Jeanne-Marie Francisca thumbCURAÇAO – Minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, Jeanne-Marie Francisca, moet aftreden. Dat vindt politieke partij PAR naar aanleiding van de rechtszaak die zij verloor omtrent het op non-actief stellen van het bestuur van sociale werkplaats Fundashon Tayer Soshal (FTS). Dat meldt Radio Hoyer 2.

PAR is van mening dat Francisca de eer aan zichzelf moet houden. Francisca zette het management op non-actief naar aanleiding van klachten over mishandeling, misbruik en uitbuiting. Volgens de minister gingen deze geruchten al langer de ronde en vond ze dat zij nu actie moest ondernemen. De rechter oordeelde anders en stelde het bestuur van FTS in zijn gelijk. Dit is voor PAR reden om de minister op te roepen de eer aan zich zelf te houden en af te treden.

Steun
“Mocht de minister niet opstappen dan is dat omdat ze de krachtmeting in het parlement wil afwachten”, aldus partijlid Armin Konket. “Of ze nou naar het parlement komt of niet, mijn steun heeft ze niet.” De rechter heeft volgens PAR niet veel heel gelaten van de minister en dus vindt de partij dat ze moet opstappen.

Konket in gesprek met Rick Hart

8 reacties op “PAR: ‘Francisca moet aftreden’”

 1. Je toekomst is de beloning van je verleden .
  Wat er nu gebeuren met de Curaçaose Bevolking is.
  Dat in het verleden hebben de Curaçaose Bevolking een Potentiele Leider ( Wilson Papa Godett ) na zijn hevige strijd voor de Bevolking .Hebben de Curaçaose bevolking hem in steek gelaten

 2. @ Jacinto. Waarom gaan de Curaçaose Bevolking niet in gebed met God .

  Dat vraag ik me reeds lang af, maar dan over jou. Begin bij jezelf, maar ik ben wel bang dat God dan voor Curacao geen tijd over heeft.

 3. Hey Jacinto,

  moet er een sticker “Dios ta mi pilot” op de deur komen van de ministeries?

  Ooit gehoord van scheiding van kerk en staat?

  Los van het feit dat er voor mij geen god bestaat moet Korsou geen tweede Iran worden, dank je wel!! Zowiezo hebben die priesters hier teveel voor het zeggen!! Mensen denk eens na!!

  Maar goed, ik ga ervanuit dat je dit als een grap bedoelde, hoewel er veel mensen zullen zijn die je serieus nemen!!

 4. Als alle Minister zijn niet geschikte om aan de macht te zijn voor Curaçao .
  Waarom gaan de Curaçaose Bevolking niet in gebed met God .
  En laat God zelf een geschikte Ministerie voor Curaçao sturen .
  Want als jullie hebben alles geprobeerd en het lukt niet .
  Dan is tijd om in de weg van God te proberen lopen .

 5. Minister Francisca, Ik heb met haar te doen.

  Ze heeft opmerkingen over minister Jardim

  “Ik bekijk het meer vanuit een sociaal uitgangspunt, terwijl ik bij hem het idee heb dat hij meer naar de cijfers kijkt”… Zei ze verbaasd.

  Arme Francisca, zou ze nu echt niet snappen dat het juist de bedoeling is dat er iemand met een andere kijk op onze (bijna lege) schatkist past? Dat heet functiescheiding.

  Hoe het in normaal overleg gaat, heeft ze ook niet door.

  “…maar ik begrijp dat het stuk eerst viade premier had moeten lopen en niet gelijk aan de afzonderlijke ministers moest worden voorgelegd.”

  Beste Francisca, dat heeft er weinig mee te maken. In veel vergaderingen worden de agenda punten bij de voorzitter en de secretaris ingediend. Dat zal bij de ministerraad-vergaderingen niet anders zijn. Vooraf steun zoeken is ok, maar indienen van agendastukken via de voorzitter. Moeilijk he?

  En dan het wegzetten van directie van Fundashon Tayer Soshal.

  Beste Francisca, dat je eindverantwoordelijk bent voor een ministerie wil niet zeggen dat je maar kunt doen waar je zin in hebt.

  Er moet weer een rechter aan te pas komenom duidelijk te maken dat de door de minister opgelegde schorsing niet gebaseerd op de statuten van de stichting. De door de minister opgelegde schorsing is dus onbevoegd gegeven en kan daarom niet in stand blijven.

  Heeft ze geen adviseurs, of luistert ze er niet naar?

  Heeft de PS geen betere ministers, met meer ervaring in grotere organisaties?

 6. Kroket, ”laten we alles bij het oude laten, he? Zakken blijven vullen !”
  Niemand geeft om de gehandicapte mens op Curacao. Men drijft zelfs de spot met deze mensen over de Curacaose radio.
  Eindelijk is iemand opgestaan die het voor de gehandicapte mens opneemt en meneer Kroket durft nog kritiek te leveren. Bah.

 7. De PAR heeft 16 jaren lang niets gedaan voor de gehandicapte mensen te Tayer sociaal.
  De uitbiting kende geen grenzen.
  De PAR en de MAN dacht alleen aan zelfverrijking.

  Chapeau voor mevr. Francisca. Je moet wel moed hebben om vastgeroeste structuren los te weken.

 8. Jammer ik ben lid van de PAR,maar ga er nu toch aan denken om mijn lidmaatschap op te zeggen,als de PAR het al nalaat om een goed spreker een persbericht te laten geven,ben ik bang dat er op de oude voet door geborduurd word bij de partij.De man is niet te verstaan en klinkt als een konijntje die in een hol zit waar een vos met grote tanden voor staat.