je de vergetelheid in, zoals onze dierbare Mirna Godett. Je oprotpremie is al geregeld en met je pensioen zal het ook wel goedkomen. Daar gaat het toch om? Daar draaien onze politieke partijen iedereen de nek voor om. Het geld moet naar de privébankrekeningen blijven stromen. Voor onze middeninkomens is het normale leven al bijna onbetaalbaar. Voor onze laagste inkomensgroep is het simpele leven haast onverdraagbaar. Natuurlijk deert jullie dit niet. Over een paar maanden begint jullie farce aan machtsverschuivingen weer, komen er nieuwe verkiezingen, wordt er geklooid met de keuze van het volk, zitten er gloednieuwe ministers overal en kunnen jullie zeggen dat alles wat fout loopt de schuld van een ander is.

De oplossing? Nieuw initiatief. In plaats van miljoenen af te troggelen van het volk om ontelbare ministers, ex-ministers en hun vriendjes te betalen met absurd hoge salarissen, betalen we voortaan ministers, ex-ministers en hun ontelbare vriendjes hetzelfde bedrag als dat van een uitkering. En dan kijken wie er nog blijft zitten op die gouden stoelen.

15 reacties op “Ingezonden: ‘Marvelyne was niet meer dan een afleiding’”

 1. Wat een vreselijk emotioneel en getraumatiseerd stuk van Natasha Read. Is het persoonlijk? Is ze door mw. Wiels aan de kant geschoven?

 2. @ami, op 12-11-2013 om 14:52 schreef:
  één ding moet je begrijpen, het overgrote deel van de curacaose bevolking heeft een heel laag eq jammer genoeg. dus ja dan krijg tafarelen zoals mevrouw Wiels, de heer Asjes.
  TRIEST!

  Een lage eq (?) heb je zelf, Ami.
  Hoezo ”tafarelen?”
  Negen vingers wijzen naar je zelf. Whahaaaaaa

 3. en altijd blijven de optimisten over ons dushi Korsou maar denken dat het hier goed komt … de mentaliteit, “het ging toch altijd goed zo”, mijn eiland naar de verdommenis … en maak ik me er druk om? … nee, inmiddels niet meer … na 50+ jaar is er niets veranderd … FB, internet, de zorgen van iedereen over ons eiland, onze houding (als buitenlanders cq makambas) het maakt niet uit … nooit, NOOIT zal er hier iets veranderen … helaas!! … “we deden het altijd al zo, dus …” …

 4. Dat s de oplossing natasha ,gewoon een uitkering geven ,en als ze meer willen verdienen da kunnen ze ervoor gaan werken en last but not least belasting betalen.
  The untuchebels voorstelling is afgelopen.

 5. Beste Jasmijni, van mij mag ze genieten voor de rest van haar leven, MAAR NIET OP MIJN KOSTEN en die van jou natuurlijk ook en nog zo’n 100.000 armlastige medeburgers waarvan er vele kinderen `s morgens met een lege maag naar school moeten als ze tenminste schoenen hebben om aan te doen.

 6. Zeg Ami; wat is is dat, “eq”?
  De “e” en de “i” liggen niet eens dicht bij elkaar op het toetsen bord.

 7. Hallo Natasha Read,
  één ding moet je begrijpen, het overgrote deel van de curacaose bevolking heeft een heel laag eq jammer genoeg. dus ja dan krijg tafarelen zoals mevrouw Wiels, de heer Asjes.
  TRIEST!

 8. Je gaat te ver Opmerker.

 9. Zeg Opmerkelijk, je moet niet zoveeel bijdehandjes eten.

 10. laat haar toch met rust, ik gun haar het genot in een pachtige werkplaats in Den Haag, NA hard werken geniet zij OOK nog in haar priveomgeving in nederland, OF kan zo in Curacao met allure wonen en leven ? arme mevrouw laat haar nu eens eindelijk van het leven genieten

 11. Onze politiek zit vol met “afleidingen”. Want het gaat zelden daar waar het om zou moeten gaan. We zijn een bang volk.

 12. Heeft ze haar broer vermoord? Nee natuurlijk niet, bij ABN AMRO ontkende ze gewoon familie van haar broer te zijn.

  Toch was er iets opvallends. 5 mei om 17u wordt Wiels vermoord. Dat is 23u NL tijd. Op 6 mei rond 14u Cur-tijd komt ze aan op Hato.

  Op Schiphol vertrok de eerste vlucht om 9.30u maar je moet om 6.30 al bij de gate melden. Ze had dus van 23u tot 6.30u om van de schok bij te komen, te boeken, koffers pakken, kinderoppas zoeken, en door de file van Rhoon naar Schiphol rijden. Opmerkelijk snel voor een vrouw in de rouw.

  De rest van de Antillianen die in NL aan de buis gekluisterd zaten op 6 mei, zagen hoe Marvelyne in een zwart pak met grote zwarte zonnebril rechtstreeks met koffers voor de deuren van Forti stond.

  Waar ze aanvankelijk niet werd binnengelaten maar even later door Asjes werd ontvangen.

  Eerste prio duidelijk niet haar familie, maar de politiek/Asjes….. ?

 13. de waarheid komt meestal hard aan.
  maar bij onze corruptici niet hoor.
  die gaan gewoon verder met frauderen en vriendjes poltiek bedrijven.
  Er is toch niemand die iets gaat doen of kan doen.
  Het OM is al jaren monddood.
  De maffia gaat verder met regeren.
  de armen kunnen verder gaan met proberen te overleven.
  De scholing blijft verrot en nu ook zonder boeken.
  Wat een zooitje, ongelooflijk gewoon.

 14. al eerder heb ik er geoppert om salarissen van de Minister gelijk te stellen met laten we zeggen schaal 10.
  zakkenvullers, goudzoekers en andere rand figuren moeten daardoor worden afgeschrikt worden.

 15. Beste Natasha, heb eigenlijk niets aan je schrijfsel toe te voegen behalve dat ik daar waar je schrijft dat haar vergetelheid om de hoek ligt. NEEN wij mogen deze hypocriete, leugenachtige, frauderende persoon met de naam Melvyna (or whatever) Wiels als joker der jokers van onze eilandgenoten niet vergeten en zelfs haar nageslacht zal er altijd aan herinnerd worden (de pobercitos).