• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag reageert Arthur Donker op de uitlatingen van Winnie Raveneau.

Ik moet zo lachen om die mevrouw Raveneau, wat een zielig figuur is dat zeg! Ze stond voor schut bij haar eigen partij, bij meneer Asjes, daarna in de Tweede Kamer in Holland en nu probeert ze het hier weer. Nu zegt ze dat de homoseksualiteit uit Holland is overgewaaid en vindt dat Curacao achter de wetten van de bijbel moet staan, de lage moraal van Nederland niet moet accepteren en dat als het volk nee zegt tegen de Gay Pride Week volgend jaar dat het tegengehouden moet worden en alle homo’s binnen moeten blijven. Nou weet ik niet of ze haar pillen allemaal ingenomen heeft toen ze die uitspraak deed, maar volgens mij is ze niet alleen een schroefje kwijt, maar een hele gereedschapskist!

Dan haalt ze juist de verkeerde aan, want de bijbel barst van homoseksualiteit, pedofilie, slavernij, incest, opoffering van kinderen, moord, noem maar op, Abraham krikte er op los dat het een lieve lust was en buiten dat, Adam had Eva en die hadden een paar koters, waar komen wij in Godsnaam vandaan? Iemand heeft met mammie zitten happy hour-en! One Happy Family! Maar als je toch de heilige boon wilt spelen, hier is een goed voorbeeld van hoe de kerk over vleselijke zonden denkt.

Tijdens de tweede wereldoorlog was de Amerikaanse marine op Curaçao gestationeerd om de raffinaderij te verdedigen en werd er in de binnenstad (Hanchi di Punda, El Rancho Grande Bar, Seru Bonito, Hotel Washington) behoorlijk ‘gefeest’ tijdens de nachtelijke uren, het was één grote vrolijke boel daar de hele nacht. Het liep natuurlijk de spuigaten uit en een nette, getrouwde vrouw kon niet door de stad lopen zonder een aanbod van een gezonde Amerikaanse marinejongen te krijgen voor een snip (100 gulden) voor een wip!

Er moest wat gedaan worden. Toen kamen de kerkleiders, de regering en de Shell-directie bijeen en besloten een bordeel buiten de stad te bouwen om zo al dat seksverkeer op één plaats te concentreren. Al dat loslopend wild moest zich registreren om daar het oudste beroep ter wereld uit te kunnen oefenen. Dat is diezelfde kerk met diezelfde bijbel waar mevrouw Raveneau nu mee zit te zwaaien.

Ik heb slecht nieuws voor mevrouw Raveneau, de Gay Pride Week volgend jaar wordt twee keer zo groot want er zijn verschillende hotels en zakenlui die er wel brood in zien. Deze doelgroep spendeert heel goed en iedereen wil verdienen zodat ze de werknemers kunnen betalen, die dat geld weer in de collectemandje van de kerk van mevrouw Winnie Ravenau doen.

Ik moet lachen want er was een poos geleden ook een radiofiguur die ook zo homofoob was en die elke morgen dat ook op de radio liet blijken. Totdat zijn zoon uit de kast kwam, toen was hij ook gelijk stil. Mevrouw Ravenau, je weet het nooit. Mensen die in glazen huizen wonen moeten geen stenen gooien. En als je toch de wereld wilt veranderen, begin dan thuis, want zoals men zegt ‘Elk huisje heeft zijn kruisje’ en die van u ook, geloof me!

Deze mensen beseffen niet dat ze aan het discrimineren zijn want Gay Pride was niet begonnen uit noodzaak om het homo-zijn te vieren maar uit het recht om zonder vervolging te bestaan. Dus in plaats van u zich af te vragen waarom er geen ‘straight’-beweging is, wees blij dat het niet nodig is!

Ik blijf lachen op deze klip want Godzijdank ben ik een atheïst (woordspeling)!

