• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Schiphol maakt zich klaar voor een tweede nacht met bivakkerende reizigers. Alle vluchten zijn tot nu toe afgelast. Ook reizigers op Curaçao ervaren moeilijkheden met vluchten naar Nederland.

 “Misschien dat er vannacht vluchten naar Nederland vertrekken. Maar zekerheid hebben we niet. Het kan ook nog een aantal dagen duren. Ik durf daarover niet te speculeren, we wachten het af”, vertelt Christel van de Reijt van vliegmaatschappij ArkeFly. “Het meest vervelende voor de passagiers is dat ze niet weten wanneer ze weg kunnen. Daarom proberen wij zoveel mogelijk hulp te verlenen. Dat kunnen wij doen door een prettige overnachting voor hen te zoeken. Het is te hopen dat het weer een beetje meehelpt, zodat de aswolk van Schiphol wegdrijft. ”

Gestrande reizigers
Het Nederlands luchtruim is al sinds donderdagmiddag 18.00 uur Nederlandse tijd gesloten. In totaal konden donderdag zo’n 90.000 reizigers niet naar hun bestemming. Schiphol heeft veldbedden neergezet voor de gestrande reizigers. Intussen gaan steeds meer internationale luchthavens in Europa dicht. “Het luchtverkeer in grote delen van Europa is ook de dupe geworden van de aswolk. De aswolk breidt zich geleidelijk uit over een groot gebied van Europa”, laat de Europese luchtverkeersleiding Eurocontrol in Brussel weten.

Meer informatie
ArkeFly verwacht vrijdag om 15.00 uur Antilliaanse tijd meer informatie te kunnen geven over de vluchten. Passagiers kunnen contact opnemen met de vliegmaatschappij via het nummer 736 1100. Passagiers in Nederland kunnen bellen naar +31 703071111.


Vertrektijden op Schiphol

www.versgeperst.com