• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Tweede KamerCURACAO – Ook in Nederland is het gerommel van het Curaçaohuis niet onopgemerkt gebleven. SP-Kamerlid Ronald van Raak stelde gisteren drie Kamervragen aan minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij wil meer weten over vermeende vriendjespolitiek en cv-fraude.

Gevolmachtigde Minister Marvelyne Wiels zou vrienden en connecties van vrienden in dienst hebben genomen zonder de vereiste sollicitatieprocedures te volgen. Ook zou ze haar cv opgevuld hebben met dingen die niet op waarheid berusten. Wiels heeft vijftien jaar voor ABN AMRO gewerkt.

De Kamervragen
1) Klopt het bericht dat de gevolmachtigde minister van Curaçao familie en vrienden in dienst heeft genomen, zonder daarbij de gebruikelijke en afgesproken sollicitatieprocedures te volgen?
2) Heeft als onderdeel van de aanstelling van de gevolmachtigde minister van Curaçao een controle plaatsgevonden op de juistheid van haar cv? Zo nee, bent u bereid dat alsnog te doen?
3) Wat zijn de gevolgen als een gevolmachtigde minister cv-fraude zou hebben gepleegd?

5 reacties op “Kamervragen in NL over Marvelyne Wiels”

 1. Ik vind het jammer dat vriendjespolitiek op Curacao zo sterk is. Ik ben Curacaoenaar maar kan zelf geen werk op Curacao krijgen want ik ken helemaal niemand. Ik heb mijn hele leven in buitenland gewoond en nu ben ik op Curacao maar zit in een gat.

 2. Jeroen, er is een duidelijk verschil, in het ene geval betaalt de Nederlandse belasting betaler het gelag in het andere geval betaald de Curaçaose belasting betaler de rekening. Begrijp je het nu, of gaat zelfs deze Jip en Janneke taal je IQ teboven >

 3. Alsof Ned. bestuurders die de politiek verlaten geen gecreëerde baantjes toegewezen krijgen. Wat maakt dat miserabele loon wat deze Curacaohuis medewerkers verdienen uit vergeleken met al die gouden handdrukken van Nederlandse bestuurders?
  Dat bekende vingertje wijst naar een ander terwijl negen naar jezelf wijst.

 4. Ik zou vragen klopt het gerucht dat dit en dat…
  Wat een gedoe zeg. Het gaat erom dat ze haar werk goed doet en orde op zaken stelt in het Curacaohuis en de zwerf-jongerenprobleem in Nederland eindelijk eens aanpakt!
  Voorheen durfde niemand dit aan te pakken.

  Wat kunnen sommige mensen anderen toch treiteren, jaloers?
  Wie weet zag mevr. Wiels ze niet zitten.

 5. Het is algemeen bekend dat het personeel van het Curacaohuis een gruwelijke hekel heeft aan Marvelyne Wiels, met uitzondering natuurlijk van haar dochter en de zoon van Wilsoe die zonder vacature en zonder solliciteren en zonder gekwalificeerd te zijn door Marvelyne in dienst zijn genomen.

  Ik mag hand-onder-de-kin Osepa niet, zoals ik aan iedereen een hekel heb die de MFK aanhangt, maar onder Osepa gebeurde dit soort dingen in het Curacaohuis niet.

  Maar goed, Curacao is ook het enige land ter wereld waar je als vrouw of zus van baantjes krijgt aangeboden waar je volledig ongeschikt voor bent.

  Zie Myrna Godett.

  Zie Cecily van der Dijs.

  Zie Tara Asjes.

  Zie Marvelyne Wiels.

  En we weten van de natuur waar inteelt toe leidt. Zie het Curacaohuis.