• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

AfvalCURAÇAO – Willy Maal heeft op heterdaad een truck van ATCO-Eco betrapt die op dat moment beerputwater aan het lozen was. Dat meldde hij gisteren op Facebook. De bestuurder deed dat precies op een plaats waar op 21 september de Curaçao Clean Up plaatsvond. De politie deed echter niets met de oproep van Maal.

De truck had het kenteken 3Z-313. Maal: “Toen de chauffeur mij zag aankomen, heeft hij de kraan gedicht en meteen het hazepad gekozen, doch heb ik hem ietsje verder tot stoppen kunnen dwingen: Hij begon met “Laat me even uitleggen wat er gebeurd is”, waarop ik hem aansprak dat hij staande gehouden wordt en nu maar op politie moet wachten. Ik heb zeven keer gebeld naar 911 zonder resultaat. Hierop zei de chauffeur dat ik geen politie ben, en hem niets kan maken.”

Geen patrouilles
Volgens Maal is de chauffeur van de truck vervolgens enkele honderden meters achteruit gereden en daarna richting Montanje gegaan. De landeigenaar van Oostpunt reed vervolgens achter hem aan, maar 911 vertelde geen patrouilles beschikbaar te hebben. Maal heeft daarna contact genomen met het bedrijf, en is naar eigen zeggen correct behandeld. Ook is aan Maal toegezegd om er werk van te gaan maken.

foto Willy Maal
Foto: Willy Maal

25 reacties op “Lozende truck ATCO-Eco op heterdaad betrapt”

 1. het is onmogelijk om continu zoon groot wagenpark van atco te controleren, en zijn waarschijnlijk bijverdiensten van de chaufeur, ben er van overtuigd dat atco ALLES wat mogelijk is doet om dit in de toekomst te verkomen (als je zoveel investeerd in je bedrijf zit je niet hierop te wachten ). plus als dit een bewuste aktie zou zijn van atco zouden ze zeker niet hun wagenpark zo groot beletteren met reclame!!!!!!!
  het is goed .perfect dat er bewuster met afvalwater wordt om gegaan ,nu ( hoogs waarschijnlijk) verdient zoon medewerker/chaufeur 100 gulden extra met deze handeling en zet a zijn baan op spel en b een investering van plus/minus 200.000 afl ( kost een wagen compleet) op losse schroeven , mijn idee!!!!
  als u vreemde handelingen ziet van zoon bedrijfswagen , belt u DIREKT de des betrefende firma ( als vermeld op wagen), waarne zij de chaufeur ter verantwoording roepen ,
  joe

 2. op 21/9 gingen we daar met 90 mensen die straat van 500 meter schoonmaken, in het middelpunt was de dag ervoor ook al afvalwater geloosd….diezelfde man blijkbaar, want volgens de buren gebeurd dat iedere vrijdag…..wat moet je dan meer hebben….???? goed gedaan willy maal..;maar toch zo een schande voor onze politiek en ministers, die zich nies van aantrekken en maar laten begaan, ipv snel enkel wetten actief te maken….wanneer zal dit stoppen ????…..

 3. Schandalig van Atco, het gebeurde met hun eigen wagen dus zij kunnen zich niet verschuilen achter uitbesteed werk.

  En erg goed van WIlly Maal om de chauffeur aan te houden en foto’s te maken.

  Maar weer schandalig van de politie dat ze niet komen opdagen. Het Curacaose politiekorps is een lachertje, ongelooflijk dat zoveel onbekwaamheid en onbenulligheid getolereerd wordt in ons koninkrijk.

 4. @ nagedacht. Ben je als bedrijf dan schuldig?

  Ja medeschuldig, als het bedrijf er bewijsbaar van weet dan wel daarvoor toestemming heeft gegeven. Zonder wet zijn er geen gevolgen/sancties. Als het een eenzijdige actie in het geniep is, zou ik de werknemer ontslaan.

 5. @ Kees

  Er zijn meerdere waterzuiverings installaties, ook particuliere
  bv op Klein Hofje (Piscadera) en Klein Kwartier (Seru Loraweg)
  Bij Klein Hofje behoren dit soort trucks afvalwater van beerputten af te leveren.

