• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Leren op de computerCURAÇAO – Enthousiast wijst de elfjarige Annaissa wat ze allemaal kan doen op de computer in haar klas. Elk klaslokaal op de Prins Bernardschool in Rio Canario heeft nu twee computers waarop de kinderen kunnen leren en spelen. Dat meldt Caribisch Netwerk.

Het project ‘Twee computers per klas’ is succesvol afgerond. De Prins Bernhardschool timmert goed aan de weg op digitaal gebied. De leerlingen krijgen structureel les op digiborden en worden gestimuleerd gebruik te maken van de computer om hun kennis te vergroten en interactie te hebben.

Giften
Directeur Bentley Leonora loopt trots rond op zijn school om de computers te laten zien. Het project is tot stand gekomen door inzet van veel particulieren, instanties en organisaties die gratis hebben bijgedragen. “Het zijn allemaal giften. We hebben nu ook een netwerk en server. De computers zijn niet meer een gewone apparaatje, maar een didactische hulpmiddel om de leerlingen te helpen. Dat gebeurt met kleuren, geluiden en bewegende beelden.” Annaissa legt uit hoe het gebruik van de computers op school verder strekt dan alleen haar schoolomgeving. “Mijn meester maakt de les op de computer en stuurt het door naar mij via de mail. Dan maak ik thuis mijn sommen.”

Vrijwilligers
Projectleider Ace Suares loopt ook glunderend rond op de Prins Bernardschool. Hij heeft met veel vrijwilligers het project getrokken. “Het is erg belangrijk voor hun ontwikkeling. Het is een leermiddel. Leerlingen die achterlopen, kunnen extra oefenen. En als je een hele snelle leerling bent kan je nieuwe stof oefenen. De leeromgeving van de kinderen wordt in eigen tempo ontwikkeld.”

Luister naar de reportage van Belkis Osepa

4 reacties op “Twee computers per klas stimulans voor leerlingen”

 1. Wauw, ik was niet op de hoogte dat een school hier op het eiland er al mee bezig was. Kan alleen maar zeggen: super goed! Op naar de volgende scholen.

 2. Nu nog UTS, die een gratis internetverbinding aan gaat bieden. Of heb ik dat mis ?

 3. Een heel goed project wat steun verdient. Niet alleen computers en een netwerk maar net zo belangrijk: enthousiaste en gemotiveerde leerkrachten.

 4. Gefeliciteerd, Prins Bernhard School, een heel goed project.
  Vergeet echter niet om de beveiliging tegen diefstal op te voeren.
  Er lopen nog teveel “dushi hende” rond die alles willen hebben zonder er voor te
  willen werken.