kustwacht thumbCURAÇAO – Het stationsschip van de Koninklijke Marine in het Caribische Gebied, Zr.Ms. Amsterdam, is op dreef. Deze week heeft de bemanning van het bevoorradingsschip twee drugstransporten weten te stoppen. In totaal is er 1200 kilogram cocaïne onderschept.

kustwacht mediumIn de eerste zaak was het illegale transport onderweg vanaf Colombia in noordelijke richting. De maritieme helikopter NH90 wist de verdachte speedboot tot stoppen te dwingen. Hierna zijn de opvarenden aangehouden op verdenking van illegaal drugstransport. Na het doorzoeken van de boot bleek dat de go-fast volgeladen was met 600 kilogram cocaïne.

Venezuela
In het tweede geval vertrok een verdachte speedboot uit Venezuela richting het noorden. In het donker kon het marineschip tot op een mijl naderen, voordat de bemanning van de speedboot doorkreeg dat ze gevolgd werden. De boot ging er met hoge snelheid vandoor terwijl de bemanning de lading overboord gooide. De smokkelaars konden ontkomen, maar niet voordat de Kustwacht negentien balen cocaïne uit het water viste. In totaal wogen de balen 600 kilo.

kustwacht 3

6 reacties op “Marine doet twee drugsvangsten: 1200 kilo cocaïne”

 1. Begrijp dat de effectiviteit van de drugsbestrijding wordt afgemeten tegen de lokale marktprijs. Immers, bij schaarste stijgt de prijs. Iemand al iets gemerkt van deze prijsstijging?

  En inderdaad: de tipgever is zijn leven niet meer zeker…

 2. Bert, ik denk dat de familie de Pool het niet met je eens is.

  Die leven in luxe doordat drugs illegaal zijn, en wisten er zelfs een miss Curacao titel mee te kopen.

 3. Slechte zaak, minder drugs op het eiland, producenten krijgen niet betaald, daar moet iemand voor boete, dus meer moorden en de kleine jongens gaan weer verder met atrakos. gewoon alles legaliseren en gecontroleerd afzetten.

 4. Volgens Marije Vaders waren de gearresteerde smokkelaars op zee aan het vissen, toen een grote golf ineens 1,200 kilo cocaine de boot in zwiepte en ook hun hengels overboord sloeg.

 5. 1,200 kilo! Dat zijn nog eens balen.

 6. Goede vangst.

  Wel een flinke schadepost voor de KLM, want om dat gewicht naar Nederland te brengen had Brian Mariano 1,200 keer op en neer moeten vliegen.