• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

GevMin Marvelyne Wiels thumbCURAÇAO – Er is onduidelijkheid omtrent de aanstelling van de Gevolmachtigde minister van Curaçao, Marverlyne Wiels. Diverse media beweren nu dat Helmin Wiels zijn zus nooit als Gevolmachtige minister heeft willen benoemen. Het zou Ivar Asjes zijn geweest die druk heeft gezet achter het benoemen van Wiels.

Dit blijkt volgens media uit uitgelekte notulen van een gesprek tussen Wiels en haar voorganger Roy Pieters. Dit nieuws staat echter in contrast met een brief van 24 april waarin te lezen is dat Helmin Wiels wel degelijk zijn zus als Gevolmachtigde Minister van Curaçao wilde benoemen.

Brief Helmin Wiels aangepast

Foto Marvelyne Wiels: Kabinet van Curaçao

15 reacties op “‘Helmin Wiels wilde zus niet als Gevolmachtigd Minister’”

 1. @@korw,@jaja,

  Deze brief is zelfs naar de formateur verstuurd destijds. Volgens mij is er ook een kopie naar de gouverneur verstuurd.
  Verder was mevr. Wiels verschillende keren persoonlijk en via skype in de programma van haar broer. Hoezo 30 jaar geen contact met broer Helmin? Wat een rioolinformatie.

  @jaja, kom je nu pas onder jouw steen tevoorschijn? Zulke leugens doen meer kwaad dan goed. Privileges van de elite is voorbij om nooit meer terug te komen. Eindelijkkkk !
  Eindelijk kan de arme jeugd wat aandacht krijgen in plaats van de dikke pafferige elite met zwakke knieën en een vette hangbuik tot over de voeten.

 2. ik heb die zus nooooit in wiels zijn programma gehoord.

 3. @Korw, de echtheid van deze brief wordt sterk betwijfeld.
  Onder welke steen leef jij?

 4. @Opmerkelijk, ”verzinnen is leuk, he”. Maar pas op.

  In bovenstaande brief staat duidelijk de naam van Marvelyn. De brief is door Helmin zelf ondertekend. Er staat letterlijk dat hij wil dat zijn zus Marvelyn gevolmachtigde minister word.
  Verder spraken ze mekaar bijna dagelijks. Mevrouw Wiels was bijna dagelijks te beluisteren in de radioprogramma van haar broer.
  Verzin maar iets anders.

  Sra. Marvelyn Wiels ta keda postula pa e puesto di ministro plenipotensiaro na Den Haag, Staat er letterlijk !!!

 5. asjes moet zwaar betalen voor de steun van haar

 6. Heeft ze haar broer vermoord? Nee natuurlijk niet, bij ABN AMRO ontkende ze gewoon familie van haar broer te zijn. Ze spraken elkaar in 30 jaar nauwelijks.

  Toch was er iets opvallends. 5 mei om 17u wordt Wiels vermoord. Dat is 23u NL tijd. Op 6 mei rond 14u Cur-tijd komt ze aan op Hato.

  Op Schiphol vertrok op 6 mei de eerste KLM-vlucht om 9.30u (maar je moet om 6.30 al bij de gate melden). Marvelyne had dus van 23u tot 6.30u om van de schok bij te komen, te boeken, koffers pakken, kinderoppas zoeken, en door de file van Rhoon naar Schiphol rijden. Opmerkelijk snel voor een vrouw in de rouw.

  De rest van de Antillianen die in NL aan de buis gekluisterd zaten op 6 mei, zagen hoe Marvelyne in een zwart pak met grote zwarte zonnebril rechtstreeks met koffers voor bij de deuren van Forti stond.

  Waar ze aanvankelijk niet werd binnengelaten maar even later door Asjes werd ontvangen. Eerste prio kennelijk niet de familie, maar de politiek…. of Asjes ?

 7. @ Wimpiri schreef: of moet ik pajaso schrijven

  Pajaso berdat no ta pika lenga.

 8. Het zou een blamage (weer een) zijn voor Curaçao als het parlement/ de regering, deze dame op die functie laat zitten.
  Als er zelfs in Nederland vragen door de 2e kamer worden gesteld over deze zaak dan zegt het al genoeg.
  Verder in een Nederlandse krant bij een artikel over de nieuwe gouverneur die pas door de Koning werd geïnstalleerd, bij een foto van Mevr. de Gouverneur met de Koning, dat, ‘de zaak van de gevolmachtigde minister en de persoon Wiels niet verward moet worden met de nieuw benoemde Gouverneur van Curaçao” !!!!!
  Mede hierom ook kan deze zaak niet met een Jantje van Leiden worden afgemaakt.

 9. Niet dat het er iets toe doet, maar wel slecht voor ons imago is dat ik graag zou willen weten wat de Koningin en de Koning van deze mevrouw, of moet ik pajaso schrijven, vinden. En dan te bedenken dat onze ja onze eigen politici het iedere keer weer hebben over “role” models.
  Ja Arthur ik ga helemaal met je mee, ook ik blijf lachen op deze rots.

