• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

SchoolboekenCURAÇAO – Wie zich op een examen Papiaments wil voorbereiden, kan vanaf maandag terecht bij de JCC (Jeugd Centrale Curaçao). Cursisten krijgen hulp bij luisteren, lezen, praten en schrijven in de meest gebruikte taal van het eiland. De zes sessies duren elke keer drie uur.

De cursus is ter voorbereiding op een examen Papiamentu in januari. Die wordt gevolgd door buitenlanders die minstens vijf jaar legaal op het eiland wonen en in aanmerking willen komen voor de Nederlands nationaliteit. Om een Nederlands paspoort te kunnen verkrijgen, moeten ze aantoonbaar kennis hebben van de Curaçaose maatschappij en zowel Papiaments als Nederlands beheersen. Op alledrie de gebieden moeten ze examen afleggen. Deze cursus ter voorbereiding is niet verplicht, het examen Papiaments is dat wel.

Informatie
Inschrijving en betaling (225 gulden inclusief OB) vindt plaats bij aanvang van de eerste les. De cursusdata en -tijden zijn 11, 18 en 25 november en 2, 9 en 16 december van 18.00 tot 21.00 uur. De locatie is de Jeugd Centrale Curaçao (JCC) aan de Arowakenweg. Het gebouw ligt tegenover de St. Paulusschool. Voor meer informatie neem je contact via sguide@onenet.an of telefoonnummer 5117051.

3 reacties op “Voorbereiding examen Papiaments”

 1. Het schrijven van Papiamentu zal voor velen een probleem zijn. Maar overkomelijk. De (logische) verplichting van het Nederlands daarentegen is de bottle-neck. De vader van Gerrit Schotte gaf (geeft?) daar les in.

 2. Je moet wel MFK aanhanger zijn om voor een examen papiamentu te zakken, want grammaticaal is daarin alles toegestaan.

  Manager van de New York Yankees wordt menedzjur di Niejok Jenkies.

  Je blijft inderdaad lachen op deze klip.

 3. Kuantu hende riba e website aki ta bai atendé?