politielichtenCURAÇAO – Bij een gezinsdrama in het Limburgse Reuver zijn gisteren twee mensen omgekomen. Het gaat om de 44-jarige van Curaçao afkomstige Ziejed Ajubi en zijn driejarige dochter. Ajubi had haar in gijzeling genomen uit boosheid over de omgangsregeling en schoot later op de dag haar en zichzelf dood.

Ajubi had zich met zijn dochter, de driejarige Shaniqua, verschanst in een woning in Reuver. Hij had een uzi en een handgranaat bij zich, zo dreigde hij tegen de politie. Onderhandelaars probeerden de man te kalmeren. In de loop van de dag leek Ajubi milder te worden. Rond het middaguur zegt hij toe om zich over te geven.

‘Even knuffelen’
Eerst wil hij nog een half uurtje met zijn dochter knuffelen, om 12.30 uur lokale tijd zal hij naar buiten komen. Vanaf dan is er plots geen contact meer. Er klinken twee doffe knallen en vanaf dat moment houdt de politie er rekening mee dat vader en dochter niet meer leven. Om 14.50 uur valt een arrestatieteam de woning binnen en treft de twee lichamen aan.

Strafblad
Ajubi was een bekende van de politie. Hij had vermogens-, drugs- en geweldsdelicten op zijn kerfstok. In 2005 is hij voor het laatst veroordeeld.

15 reacties op “Gijzelnemer Reuver was afkomstig van Curaçao”

 1. Dit familiedrama is er 1 van zo velen in een of andere vorm. Een interessante discussie over hoe het zo ver heeft kunnen komen, de hulpinstanties en de invloed c.q. medewerking van sommige advocaten om het zo ver te laten escaleren.

 2. ik vind de reactie van Ana heel eng.
  het lijkt of ze begrip heeft voor zijn daad.
  hij is een goede man ondanks al zijn veroordelingen en mishandelingen van zijn vrouwen?
  nou Ana, ga eens nadenken!!
  Hij was waarschijnlijk psychisch gestoord en hoorde in een inrichting thuis.
  een TBR kliniek?

 3. Mensen het gaat hier niet om de afkomst van de man.
  het gaat hier om het feit dat er weer een familiedrama heeft plaats gevonden, waarbij een onschuldig kind van het leven is beroofd. En vergeet vooral moeder, familie en vrienden niet die met dit grote verlies moet leven.
  Dat is hier aan de orde en niet wat de afkomst is van deze man.
  En dat het een daad uit wanhoop is dat is duidelijk, maar wat verschrikkelijk van deze man om te doen. Er is geen enkele reden in deze wereld die dit rechtvaardigd.

 4. Ziejed was een lieve man voor zijn kinderen en vrienden, ik ken hem sinds we 12 jaar oud waren. Iedereen kan fouten maken in het leven, niemand is perfect. Wat me erg lijkt is dat iedereen heel erg snel is met oordelen, mensen zijn vaak hypocriet. Niemand weet precies wat er gaande was in zijn leven, niemand stond in zijn schoenen. Niemand voelde zijn pijn., zijn verdriet van niet kunnen zien en knuffelen met zijn princesje. zijn daad was er een van wanhoop.

 5. Wat een niveau…triest om zulke commentaren te lezen. De domheid van sommige mensen kent inderdaad geen grenzen!

 6. De enige reactie die hier op zijn plaats zou zijn, zou medeleven betuigen met de slachtoffers. Wat een verschrikkelijke kortzichtige reacties. Zet jezelf niet zo voor lul man

 7. @ Karin schreef: Overigens

  Liefde maakt blind.
  Met uw intelligentieniveau, zult u daar mogelijk niet door gehinderd worden.

  (Vervelend dat Elsevier naar meneer Ajubi refereert als ‘de Antilliaan’. Zeer bedenkelijk, dit soort journalistiek)

 8. Wat een trieste reacties.. Is dit nu werkelijk het enige wat in je opkomt als je dit leest?! Er is een kind dood geschoten door haar vader. Een meisje van 3 wat nog een heel leven voor zich had. Who gives a fuck dat het een curacaoenaar is, een crimineel, zwart of wit…

 9. Overigens: hoe dom heeft de moeder van het slachtoffertje kunnen zijn door een relatie te krijgen met en zelfs een kind te krijgen van de dader?

