homovlagOndanks een kleine ‘tegenslag’ tijdens de laatste gay pride, zijn de plannen voor de volgende gay pride in volle gang. Van 30 april tot en met 5 mei moet Curaçao een internationaal feestparadijs worden voor homoseksuelen en hetero’s. Dat meldt homobelangenorganisatie FOKO tegenover Caribisch Netwerk.

Over vergunningen maakt Mario Kleinmoedig van Fundashon Orguyo Kòrsou (FOKO) zich geen zorgen. “De aanvragen worden ruim op tijd verstuurd. Als zich problemen voordoen, hebben we tijd om daar werk van te maken.”

Promotie
De promotie van de Gay Pride is inmiddels begonnen. “We richten ons eerst op lokale promotie, maar ook de regio en Nederland zullen weten wanneer de Gay Pride is. Curaçao Tourism Board (CTB) is al begonnen met de promotie in Canada en de Verenigde Staten. FOKO gaat zich richten op de Caribbean”, vertelt Kleinmoedig.

Plannen
De concrete plannen voor de Gay Pride maakt Kleinmoedig nog niet bekend. De kans bestaat dat er water bij komt kijken. “Na duidelijkheid over de vergunningen, gaan we dingen concreet maken. Een waterspektakel past goed bij een tropisch eiland”. Kleinmoedig verwacht eind volgende week meer te weten over de vergunningen.

Elisa Koek in gesprek met Mario Kleinmoedig 

5 reacties op “FOKO positief over vergunningen Gay Pride”

 1. @R.K. tsssk tjonge jonge wat hebben mensen toch een rare territorium drang of is het narcisme/ dominantie? Ga lekker feesten met homo’s dan komt de kurk uit je achterste.

 2. @RK
  en een andere klassieker….
  “als ze niet kunnen aanpassen aan onze tradities moeten ze maar oprotten”

 3. @RK
  Daar gaan we weer:
  “Kom niet aan koninginnedag! dit zijn onze tradities!”
  “Maar nee, we discrimineren homo’s niet…die moeten zich niet aanstellen….”

  deja vu?

 4. Al weer een gay parade?

  Maar even langs de Wine Factory dan om te vragen of ze wat kurken voor mij kunnen bewaren.

 5. Ik ben niet tegen homosexuelen, maar wel de manier waarop ze dit zo nadrukkelijk opdringen.
  en moet dit nou echt op 30 april? dat was konininginnedag.
  en moet dat nou echt op de dag van de arbeid?