Shairon Martis thumbCURAÇAO – Honkballer Shairon Martis, die in de Major League bij de Minnesota Twins speelt, is gisteravond op een welkomstreceptie voor Amerikaanse toeristen verschenen. Dat deed hij in het Santa Barbara Resort. Zijn komst was als verrassing voor de toeristen georganiseerd.

Shairon Martis werd op zijn zestiende ontdekt door de San Francisco Giants en speelde vanaf 2006 voor de Washington Nationals in de Major League, later belandde Martis bij de Minnesota Twins. Hij vertelde de groep hoe hij als profhonkballer in Minnesota terecht was gekomen en beantwoordde vragen uit het publiek. Zowel voor als na het diner ging hij op de foto en signeerde hij ballen.

Toeristenindustrie
De afgelopen weken werd duidelijk dat de Curaçaose toeristenindustrie er harder aan zal moeten werken om in de huidige wereldwijde economische crisis zichzelf als bestemmingslocatie te promoten. Dat doet het Curaçaose Toeristen Bureau (CTB), maar er zijn ook lokale bedrijven die ook zelf aan de slag gaan om Curaçao positief in de markt te zetten door iets extra’s te doen. De profhonkballers van het eiland zijn daarbij een niet onbelangrijke lokkertje.

Verenigde Staten
Een deel van de inspanningen van de lokale toeristische industrie is gericht op de ruim 316 miljoen inwoners van het honkbalmaffe Amerika. Die markt kenmerkt zich voornamelijk door ‘gewone toeristen’ die een gegarandeerd weekje zon-zee-strand willen, maar kent ook een bijzondere soort van toerisme: grote bedrijven die hun best presterende werknemers als beloning een week vakantie aanbieden. Op die markt begeven zich wereldwijd zogeheten ‘destination management & event planningbureaus’.

Beloningsreis
Het Amerikaanse bedrijf Life Sales organiseert elk jaar een beloningsreis voor hun topverkopers van levensverzekeringen. Begin dit jaar is hun planner Elizabeth Sjobeck van Allianz op uitnodiging van Santa Barbara Resort naar Curaçao gekomen, waarop Business Serenity haar de vele opties van het eiland presenteerde. Op basis van haar bevindingen besloot ze dat Curaçao de ideale bestemming zou zijn voor de winnaars.

Incentive reizen
Event planner Debbie Ensie trekt de hele week met de groep op om hun ervaring op Curacao positief te laten verlopen. “De winnaars van dit soort incentive reizen werken het hele jaar door keihard om hun doelen te halen om zo mee te mogen op de reis. We zien het dan ook als onze taak om ze vervolgens zo goed mogelijk in de watten te leggen. Dit doen we door onder andere de uitwerking van thema-evenementen, zoals donderdagavond, maar ook door ervoor te zorgen dat we een superleuk programma voor hen in elkaar zetten waarvan de uitvoering foutloos verloopt. Dit is nu een groep uit de States, maar we doen ook heel veel lokale familiedagen, teambuildings en personeelsfeesten.”

Shairon Martis nov2013

4 reacties op “Honkballer ingezet als toeristische trekpleister”

  1. Goede zaak! Er lopen genoeg leuke, opvallende bekendheden rond op Curacao. Bekende honkballers, voetballers die ieder jaar terug komen, bekende artiesten of zakenmensen met een goed verhaal die hier wonen of graag vakantie vieren. Mensen volgen en worden graag geëntertaind. Maak er gebruik van. Laat maar zien wat voor moois er van/naar dit eiland komt (en waarom).

  2. Het was niet op initiatief van het toeristen bureau, maar op initiatief van evenementen bureau Business Serenity. Overigens Frank, de klant had zelf gekozen voor een baseball thema en Business Serenity is daarop ingehaakt.

  3. Dit nieuwe benadering van Curacao toeristen bureau is positief. Maakt gebruikt van locals die een positief rol ifiguur kan zijn om product Curacao te indifiseren. Met Nep programma sponsoren o.a. Ushi Dushi van Wendy van Dijk die met een Surinaams accent probeerde leuk te zijn blijft je gemeenschap geld verspillen. Een Shurendel Martina, Andrew Jones, Julien Rojer of een culturele theather als Tambu die nu door Nederland tour verkoop je de eiland indentiteit veel beter. Muziek Tambu is historische erfgoed en vele Nederlander die op vakantie waren op het eiland heeft nooit van dit muziek gehoord of meegemaakt. Daarom is belangrijk dat Curacao touristen bureau meer aandacht moet gaan besteden naar ons locale traditie

  4. Erg pijnlijk als je als groep toeristen een baseball player voor je neus krijgt waar je nog nooit van gehoord hebt en daarom ongeinteresseerd zijn verhaal moet aanhoren terwijl intussen je aardappelen koud worden.