• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

AqualectraCURAÇAO – Door een stroomstoring zaten verschillende delen van Banadariba vanmiddag urenlang zonder stroom. De oorzaak was onvoldoende capaciteit, aldus nutsbedrijf Aqualectra. In een persverklaring zet het bedrijf de verschillende factoren uiteen die leidden tot de massale stroomuitval.

Twee machines van de plant bij de Dokweg zijn in onderhoud evenals een machine op Planta di Isla. De machine in Mundo Nobo draait op maximumcapaciteit. Toen vanmiddag de machines van Aggreko urgent onderhoud nodig hadden, ging het fout en ontstond er een tekort van 30 MW. Het bedrijf had onvoldoende reservecapaciteit bij gebrek aan wind waardoor de molens geen stroom produceerden.

Getroffen gebied
De stroom viel daardoor uit aan de Gosieweg, in Brievengat, Zapateer, Bonam, Santa Rosa, Scherpenheuvel, Seru Lora, Julianadorp, Groot Piscadera, Seru Fortuna,área Sta.Maria, Mahuma, Goede Hoop, Suffisant, Muizenberg, Brievengat, Schelpwijk, Trai Seru, Jongbloed, Groot Kwartier, Saliña, Vredenberg, Dominguito, Koraal Specht, Janwe, Zuurzak, Bottelier en Zeelandia.

12 reacties op “Grootschalige stroomuitval bij gebrek aan noodcapaciteit”

 1. Misschien moeten we hier op Curacao maar eens besluiten dat Aqualectra mag gaan terugbetalen voor iedere Kwh die ze NIET hebben geleverd, maar welke wel werd gevraagd.

  Iedere keer verzinnen ze een excuus, maar de omzetschade van de bedrijven wordt niet vergoed. Dan hebben we het nog niet eens over schade a.g.v. uitvallen van koelingen.

 2. @No por.. was die opmerking echt nodig??

  Van engelen en omgeving lag er ook uit..

 3. Urgent onderhoud op het moment dat de wind wegvalt… dat zagen ze niet aankomen. vorig jaar zelfde gelul. Er veranderd niets hier… sukkels

 4. ik geloof dat “No por” ook een lijntje coke op had toen hij deze domme reactie plaatste. is gewoon niet normaal dat 3 keer per week de stroom eraf ligt waar je toch al genoeg voor betaald”. en elke ker is er weer zo een domme reden voor

 5. @ No por, of je werkt en woont in Banda’bou… Daar begint de stroomstoring pas als je naar huis gaat om 18.00 uur. Inmiddels werkt het weer trouwens. Ik hoop overal!

 6. @No por: Noul! Als het stroom uitvalt op het werk en je kunt niet meer werken, dan gaat je natuurlijk vroeg naar huis. En als je thuiskomt (niet in Sun Valley!), dan is er ook geen stroom.

 7. Een totaal onnodig probleem…..echter de heren willen niet anders en is dus het volk van het eiland telkens de pineut….ach…….het went wel……

 8. @ No por, domme opmerking, in iedere wijk wordt drug gedeald.

 9. Ach ja, daar heb ik mijn dure generator voor, geen enkel probleem dus!

 10. Anquelique, Sun Valley is een drugdealerswijk, dus daar merkt men het meteen. In andere wijken werkt men en komt men na 6 uur thuis wanneer de stroomvoorziening al lang weer hersteld is.

 11. Er staat geen wind, dus de capaciteit van de windmolens zijn we al kwijt, dan blijkt dus ook hoe kwetsbaar de rest van ons systeem hier is……

 12. Sun valley had er ook last van.