• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

BoekenCURAÇAO – Opleidingsinstituten KOD en ABC-Opleidingen hebben woest gereageerd op een artikel dat donderdag werd gepubliceerd in Amigoe. Daarin waarschuwt instituut voor thuisstudie NHA voor ‘praktijken’ van ABC-Opleidngen en KOD. De drie partijen richten zich in het conflict vervolgens tot elkaar.

ABC-Opleidingen overweegt een klacht in te dienen tegen misleidende reclame van NHA. NHA meldt ten onrechte dat het een kantoor op Curaçao heeft en is het ook niet bekend wanneer het NHA-kantoor op het eiland operationeel wordt, aldus ABC-Opleidingen. Potentiële cursisten moeten tot die tijd naar een Nederlands nummer bellen voor meer informatie. Verder kunnen NHA-cursisten op het eiland niet in termijnen betalen maar staat dat onduidelijk vermeld in de zogeheten kleine lettertjes. Restitutie van het cursusgeld is niet mogelijk en NHA schroomt niet om incassobureaus in te zetten, zo beweert ABC-Opleidingen.

Ongevraagde reclame
Ook KOD (Kennis Opent Deuren) richt een waarschuwing aan ABC-Opleidingen dat juristen op dit moment de mogelijkheden onderzoeken voor juridische stappen. Volgens KOD doet ABC-Opledingen aan stemmingmakerij door de algemene voorwaarden uit hun context te halen. Het instituut maakte vorig jaar de oversteek vanaf Bonaire naar Curaçao. “Via verschillende multimedia kregen wij steeds de vraag om onze opleidingen, trainingen en cursussen ook op Curaçao aan te bieden. KOD heeft om zich op Curaçao te kunnen vestigen, voldaan aan de regels die daarvoor gelden”.

Deurwaarden
Ook KOD zou volgens ABC-Opleidingen de mogelijkheid kennen om een deurwaarder in te zetten als het cursusgeld niet voldaan wordt. “KOD bevestigt dat in haar algemene voorwaarden is opgenomen de mogelijkheid om achterstallige lesgelden via de deurwaarder te innen.. Echter geldt dat voor Bonaire. Het zou niet van slimheid getuigen om zaken die voor Bonaire gelden automatisch voor Curaçao te laten gelden. Curaçao heeft immers een ander rechtsbestel. Voor Curaçao is er een aparte website in de maak met voor Curaçao geldende algemene voorwaarden”, aldus KOD in een reactie. Volgens het bedrijf zijn uitstaande betalingen weleens kwijtgescholden, verlaagd of is er anderszins bemiddeld. “De deurwaarder is nog nooit ingezet voor het innen van uitstaande vorderingen/lesgelden.”

2 reacties op “Opleidingsinstituten woedend op elkaar”

 1. Jacinto, in Nederland is de betalingsmoraal een stuk beter. Laat je een yu Korsow in termijnen betalen dan stopt hij er na de eerste termijn mee.

 2. Als het zo is ,dan heeft ABC-Opletdingen wel gelijk .
  Want zeker weten dat je kan wel NHA-Opleidingen in Nederland de Studiegeld in Termijnen betalen .
  Want ik heb al eerder een Studie gevolg bij NHA-Opleidingen en ik heb in Termijnen betaalt .
  En bijna alle Nederlandse Opleidingen die International werkt heeft een speciale Telefonische nummers voor de buitenlandse studenten