• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag reageert Nardy Cramm op uitspraken van Elmer Wilsoe. Volgens Wilsoe moet SP-Kamerlid Ronald van Raak zich niet bemoeien met Curaçaose aangelegenheden.

In het Antilllaans Dagblad van vandaag reageert Elmer Wilsoe op enkele Kamervragen van Van Raak in de Tweede Kamer over vermeende ‘vriendjespolitiek’ binnen het Curacaohuis en vragen over Gevolmachtigde Minister Marvelyne Wiels. Volgens Caribisch Netwerk zijn er de afgelopen vier maanden maar liefst zes personen op contractbasis aangenomen binnen een organisatie van twintig mensen, waaronder de zoon van Elmer Wilsoe zelf. Wilsoe voelt zich kennelijk aangesproken als parlementariër en stelt dat ‘Rakkertje’ zich niet moet bemoeien met interne zaken van Curacao. Bovendien, zo stelt hij, kan je nooit fraude plegen in je eigen cv.

Parlementariër Elmer ‘Kade’ Wilsoe weet kennelijk niets van staatsrecht. Zo weet hij kennelijk niet dat Ronald van Raak SP-Kamerlid is van Koninkrijksrelaties. En dat het Van Raaks werk is om Kamervragen te stellen over onderwerpen die Koninkrijskrelaties aangaan. En dat de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) een van ‘zijn’ onderwerpen is omdat screenings adequaat dienen plaats te vinden om behoorlijk bestuur te garanderen (dat behoort tot de afspraken die Curaçao en Nederland hebben gemaakt bij 10-10-’10). Plasterk heeft Van Raak immers verzekerd dat hij het volste vertrouwen in de VDC-screenings had.

Verder is Wilsoe is er kennelijk ook niet van op de hoogte dat een Gevolmachtigd Minister (inzake Marvelyne Wiels) deelneemt in de Rijksministerraad in Den Haag en dus moet samenwerken met andere ministers aan belangrijke onderwerpen. En dat cv-fraude een grond is voor dringend ontslag in de wet. Niet alleen in Nederland.

Verder heeft Wilsoe kennelijk ook geen verstand van strafrecht. Zo schijnt Wilsoe niet te weten dat cv-fraude (als een cv ingeleverd is, in dit geval bij de Ministerraad en VDC) een misdrijf is, te straffen met maximaal zes jaar cel of een boete van 74.000 euro. Dat is heel bijzonder voor een ex-gezaghebber en ex-minister van Justitie met nogal boter op het hoofd.

22 reacties op “Ingezonden: ‘Wilsoe weet niks van staatsrecht’”

 1. hoe zat het ook alweer met de CV van onze MP

 2. Misschien moet Nardy ook een keer in de pen klimmen richting Plasterk?
  Citaat uit een ander artikel op deze site:
  “Overigens heeft minister Plasterk van Koninkrijksrelaties in antwoord op de vragen van Van Raak eveneens gezegd dat het ter verantwoording roepen van Wiels over haar cv uitsluitend een aangelegenheid is van de Curaçaose volksvertegenwoordiging.”

 3. @R. La Reine. Maar gelooft je het zelf Nardy? Denk je dat wij hier in Nederland met ons super veiligheiddienst een persoon die beticht wordt van fraude zullen toelaten tot onze rijkministerraad?

  Mijn betoogje ging over Wilsoe.

  Verder worden onze ministers gescreend door de VDC. En ik vermoed dat we binnenkort weten hoe ‘goed’ onze ministers worden gescreend. Things are not what they used to be bij de VDC van voor 10-10-10 naar mijn bescheiden mening.

 4. @Henk Pasman: Als ik haar CV lees dan is het een storm in een glas water en niet de moeite waard zoveel aandacht aan te besteden. CV wat opkrikken is trouwens een algemeen verschijnsel.Nergens staat bv dat ze zich uitgeeft voor drs.

  1) Wat op internet staat is niet haar CV. Die is in handen van enkele media.
  2) Opkrikken is essentieel anders dan… (komt nog)
  3) Op de LinkedIn staat dat Mevr. Wiels op de Haagse Hogeschool de Titel Msc. heeft behaald. De graad Master of Science wordt internationaal erkend en is qua niveau vergelijkbaar met de Nederlandse titels doctorandus (drs.) en ingenieur (ir.) (Bron Wikipedia). Durf jij je vingers hiervoor in het vuur te steken?

 5. Wilsoe ,donderop, no tabata mihor bo a sera bo sml. awor tur hende ta na conesementu ku bo tabata minister di Justicia,bo tabata gezaghebber, awe bo ta un miembra di Staten, anto bo no tin conosementu di ES Staatsinrichting cual esaki ta masha importante pa bo ta un miembro ku ta toka parti den gobernashon.Bo no tin berguenza, esaki lo keda un berguenza total y completu den historia.Pero ora bo tende es nomber Wilsoe ta asina aki ta Wilsoe, un sorto boka, grandi y grocero.

 6. laten we niet vergeten de koehandel op de dag dat Helmin werd begraven, toen er werd gezegd, Helmin wilde dat Ivar MP word. toen kreeg de spreker van deze woorden een baan.
  Het zwijgen over deze uitspraak, door diverse PS leden moet wel beloond worden.

 7. Natuurlijk weet Wilsoe niets van staatsrecht, evenals de meeste statenleden. Dat zou een little te hoog gegrepen zijn.