31 reacties op “Ingezonden: ‘De homofobie van Winnie Raveneau’”

 1. Misschien kan Winnie hier iets mee

  http://www.redletterchristians.org/love-sinner-hate-sin-doesnt-work/

 2. Gay Pride.. Hetro Pride Vrolijke trotsheid. Of Vrolijke Parade..

  Dat op Curacao het een hele grote vrolijke bende is kan niemand ontkennen.
  En je moet wel een echte struis-vogel zijn om ook niet te zien dat het aantal kind moeders op deze rots heftig hoog is. Het aantal echte incest gevallen, kinder misbruik en mishandeling beter niet echt bekend kan worden. Het aantal een ouder gezinnen boven de 50% ligt en dat het aantal HIV besmette personen er niet om liegt.
  Duidelijk is bewezen dat de RK een behoorlijk aantal homo / pedo heren in vaste dienst heeft. en niet wil ontslaan. Maar wel overplaatst. En dat er voor dit misbruik rijkelijk moet worden gedokt. Ik meen me te herinneren dat die pastoor die vermoord werd ook zo z’n voorkeur had. Maar ook dit werd een beetje onder tafel gehouden.
  Curacao is een grote tegenstrijdigheid met opvattingen.
  Een grote kleurrijke bende.
  Hier moraal ridster spelen..
  Inderdaad een groot glazen huis.

  Maar of in dit geval zo’n parade nu echt veel gaat veranderen. Ik denk t niet.
  Dan zouden al die andere op en misvattingen tegelijkertijd ook moeten veranderen.

  Ach als ik naar de Carnaval kijk dan zie ik ook veel mannen en vrouwen met veren.
  En met tamboe laat de manier van dansen ook niet veel over aan de verbeelding niet waar.

  Mij maakt het allemaal niks uit, en iedereen weet op curacao ook precies wie wie is, tot in detail. Ik ben dit en hij of zij is dat. Alles in groepjes stoppen en vervolgens een parade houden. Zo blijven we bezig. In Nederland zien ze het gewoon als weer een commercieel feestje. Meer niet. Na het feestje weer gewoon aan het werk. Beetje dollen meer niet.

  Dus zo’n pride stoet is mijn inziens meer marketing en toerisme dan dat het iets zegt over vrijheid van seksuele voorkeur. Kom op. heb je carnival in rio wel eens gezien… Er zijn complete aparte groepen waarbij man of vrouw niet echt meer is te onderscheiden.
  En hier op het eiland worden heel regelmatig feesten georganiseerd door een “vrouw” van een meter of twee, die uren bezig is met de makeup.
  Meerder bladen in full color en fotos. Vreselijk populair.. Bij velen. nietwaar.

  Elitaire groep.
  Dat is een interessante opmerking hoe komt men daar bij en waar zou dat vandaan komen.

  Meerdere minister presidenten van deze tijd hebben zich heel multi geaard getoond.
  Er zijn hele interessante zwembad fotos van bepaalde mensen in omloop.
  Een statenlid die mishandeld werd, en andere publikelijk bekenden. Er zijn voorbeelden genoeg. Heren die dames kapper zijn genoeg niet waar. Advocaten en anderen met geode banen. Dat daar de opmerking elitaire groep vandaan komt eigenlijk zegt dat al meer dan voldoende.
  Iedereen weet het al lang. Niks nieuws.
  Klein rotsje.

  Persoonlijk maakt het me echt niet uit dat die jongen die mijn haar zo goed knipt een andere voorkeur heeft dan ik. En als zijn handen door m’n haar gaan ,dan denk ik daar verder niks bij, hij misschien wel. So be it. Denken mag. Ik heb er totaal geen problemen mee. Zolang je geen wetten over treed en anderen die ergens niet van gedient zijn er niet mee lastig valt en de ruimte laat. Niks aan de hand.

  Gay parade, weer een vrolijke optocht.

  Si doen. Als het maar vrolijk blijft.
  Vrijheid blijheid.