 10. Meestal wordt er informatie gelekt die de politicus of bestuurder in kwestie uiteindelijk niet of nauwelijks schaden. Het is namelijk gebruikelijk om af en toe iets te lekken, zodat media een basis hebben om hun nieuws te kunnen schrijven. Het feit dat dit hoogstvertrouwelijke doc., nl. het gesprek tussen Mw. M.F. Wiels en de heer R. Pieters d.d. 8 juli 2013, is gelekt, betekent dat iemand die toegang had tot dit UITERST vertrouwelijke doc., het zo enorm spuugzat is dat mw. M.F. Wiels haar gang kan blijven gaan, dat deze bron het risico heeft genomen om iets te lekken wat normaliter NOOIT zou kunnen lekken. Mw. M.F. Wiels dient coute que coute gestopt te worden. Ivar Asjes wordt meegetrokken in haar val. In plaats van haar aan de tand te voelen over haar vermeende vriendjespolitiekpraktijken en CV fraude wordt de heer Asjes vandaag samen met mw. Wiels in een koetjes en kalfjes gesprek gespot in de BIJLMER. Een werkbezoek aan MADI. Doet mij een beetje denken aan de Titanic……het schip begon te zinken, maar het orkest speelde gewoon door…..

 11. Vanaf morgen starten Koning Willem-Alexander en koningin Máxima met hun rondreis door het Caribische deel van het koninkrijk, gevolgd door een kennismakingsbezoek aan Venezuela en Colombia.

  Je zou mogen verwachten dat ook mevrouw de gevolmachtigde minister, Marvelyne Wiels, zich aan het voorbereiden is op haar glorieuze tocht naar Curaçao. Helaas voor haar, ik kan mij niet voorstellen dat zij wordt toegelaten tot het gevolg van het Koningspaar.

  Dat gezegd hebbende vraag ik mij af hoe nu verder moet met het verstandshuwelijk van premier Asjes en mevrouw de gevolmachtigde minister? Ik heb daar een elegante oplossing voor bedacht: premier Asjes gebiedt mevrouw Wiels om op de korst mogelijke termijn terug te keren naar Curaçao. Aldaar wordt haar te verstaan gegeven dat zij per direct haar aftocht moet blazen.

  Dat geeft de ministerraad op Curaçao de mogelijkheid per direct een nieuwe vertegenwoordiger in Den Haag te benoemen. En dan ruimen we uiteraard wel even het vuiltje op van de tijdelijke benoemingen. Ik kan mij, zelfs met de beste wil ter wereld, namelijk niet voorstellen dat kinderen van Curaçaose politici als slaven werkzaam zijn in het land van de voormalige kolonisator. Dan heb je toch iets te veel boter op het hoofd (aldus Elmer Wilsoe)

  Via de haar goedgezinde media, de NOS en de NTR, wordt vervolgens wereldkundig gemaakt dat mevrouw M. Wiels, haar ambitieuze maatschappelijke activiteiten o.a. als voormalig black role model, niet met haar haar functie als gevolmachtigde minister kan verenigen.

  Bovendien wordt haar de gelegenheid geboden om in haar cv en op LinkedIn, wereldkundig te maken dat zij de succesvolste vertegenwoordiger ooit, van de regering van het land Curaçao is geweest.

  Wiels “BAI GÃNA BAKA”

  En wie is de volgende politicus die een duwtje krijgt in de goede richting (ik bedoel de afgrond uiteraard? Juist ja, dat is Ivar Asjes..

 12. Al zijn de politieke leugens nog zo snel de waarheid achterhaald ze wel.
  EN HET BLIJFT IN DEZE LOSERS GELOVEN,OMDAT DEZE LOSERS HET ANDERS VOORSTELLEN EN VERTALEN,DAN DAT DE WAARHEID IN FEITEN IS.
  ZIJ BLIJVEN HUN EIGEN VOLK BELAZEREN,BEDRIEGEN EN BELIEGEN OM ER ZELF BETER VAN TE WORDEN EN NIET HUN VOLK.
  Of geeft Jasjes straks ook de opdracht en carte blanche aan het arme volk om de winkels en groothandels leeg te roven net zoals in Venezuela.

 13. mensen die misschien teveel weten de mond dicht laten houden mag wat kosten.

 14. Francisca zie ik niet op de lijst, oh wacht even deze wilde Wiels wel volgens Asjes

 15. De Marvelyne Wiels gate wordt steeds groter.

  Duidelijk is wel dat ze niet langer te handhaven is. En ik denk dat collega’s van haar bij ABN AMRO ook wel een boekje kunnen opendoen over haar functioneren daar. Of beter gezegd, het ontbreken daarvan.