marine arrestatie smokkelaarsCURAÇAO – Voor de vierde keer in korte tijd heeft de Zr.Ms. Amsterdam een drugstransport in de Caribische Zee onderschept. Vanuit de helikopter is gericht geschoten op de buitenboordmotoren van de smokkelboot. De marine wist hiermee de smokkel van 650 kilo cocaïne te voorkomen.

Een Amerikaans patrouillevliegtuig nam de smokkelboot voor het eerst waar op een smokkelroute vanuit Colombia. De Amsterdam, die op dat moment in de buurt patrouilleerde, reageerde hierop. Om de go-fast aan te houden, werd de boordhelikopter gelanceerd. De smokkelboot negeerde de stoptekens vanuit de helikopter en probeerde met hoge snelheid te vluchten. Daarop zijn er waarschuwingsschoten uitgebracht vanuit de NH90, om de boot tot stoppen te manen. Toen daar echter ook niet op werd gereageerd, heeft de boordschutter van de helikopter beiden buitenboordmotoren van de go-fast met gericht vuur uitgeschakeld.

Arrestaties
Hierna probeerden de smokkelaars nog de contrabande overboord te zetten, maar daarvoor was het al te laat. De drie smokkelaars en de drugs zijn opgepakt en overgedragen aan de Amerikaanse autoriteiten voor vervolging. De onderschepping van het drugstransport is de vierde drugsvangst van Zr.Ms. Amsterdam in drie weken tijd. In totaal heeft het schip in deze periode 3.600 kilo cocaïne onderschept.

smokkel cocaine marine

1 reactie op “Marine beschiet smokkelboot, onderschept 650 kilo coke”

  1. Goed dat ze zijn overgedragen aan de Amerikaanse autoriteiten, die weten wel raad met dit soort criminelen.

    Op Curacao ze veroordeeld tot een veel kortere straf die ze vervolgens nooit hoeven uit te zitten. Zie Brian Mariano, die ondanks de hem opgelegde celstraf van een jaar momenteel in Nederland vrolijk door gaat met zijn duistere handel en wandel.