  Blijven lachen op deze rots.

 3. Op zijn ouwe dag komt Arthur uit de kast ! Doet hij mee met de Gay Parade ? Dat wordt dan echt lachen op deze klip ! Ik heb nu al de slappe lach.

 4. @ judeska. Omayra Leeflang die het homohuwelijk/samenlevingscontract niet accepteerde.

  Een beetje genuanceerd kan ook wel om je woorden niet als leugen te betitelen. Curacao had en heeft voor het homohuwelijk geen wettelijke voorzieningen dus er valt weinig wel of niet te accepteren. Een samenlevingscontract gemaakt door een notaris met alle wetskennis daarover moet geaccepteerd worden. Er bestaan echter geen daaruit voortvloeiende rechten voor de contractanten noch verplichtingen voor Curacao jegens de contractanten zoals Nederland dat kent. Gezien de maatschappelijke houding toen en waarschijnlijk ook nu zou het voor een minister vergeefse moeite zijn om zelfs maar aan een wet te denken.

 5. homo zijn is geen ziekte .zij zijn gewoon ook mensen met een andere aard.mischien de eerlijkste mensen en gezellig ooit.geef ze maar een plek waar ze gezellig kunnen feesten.hoef niet percee een parade te zijn.dat zal veel problemen brengen.denk aan of ze veilig zullen zijn.het is nog taboe in curacao.

 6. eerst hadden we Omayra Leeflang die het homohuwelijk/samenlevingscontract niet accepteerde en nu weer deze drol die gelijke rechten niet begrijpt. Het klopt dat nederland er ook behoorlijk lang over gedaan heeft en nog steeds in de proces zit, echter wel verder(dus verder ontwikkeld) dan curacao. als justitie ballen had gehad had die er wat aan moeten doen. dat per slot van rekening een parlementarier de grondwet openlijk overtreedt. let her burn in cel. en trotse antiliaan, over welke f22cking cultuur heb je het, dit eiland heeft er vele, de nederlandse is daarvan een van de oudste, leer je geschiedenigs kennen sua

 7. OK en weten jullie niet dat het Christendom jullie is opgedrongen door de kolonisten? Als jullie echt onafhankelijk willen zijn, moet je ook de godsdienst van een ander volk wegdoen. In Afrika had je andere godsdiensten.

 8. Ik ken persoonlijk een jongeman die yu di korsou en homo is. Zijn familie praat niet meer met hem. Zo’n leuke jongen met veel talent en intelligentie. Ook heel knap en erg aardig. Laat deze mensen in je hart binnen. Wat doen ze jou nu voor kwaad? Trouwens, je mist wat, want feesten met die feestbeesten is leuk.

 9. @trotse antilliaan;want wij gaan ook niet naar ander mans land de regels en wetten veranderen….

  denk even aan de zwarte piet discussie!!
  dan zul je beseffen dat jullie ook dingen anders willen (terecht of onterecht, daar heb ik even geen mening over) in NL.

 10. @ trotse antilliaan. Ook dat zou discriminatie zijn om daarvoor geen vergunning te geven en anderen wel.

 11. Mensen we moeten elk land zijn cultuur respecteren.als curacao geen gay parade wil laten organiseren is goed.want wij gaan ook net naar ander mans land de regels en wetten veranderen punt.dat gedoe met homo dit homo dat.ze zijn wel mensen zoals een ieder ,maar laten we respect houden voor een ieder de geloof en cultuur.doe de parade maar in nederland.!!!!!!!!

 12. Iedereen schijnt vergeten te zijn dat Nederland er 30 jaar over gedaan heeft om homofilie te accepteren. In mijn jeugd was het nog onbespreekbaar. Albert Mol heeft toen zo’n beetje voor de doorbraak gezorgd. Hier zijn we nog niet zo ver. En je kunt zoiets niet afdwingen, hoe superieur je als Hollander ook denkt te zijn. Rustig aan, zou ik zeggen.

