curacao nieuws Vers KortjeCURAÇAO – PS-politica Winnie Raveneau heeft zich zaterdag tegen de Gay Pride van volgend jaar gekeerd. Ze zei op een partijbijeenkomst dat zij het niet kan stoppen, maar dat het volk zich ertegen moet uitspreken. Eerder stuurde ze op persoonlijke titel een brief tegen de Pride van vorige maand.

24 reacties op “Winnie Raveneau roept op tot verzet tegen Gay Pride”

 1. Onbegrijpelijk dat notabene een politica, die deel uitmaakt van een groep die (terecht) vraagt om een vergoeding voor de onderdrukking en uitbuiting die zij hebben moeten ervaren, zich zo ongenuanceerd kan uitlaten over een andere groep, die nog steeds moet vechten voor gelijke rechten…
  Gaypride is een “feest” waarbij laten zien dat er meer smaken zijn dan heteroseksualiteit.. homo’s worden dagelijks geconfronteerd meer discriminerende grapjes, heteroseks wordt ons via de media dagelijks door de strot geduwd via reclame’s met halfblote dames, videoclips die door kunnen gaan voor softporno en aan de andere kant krijgen onze kinderen nauwelijks educatie over de verschillende geaardheden die voor komen, als homokind moet je het zelf maar uitzoeken. De Gaypride geeft homo’s 1 keer per jaar het gevoel dat de hele wereld mag zien dat we bestaan. Dat het er heet aan toe gaat is een feit, maar ik klaag ook niet over de moraal die tijdens het Rotterdams Zomer Carnaval zich meester maakt over de deelnemers aan die Parade… Ieder zijn feestje… Ik raad mevr. Raveneau aan om tijdens de Gaypride lekker een ticket naar Moskou te boeken, dan kan ze daar lekker zuur gaan zijn met Poetin!

 2. Uit de reactie van Pinas, maak ik op dat Winnie in het verleden lesbische contacten had?

  Dan wordt mijn stelling weer eens bevestigd:
  Namelijk dat de grootste strijders tegen homoseksualiteit, zelf deze gevoelens ook kennen, maar niet de moed hebben om hier mee uit de kast te komen.
  Dit zijn pas de echt trieste figuren van deze samenleving.

  Als je zelf hetero bent, dan heb je van gays of lesbo”s niets te vrezen.
  dus waarom zou je, je daar dan druk over maken??

 3. Winnie gaat op de stoel van God zitten.
  volgens mij staat in de bijbel oordeel niet want er zal over u geoordeerd worden.

 4. Ik ben niet tegen homo bi-sexueel of lesbisch.Als die mensen een optocht willen laat lekker gaan ,ieder zijn lol of mening.Ben je niet geintereseerd ,ga dan gewoon niet kijken,zo simpel is het.

 5. Dat uitgerekend mevrouw Raveneau hiertoe een oproep doet, moet meerderen onder u toch verbazen! Zonder voor al te veel opschudding te willen zorgen, is het misschien verstandig eens in ons collectief geheugen te graven daar waar het gaat om haar voorkeuren…

 6. Volgens mij zaagt ze met deze uitspraken behoorlijk de poten onder de stoel van Asjes weg gezien zijn eerdere uitspraken betreffende de afgelaste gay parade van een maand geleden.

  Ik vind ook dat ze zwaar racistische taal gebruikt om bepaalde bevolkingsgroepen in de hoek te zetten puur voor eigen gewin. Misschien moet wij deze uitspraken massaal bij de Verene Shepherd van de VN onder de aandacht brengen.

  Misschien staat er nog ergens een boom die naar dit domme gezweets wil luisteren.

 7. Winie zegt niet dat ze tegen homo’s is maar tegen een optocht van homo’s in de binnenstad van curacao. Wie zit nu te wachten op een optocht vieze behaarde reten met een string erdoor heen door onze straten?
  Als de kerk niets van zegt dan mag Winie wel wat van zeggen zonder tot moes gemalen te worden door mensen met lange tenen.
  De bange kerk meet met twee maten en zoals het haar uitkomt.

