• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

RechterCURAÇAO – Het Gerecht heeft gisteren de 40-jarige R.D. veroordeeld tot twee jaar celstraf. Dit is conform de eis van de officier van Justitie, zo meldt het Openbaar Ministerie (OM). De in Nederland wonende 40-jarige man probeerde vanuit Suriname cocaïne naar Nederland te vervoeren via Curaçao.

D. maakte een tussenlanding op Curaçao om over te stappen op zijn vlucht naar Schiphol. Bij aankomst werd hij door de douane gecontroleerd. In zijn koffer werd een plastic tas aangetroffen met maïsmeel en koekjes, in de verpakking werd ruim drie kilo cocaïne aangetroffen. De man beweert echter van niets te weten. Hij ontkende bij zijn aanhouding en ten overstaan van de rechter dat de koekjes, maïsmeel en drugs van hem waren.

Ongeloofwaardig
Het OM geeft echter aan dat hij zelf de koffer heeft ingepakt en de koffer ook de hele tijd in zijn zicht had. De rechter vond het verhaal van D. niet geloofwaardig en sprak op basis daarvan een oordeel uit. “De passagier is altijd verantwoordelijk voor de inhoud van de koffer. Uw verhaal dat u niet weet waar de drugs vandaan komen, komt mij ongeloofwaardig over. Ik veroordeel u daarom conform de eis van het OM”, aldus de rechter.

Cocaine in koekjes en maismeel

2 reacties op “Twee jaar cel voor drugssmokkel via Curaçao”

 1. Ik heb inderdaad begrepen dat er inmiddels tientallen tot gevangenisstraf veroordeelden met succes hun opsluiting hebben weten te voorkomen door door met succes te verwijzen naar Brian Mariano die zijn gevangenisstraf van een jaar niet hoeft uit te zitten omdat hij een bekend atleet.

  Binnen de advocatuur op Curacao wordt over celstraffen voor drugssmokkel dan ook lachend gesproken als zijnde ‘weer een Marianootje’. En dat betekent makkelijk scoren voor Marije Vaders en co: werk een uurtje, week op het factuurtje.

  En binnen het drugsgilde is Brian Mariano een held, omdat dank zij hem smokkel tot een kilo onbestraft blijft.

 2. De veroordeelde lacht de rechter uit, want hij weet dat Brian Mariano inmiddels TIEN MAANDEN geleden veroordeeld is tot een jaar gevangenisstraf wegens smokkel van een kilo drugs waarvan hij nog GEEN SECONDE heeft uitgezeten.

  De veroordeelde heeft geen Marije Vaders om onder zijn straf uit te komen.Hij zegt slechts:’ Dank u wel rechter. Na Brian Mariano alstublieft.’