 8. Gisteravond bij Paradise FM het gezwam van Wilsoe aan mogen horen. Doet weer alle moeite de aandacht te verleggen naar van Raak. Wat doet deze slecht geïnformeerde politicus in godsnaam in de Curacaose politiek. Door de aanwezigheid van deze man in de Staten, krijgt de casuele beschouwer de indruk, dat iedereen op dit eiland op de graai en grabbertoer is en dat niemand daar wat over mag zeggen. Gelukkig sloot het onderwerp bij Paradise FM, met het quoten van bovenstaand stuk, waardoor de Kadee, nog meer in zijn chemise kwam te staan , dan hij zelf al veroorzaakte door onder meer van Raak. “rakkertje” te noemen. Oliedomme man deze ex minister van van alles en nog wat.

 9. @LaStiwz: “in de kop van het artikel staan 2 woorden teveel.(de laatste 2 welteverstaan)”

  De orginele titel was eigenlijk: Wilsoe een beetje dom?
  (VP past deze naar eigen inzicht aan)

  Maar ik vermoed dat naar jou maatstaven daar ook nog steeds 2 woorden teveel zouden staan 😉 ?

 10. De screening moet echt worden gedaan om deze bobo’s uit de regering te halen.
  Als iemand zich van niets aantrekt dan moet hij/zij direct naar huis. Vooral als blijkt dat meneer niet weet wat hij moet weten.
  Dit is nou eenmaal de mentaliteit,’ en weer zo zaak dat ik vind dat Nederland tot in de bodem moet pakken ,anders blijven we altijd achter het net vissen als het gaat om deze
  dictators de weg te snijden.

 11. In het statuut artikel 41hebben we afgesproken dat ieder land zijn eigen belangen behartigd.
  Het functioneren van de ambtenaar Gevolmachtigde Minister is een eigen aangelegenheid, zie staatsinrichting van Curaçao.
  Minister Plasterk zal dit ook antwoorden aan Van Raak.
  Minister Plaskerk komt pas om de hoek kijken bij artikel 43 de waarborgfunctie en die is hier echt niet aan de orde over een CV van Gevmin Wiels.
  Ook niet aan de orde bij het personeelsbeleid, behalve als CFT hierover zou rapporteren eerst aan de regering van Curaçao en uiteindelijk bij niet voldoen aan de Koninkrijksregering.
  De CV van Mevrouw Wiels staat op de website van gobiernu.cw.
  Er zijn blijkbaar personen die opmerkingen gemaakt hebben over deze informatie en dat er onjuiste informatie op zou staan. Nu hangt het van deze onjuistheden af of dit valt onder valsheid in geschrift (fraude) en de volgende vraag is dan wat gaat de regering waaronder mevrouw Wiels valt hieraan doen. Dat zou kunnen variëren van corrigeren tot aan ontslag en als uiterste aangifte bij het OM. Gezien haar CV geen enkele rol heeft gespeeld bij haar benoeming en hieraan ook geen eisen worden gesteld zal er dus niets gebeuren. Statenlid Leeflang heeft ondertussen vragen hierover gesteld aan Minpres Asjes. Als ik haar CV lees dan is het een storm in een glas water en niet de moeite waard zoveel aandacht aan te besteden. CV wat opkrikken is trouwens een algemeen verschijnsel. Nergens staat bv dat ze zich uitgeeft voor drs. Er staat niet eens welke schoolopleiding ze heeft genoten.

 12. Gadverdamme , wat een zooitje ongeregeld !

 13. Nardy Cramm, kan neerbuigend doen over de kennis van E.Wilsoe ik zal mij daar niet mee bemoeien dat kan hij zelf wel. Maar gelooft je het zelf Nardy? Denk je dat wij hier in Nederland met ons super veiligheiddienst een persoon die beticht wordt van fraude zullen toelaten tot onze rijkministerraad?

 14. Helaas blijkt het nodig te zijn om aan alom bekende zaken een artikel te wijden.

 15. Wilsoe heeft nergens verstand van behalve van geschiedenis tot 1900 ( en onder alle omstandigheden overleven natuurlijk).Man zonder principes, laag IQ en zonder ethiek. Miserabel ventje.

 16. game, set match

 17. Wilsoe heeft geen zelfrespect, dus hij zal door gaan met zijn corrupte bestaan.
  triest voor de PS…
  En nogmaals; Wilsoe had op 5 mei een afspraak met Wiels op het strandje van Marie pompoen.??
  waarom is hij toen niet komen opdagen?

 18. Wilsoe cq Wiels waar rook is is vuur, hierdoor brengen julie de Antilliaanse politiek en PS nog meer in discrediet. denken jullie nu echt dat het volk gek is

 19. Zielige dementerende oude man.

 20. Beste Nardy,

  goed artikel, maar in de kop van het artikel staan 2 woorden teveel.(de laatste 2 welteverstaan)

 21. Goed zo, Nardy.
  Helaas zal de Heer Wilsoe zich ook van dit commentaar zich niets aantrekken, zoals hij zich helemaal nergens iets van aan trekt.

 22. Arme Wilsoe.

  Hij moet zijn zoontje aan een baan helpen bij het Curacaohuis omdat die daar zelf niet toe in staat is.

  Hij loopt als een hondje achter Robbie dos Santos aan en volgt zijn bevelen met de staart tussen zijn benen op, zoals we vorig jaar zagen met zijn idiote brief naar de regering van de Verenigde Staten.

  Arme WIlsoe.