 8. Zelf de voormalige partij leider van PS was homo en had een vriendje bij Papagayo.
  Winnie is een homofoob en ik hoop dat als ze kinderen/kleinkinderen heeft een van hen homo is want zo werkt karma.

 9. In onze staatsregeling (grondwet) staat het volgende:
  Artikel 3
  Allen die zich in Curaçao bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld.
  Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras,
  geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.
  Artikel 8
  1. leder heeft het recht zijn godsdienst of levensovertuiging, individueel of in
  gemeenschap met anderen, vrij te belijden, behoudens ieders
  verantwoordelijkheid volgens landsverordening.
  Mevrouw Raveneau moet eens duidelijk uitspreken wat zij nu precies zou willen, dat zij en anderen problemen hebben met deze geaardheid van anderen begrijp ik, maar wat wil je nu precies met uitspraken als dat dit volk dit niet accepteerd. Zij heeft het dan over een enquête houden onder de bevolking zodat die dan een uitspraak kan doen waar zij zich bij neerlegd. Maar wat wil zij dan vragen aan de bevolking? Stel even accepteerd u homo’s ja of nee. Stel dat een meerderheid nee zou stemmen, wat dan? Gaan we dan een wet maken over homo’s wat zij allemaal niet mogen en gaan we dat dan strafbaar stellen? Vragen we dan ook meteen om bovenstaande artikelen in de grondwet aan te passen? Geen discriminatie met uitzondering van homo’s? Ik kom na 70 jaar op deze wereld te hebben doorgebracht tot de conclusie dat God de wereld heeft geschapen met al in onze ogen onvolkomenheden en dat wij dat niet begrijpen, zoals bv vul maar in. Hierover zijn we het al eeuwen oneens met elkaar met als gevolg nog elke dag oorlogen waaronder godsdienst oorlogen, discriminatie, mensenhandel, mensen uitsluiten enz enz.

 10. Heiliger dan de paus onzin iedere keer op dit eiland.

  Waarom roep je de mensen van dit eiland niet op tot verzet tegen kindermisbruik????
  Dat vind ik velen malen erger, dan consenting adults die in een roze pakje over straat dansen.

  @Cor.. Beschaafd.. hmm Even snel karnaval ook afschaffen, want ieder jaar is het in plaats van marcha di mucha, een marcha di p*ta..

 11. het heilige boek van H.M. Wiels, iedereen durft er mee weg te komen. Even in een zin zeggen dat de grote leider er ook niet mee eens was.
  Hoe durven mensen voor hun eigen persoonlijk gewin, zoals mevr wiels, de heer asje deze mevr steeds Helmin erbij te halen. Schande ook onze lieve heer word erbij gehaald, dit terwijl de Paus een hele andere mening is toegedaan.

 12. @ Cor. Blijkbaar is het fout om tegen de Gay Pride te zijn, maar ik vind het ook maar een onbeschaafd gebeuren.

  Het staat iedereen vrij om elk bijvoeglijk naamwoord bij dit gebeuren te plaatsen. Zo lang er mensen als Raveneau en andere anti’s blijven bestaan, hebben de holebi’s mijn zegen om op welke wijze dan ook aandacht te vragen voor hun rechtvaardige zaak en dat ze net als jij en ik behandeld willen worden.

 13. Gewoon laten roepen,….!!

 14. Ik spreek mij uit voor de Gay Pride, ik heb respect voor elk mens, ongeacht wie hij/zij is.
  Helaas kan ik geen respect voor Raveneau opbrengen. ZIj zou zich moeten bezighouden met de armoede op het eiland en niet op mensenjacht gaan.