  Deze man was niet alleen twee keer haar leeftijd en had een strafblad van WIllemstad naar Westpunt waar zelfs een MFK minister zich voor zou schamen.

  Ongetwijfeld is ze gevallen voor zijn (crimineel verkregen) dikke bankrekening, maar wat nu toe heeft geleid zagen we gisteren.

  De domheid van sommige mensen kent geen grenzen.

 10. @ Rob van de Vechte Nou Robbie, het kan natuurlijk zo zijn dat Bonaire heeeeeel anders is dan Curacao (weet ik werkelijk niet) maar Curacao is veel racistischer in alles, inclusief de berichtgeving. Tot mijn verbijstering houdt het racisme van de YdK niet eens op bij de kleur: ook hun eigen YdK worden gediscrimineerd door de ‘echte onbedorven domme’ YdK: als een YdK te lang in Nederland heeft gewoond en zodoende wat beschaving is bijgebracht, is hij/zij een ‘makamba pretu’. Ze worden nog belachelijker behandeld dan de bron van alle kwaad: de Makamba. Je woont of in een resort, of Bonaire is werkelijk heel anders, of je bent zwakbegaafd. Dat laatste geloof ik eigenlijk niet. Ik denk gewoon dat je een goede keuze hebt gemaakt door op Bonaire te gaan wonen -gefeliciteerd! Maar niet gaan lullen over het vermeende racisme van de Nederlander naar de Curacaoenaar: De Curacaoenaars zijn vele malen erger en het Nederlandse ‘racisme’ valt bij hen vergeleken in het niet! Verder zijn het niet ‘de Antillianen’, maar de Curacaoenaars die het zo slecht doen in zowel Nederland als eigen (ei)land -vandaar dat Arubanen en Bonairianen in Nederland Curacaoenaars niet kunnen luchten of zien. Ik kan ze geen ongelijk geven!

 11. Ik zie geen meerwaarde in het vermelden van afkomst. Hoewel dat in Nederland zelf ook gebeurd wanneer het een blanke betreft. Dan lees je: de geboren Rotterdammer, Amsterdammer of welke geboorteplaats ook. Er wordt vaak overheen gelezen. De politie had in deze zaak moeten weten dat de man , met zijn achtergrond, geen toekomst meer zag. Want crimineel verleden, dus geen rechten

 12. Wat triest is dat als een Curacaoenaar crimineel is blijft hij een Curacaouenaar en als hij iets presteert is het ineens een Nederlander.Dit geldt ook voor een Bonairiaan , kijk naar Kiri. Ik ben zelf geboren Nederlander en woon ruim 12 jaar op Bonaire. En weet je wat….. we zijn allemaal mensen ongeacht onze afkomst, kleur of levenswijze. We kiezen zelf voor ons leven en levensstijl, dit is niet afhankelijk van onze afkomst. The only limits to achieve your goals in life are within you.

 13. ‘Het zijn áltijd die nederlanders in die gezinsdrama’s’.
  Nu dus eens een keertje niet.

 14. Waar komen de vooroordelen die Nederlanders hebben naar de zelfbenoemde ‘Dushi Hende’ toch vandaan, zo vraag ik me af… Ik denk dat het komt omdat racisme bij de Makamba genetisch is. Of toch niet?

 15. Gelukkig hoeven we niet bang te zijn dat dit schade toebrengt aan de reputatie van de Curacaoenaars in Nederland. Want die reputatie is er niet meer, al jaren onherstelbaar beschadigd.

  Elk nadeel hep zijn voordeel: if you ain’t got nothing, you got nothing to loose.

  In de Nederlandse media trouwens deze week een bericht over Brian Mariano, op Curacao veroordeeld tot een jaar cel wegens smokkel van cocaine maar door datzelfde Curacao in plaats van hem voor een jaar op te sluiten naar Nederland gestuurd waar hij vrij rondloopt.