• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Lucille George-Wout BRON KABINET VAN CURAÇAO aangepastCURAÇAO – In een plechtige parlementaire vergadering heeft Lucille George-Wout een toespraak gehouden waarin zij haar ambt als Gouverneur van Curaçao heeft aanvaard. Dat meldt Radio Hoyer 2. George-Wout keek in haar toespraak vooral naar de toekomst.

‘Curaçao staat voor de uitdaging om de gekregen autonomie zelf op een adequaat niveau in te vullen. Transparant en integer bestuur vormen de basis van vertrouwen in onze overheid’, aldus de nieuwe gouverneur.

Luister hieronder naar de toespraak.

6 reacties op “George-Wout aanvaardt ambt”

 1. @ R.Willems,
  Geboren en getogen op Curacao, de MULO doorlopen op Curacao.
  HBO gedaan in NL, daarna 10 jaar gewerkt als sociaal werker, daarna de Curacaose politiek in.

  Ken jij iemand die meer Curacaos is dan zij?
  Ik niet.
  Ik vind echter ook niet dat dit de belangrijkste criterium moet zijn voor een gouverneur.

  Oh well…we zullen het zien

 2. Tja, Sanders transparantie, te suggestief. Ben jij misschien transparant met het gevolg dat iedereen op jouw kap gaat zitten?

 3. Ach ach Willempie kan zich na 10-tallen jaren nog steeds niet neerleggen bij het feit, dat hij never nooit voor enige functie door Curacao op een lijst is gezet of voorgedragen of aangenomen. Curacao heeft al de grootste moeite om een ministersploeg van gemiddeld hooguit middelmatig niveau bij elkaar te scharrelen en te behouden. Waar zou Curacao een gouverneur vandaan moeten halen, die zoals Lucille Wout gekwalificeerd is en bij wie de strepen niet uit de lucht op haar schoudersd zijn gevallen. Willempie probeer niet met namen te komen, want ik blijf je zien als Willempie van Andre van Duin.

 4. En Willems bazelt weer vrolijk door en dat jawel…. helemaal vanuit Belgie, hij houdt namenlijk zoveel van zijn eigen land dat hij maar ergens anders is gaan wonen.
  Je ziet het, een echte YDK die op de zijlijn staat te schreeuwen en niet deelneemt aan het geheel. Ach, dat kennen we hier maar al te veel.

 5. haar speech is duidelijk.
  voorlopig lijkt ze mij een goede keuze.
  Ze gebruikt het woord transparantie en dat is het enige wat kan helpen om het vertouwen in de politici terug te krijgen.
  dat ze volgens ene willems uit Belgie niet geschikt zou zijn omdat haar ouders uit Suriname kwamen, vind ik te eng voor woorden.
  Wat heeft de YDK politicus tot nog toe gedaan voor dit land, behalve afbreken, frauderen en eigen zakken vullen, kan ik niets positeifs bedenken.

 6. Mevr. George-Wout stelt zelf vast dat: ”Curaçao staat voor een uitdaging om de gekregen autonomie zelf op adequaat niveau in te vullen”.
  Vindt Mw. George-Wout zelf niet, indien de benoeming in de kader van autonomie, zoals zij zelf betoogt, de benoeming van een volbloed Curaçaoënaar tot Gouverneur van het Eiland meer past, dan zij die wel is geboren op het Eiland uit Surinaamse ouders? Hoe adequaat vindt zij zichzelf dan een 100% Yu di Korsou?
  Het moet wel duidelijk zijn: Niemand zal de persoon Wout als Gouverneur willen aantasten, echter onder deze evolutionaire omstandigheden past een 100% ‘yu Korsou’ en niets anders, omdat die alleen de huidige noden van het Eiland en de inwoners kent en hoeft daarbij geen rekenschap te geven van andere gevoelens, waarvan zij geen deel van uitmaakt. Dit gaat ten koste van het eigen volk en hierover heerst er twijfels om adequaat te kunnen in te vullen!
  De Papiamentse Curaçao van heden, is geen Curaçao van kort in het verleden in de zin van Nederlandse Antillen. Iedereen, die deel uit maakt van de gemeenschap moet evenveel beschermende rechten hebben voor de wet, maar niet voor hun ongelijke macht en arrogante overheersing, die averechts werkt m.b.t. de ontwikkeling en welzijn van het land en volk.
  De keuze van Mevr. George Wout kan alleen maar betreurd worden in afwachting van
  van eigen Curaçaos bloed als gouverneur die ook stellig en wezenlijk deel uitmaakt van de bekommernissen van Curaçao en niet van anderen, geboren of niet op het Eiland.