 13. Ach ja, op de ranzigheid van een Gay Pride zit ik zeker niet te wachten, en 90% van de Curaçaose bevolking ook niet, ben je homo of lesbo, prima, maar wil je ooit geaccepteerd worden, doe dan alsjeblieft een beetje normaal!

 14. Als ze echt de bijbel zou kennen, weet ze dat de bijbel al veel langer bestaat dan Nederland. Gezien in de bijbel homesexualiteit bestaat, kan het niet uit Nederland komen.

 15. Geen twijfel mogelijk, de heer Donker moet volgend jaar vooraan in de Gay Marcha, gekleed in een beeldig ensemble van lederen string én veer.

 16. @ Jan Verschuuren
  Spreek voor jezelf, niet voor iemand anders.

 17. Is Arthur homo of bi ?

 18. Aardig geschreven. Maar toch. Iedereen moet in een samenleving geaccepteerd worden. Maar af en toe twijfel ik aan bepaalde doelen die sommige groepen of mensen nastreven. Wij hebben op Curacao een parade waar iedereen mee aan mag en ook mee aan doet. Dat is de Carnaval. Waarvoor speciaal een Gay parade? Zijn ze beter of meer dan de heteros? Ik denk van niet. Iedereen is gelijk, dus geen voorkeursbehandelingen. Ook niet voor homo’s. Er worden toch ook geen mannen parades en vrouwen parades georganiseerd? Willen de homo’s opvallen, doe dat dan tijdens de carnaval optochten. Geen gedoe met extra politie kosten en dergelijke.

 19. Opmerkelijk, er wordt met van alles gestrooid; het een en ander uit zijn verband gerukt, maar ja als je iets vlot en vermakelijk kunt overbrengen zegt niks over de zinnigheid van wat je zegt. Het is vlot en lekker te lezen en het is vermakelijk. That’s it!
  Los van wat ik wel en niet van God, de Bijbel en homoseksualiteit vind, het is wel opmerkelijk het parallel te zien tussen de geplaatste reacties en reacties die in de Bijbel voorkomen over dit onderwerp. By the way; voordat iemand hierover struikelt, je hoeft geen gelovige te zijn om te weten wat in de Bijbel staat. En voor een hoop hoef je geen openbaring te hebben.

 20. Godzijdank bent u een van de weinige atheïsten op dit eiland. Dat is niets om trots op te zijn. Want u toont uw zwakte om uw gedachten te zetten op iets wat niet makkelijk te bevatten is. Alleen een sterk persoon kan geloven in iets, waarin een ‘nuchter’ persoon zoals u alleen in kan geloven bij het zien van bepaald bewijsmateriaal.

  Daarnaast is uw ‘groep’ beperkt tot een zeer klein aantal aanhangers, waardoor het nooit zal lukken om speciale rechten te eisen voor kleine elitaire groepen zoals de homoseksuelen. Want zodra een groep speciale rechten wordt toegekend, dan volgen de overige groepen zoals pedoseksuelen.

  Het is goed mogelijk dat de gaypride volgend jaar tweemaal zo groot wordt, maar een stijging van 50 naar 100 bezoekers zie ik niet als een dreiging voor de traditionele waarden en normen van deze maatschappij.

 21. @ Jan Verschuuren:
  U verwijt de heer Donker dat hij taalfouten maakt. U schrijft :
  “Ik wordt een beetje moe van… ‘ FOUT : Ik word……….
  In Algemeen Beschaafd Nederlands; De pot verwijt de ketel.
  W.Matos
  oud-leraar (non-native speaker of Dutch.)

 22. Dat we allen nog mogen meemaken hoe Arthur Donker op zijn bekende wijze Winnie Raveneau een grote wasbeurt geeft. Genieten. Het gaat er exact om dat een Gay Pride Week noodzakelijk is en verder niets. Jammer dat ook Winnie niet in een haar passende tijd is geboren, want dan was ze nu een fossiel geweest en hadden we geen last van haar gehad, maar hadden wel wel Arthurs stekeligheden gemist.