 15. Ik ben niet contro homo maar verbaas me er wel over dat bijna iedereen die hier reageert dat een stel naakte mannen met een veer in hun jeweetwel hier dadelijk door de stad gaan rennen en varen.

  En suikerdiefje: het zijn de vrouwen die schuld hebben aan de mannen met tientallen kinderen bij verschillende vrouwen. Moeten ze hun prijs, nu een belkaartje, maar verhogen.

 16. Je snapt werkelijk niet waar politieke partijen dit soort figuren vandaan halen die in de Staten namens de belastingbetaler zitten..
  Is het nu zo moeilijk iemand ter vinden die kennis van de menselijke maat heeft.
  Misschien tijd voor mevrouw zich toch vrijwillig op de long stay te melden.

 17. Laten we het volgende ook verbieden:
  * Inschrijven van niet-getrouwde hetero stellen bij Kranchi
  * Een verbod op de islam en alle overige niet-katholieke instellingen
  * Het spreken van andere talen dan Papiamento
  * Het open zijn van (met name Nederlandse) supermarkten op zondag.
  Allemaal omdat het VOLK en de kerk hier moeite mee heeft.
  Uiteraard mag Campo openblijven, want we zijn een democtratisch land!

 18. Wat verwacht ze hiermee te bereiken..? Rellen? Opstandjes?
  Typisch gevalletje van homofoob.

 19. Ik leef met je mee raveneau ;
  Maar dit gaat weer lijken op een raaf die no schreeuwt ,winnie de poo.
  Hier gaat Nederland niet mee akkoord je weet wel beter .
  Gay pride is de pride van veel mensen die in een pak lopen en voor mannen moeten beslissen. waarom gaan ze dan niet allemaal het leger in, Nederlandse leger.
  Ik vind zelf dat ze overal mee mogen doen ,maar een speciale gay parade hoeft het niet te zijn. we vieren toch al alles samen. zoals zwarte piet kerst- Koninginnedag -carnaval enz.
  Wij vieren toch nooit mannen dag ?.

 20. Geachte mevr. Raveneau,
  Zou u dan gelijk ook even tot verzet op willen roepen v.w.b. Het ongebreideld voortplanten van de heren hier, op ons dushi Korsou. Laatst ook weer iemand ontmoet die er trots op was dat hij 17 kinderen had bij even zovele vrouwen. En nee , hij zag ze niet regelmatig, en bijdragen aan het levensonderhoud vond hij niet nodig . Geef mij een paar homo’s , die kunnen geen kindjes ( lees crimineeltjes ) maken. Scheelt een hoop ellende , hypocrietie ten top !

 21. Blijkbaar is het fout om tegen de Gay Pride te zijn, maar ik vind het ook maar een onbeschaafd gebeuren.

  Als je je wilt profileren als homo of hetero dan doe je dat thuis maar val de samenleving er niet mee lastig.

  Ik steun mevrouw Ravenau, waarbij ik aangeef niets tegen homos te hebben, maar hou het wel beschaafd.

 22. Op Facebook wordt Winnie Raveneau inmiddels flink neergehaald met woorden, maar dat maakt niet uit. Haar strijd moet zegevieren, ook al is het in strijd met de Rechten van de Mens. Die rechten heeft zij waarschijnlijk nog niet gelezen en omdat de PS ook niet erg uitblinkt in professionaliteit mag zij dit soort onzin blijven uitkramen.
  Wanneer stopt deze onzin? Nooit, want het volk is moe geworden van de eentonigheid van het clubje politica. Het heeft allemaal geen enkele zin. Winnie, ga lekker door met je strijd; haal de bijbel erbij en zie dat je vooruitgang boekt. Maar volgend jaar rekent de Gay Pride toch echt eventjes met jou af.

 23. Misschien moet deze juffrouw eens een keertje goed om haar heen kijken. Er zitten meer homo’s in de politiek dan ze wil weten.

 24. Bij deze wil ik me uitspreken voor de Gay Pride