 23. Bravo! En Winnie is gewoon een lesbienne die uit de kast moet komen. Als anderen gelukkig zijn, waarom zou je daar dan tussen moeten komen? Leven en laten leven. Is het jouw zaak waar iemand anders zijn lid in steekt? NEE dacht ik ook niet. Waarom zijn mensen zo geobsedeerd met andermans sexleven? Als je een gelukkig mens bent, hoef je anderen niet lastig te vallen met jouw opgedrongen en domme meningen. Dan leef je gewoon en omarm je anderen die niks verkeerd doen en niemand pijn doen. het gaat hier om volwassenen die een voorkeur hebben voor mensen van hun eigen geslacht.

 24. Ben altijd bezorgd als mensen zich beroepen op heel oude (religieuze) boeken en dat de enige “waarheid” vinden. Zeker als het dan politici zijn van een partij die recentere boeken (onze afgesproken wetgeving..) en uitspraken van “wereldlijke” rechters niet willen volgen.

  Verder begrijp ik de hele opwinding over homo’s en lesbo’s niet. Het zal er wel mee te maken hebben dat ik niet religieus geindoctrineerd ben.

  Zijn de homo-haters tegenstanders van alle geslachtsverkeer op een andere manier dan “recht toe recht aan” ? Of mogen de bij homo/lesbo gebruikelijke variaties wel bij man/vrouw contact? Vinden ze dat “iets” niet mag, of mag het wel, maar alleen als het door een man en een vrouw gebeurt?

  Ik zou zeggen: als “iets” niet mag, dan geldt dat voor iedereen, ongeacht geloof, ras, sexe. Komt er dan naast de toeristenpolitie een slaapkamerpolitie?

 25. Prima stuk Arthur. Je hebt helemaal gelijk, parlementarier Winnie Ravenau zwoor met de bijbel in haar hand op de Grondwet dat ze niet zou discrimineren. Daar komt ze met haar oraties tegen homo’s en de Gay Pride Curacao op terug.

  Dan dient zij toch ook terug te komen op haar zetel in de Staten?

 26. Ik wordt een beetje moe van al die pro homo reacties op deze website. Ook Arthur Donker, normaal (wanneer je hem zijn taalfouten vergeeft) bij gebrek aan beter een redelijk columnist, probeert hier te laten zien hoe ruimdenkend hij wel is.

  Iedereen wil toch vooral laten zien hoe ruimdenkend hij is en dat hij homos alle ruimte geeft.

  Totdat zijn zoon of dochter met een homo of lesbienne thuis komt, dan is het huis te klein, is er paniek en moeten de gordijnen dicht opdat vooral de buren het niet zien.

  Huichelaars. De bekrompenheid in cognito.

 27. ik heb hier niets aan toe te voegen….
  ik hoop dat deze mevrouw dit leest, maar ze al zich er niets van aantrekken.
  dit soort mensen leven met grote betonnen platen voor hun hoofd.

 28. Ik vind het zielig dat mensen tegenwoordig nog zo denken. I guess it’s time voor mevr. Raveneau om met pensioen te gaan.

 29. Een fantastisch en heerlijk geschreven stuk, Arthur Donker…
  Ik denk dat veel mensen op deze klip blijven lachen!

 30. Mijn voorstel is om elke christelijke kerk, dus ook, of vooral de rooms katholieke kerk te verbieden. Zij hebben de afro-slavernij toegestaan door te verklaren dat afrikanen geen mensen waren. Ze hadden geen “ziel” en nu loopt zo’n
  PS muts te ontkennen dat ze problemen heeft met haar eigen geaardheid. Haar grote roerganger stond er ook om bekend dat hij niet vies was van de herenliefde

 31. Heerlijk, na lange tijd weer zo’n verhelderend stuk van A.D.