 6. En wat nu, als je een chauffeur in dienst hebt, die een toko den toko heeft en het bijgekluste afval niet bij het officiele punt kan wegbrengen en uit angst voor ontdekking van zijn toko den toko het loost op een illegale plaats? Ben je als bedrijf dan schuldig?

 7. Als dit al onder de hinderwet valt (niet) dan kan de oolitie er nog steeds niks mee. Meneer Maal kent de eigenaar van ATCO kennelijk en die kan beter naar man toestappen

 8. Ligt eraan waar hij dit afvalwater aan het lozen was. In de zee of op de bodem.
  In de zee is erg omdat het ecosysteem in de zee vernietigt wordt. Daarnaast stroomt het vervuilde water de baaien in. Gevolg, ziektes bij de mens.
  Ik vraag me nu wel af wat de richtlijnen zijn qua het verwerken van afvalwater. Waar wordt afvalwater verwerkt? Wordt het gedumpt zo ja waar?

  Ik denk dat dit geen incident is maar dat dit ook op andere plaatsen geloosd wordt al dan niet met een vergunning. Volgens mij heeft Curacao geen waterzuivering installaties.

 9. @ Kees. Voor zover ik het weet is er wel een hinderWet. Daarnaast is er ook een zorgplicht. Dus er kan altijd worden opgetreden.

  Hoeveel dagen heb je er voor over voor een poging om dit simpel doch uitgebreid aan de regering duidelijk te maken en toch met lege handen te vertrekken?

 10. Te gek voor woorden. Bestook dit bedrijf met mails dat het zo niet kan! Dit mag niet onbestraft blijven. Allereerst is de chauffeur verantwoordelijk maar vergeet ook het bedrijf zelf niet. Dit is waarschijnlijk niet een geval op zich. Deze mansen gaan niet verantwoordelijk met de aarde om!

 11. Voor zover ik het weet is er wel een hinderWet. Daarnaast is er ook een zorgplicht. Dus er kan altijd worden opgetreden.

 12. Mensen, het is altijd leuk om op de politie te mopperen, maar deze kan aan dit soort zaken NIETS doen. Er is geen wetgeving meer die dit verbiedt! Dankzij de haast van 10-10-10 en de overheid die sedertdien ligt te slapen. Dat zijn dus alle politici!

 13. Zag twee beren, broodjes smeren……
  Helaas pindakaas :

  “Wetgeving
  Volgens Whiteman is wetgeving omtrent milieudelicten nog niet gereed en bestaat er nog veel onduidelijkheid over. De minister hoopt volgende week meer duidelijkheid te krijgen over de wet die in de maak is.”

 14. @ Kees. Milieudelicten zijn economische delicten en er staat een gevangenisstraf hierop.

  Zo niet op Curacao.

 15. I know its time consuming but go to the ombudsman….

 16. Serious??????

 17. Afvalbedrijven behoren aan de overheid te melden hoe ze hun afval verwerken.
  Dit is om dumpen van afval in het milieu te voorkomen. Milieudelicten zijn economische delicten en er staat een gevangenisstraf hierop. Sancties die opgelegd worden bij zulke delicten zijn vergunning intrekken, sluiten van het bedrijf, en hoge geldboete.

 18. Op FB is een spontane actie gestart om de verkoopafdeling even ta mailen om te zeggen wat je hiervan denkt. Wie zin heeft: sales@atcocuracao.com 🙂

 19. de politie die deugd niet dat is wel bekent zal ik zeggen. een tijdje terug werdt er onder mijn appartement ingebroken. ik belde direct 911, ik kreeg te horen dat ze nog bezig waren met een andere zaak. na 45 minuten kwamen ze aanrijden, nou ik begreep ook wat de andere zaak was. er zaten 3 poilitie agenten in de auto en twee ervan zaten take-out te vreten. omdat de daders inmiddels waren vertrokken keek de chauffeur even naar de deur die dieven niet open kregen en gingen er weer snel vandoor, de twee vretende varkens in de auto hadden totaal geen intresse. dus ik ben ook niet verbaasd dat hier na 7 keer bellen niet konden komen, waarschijnlijk was er een wachtrij bij de trukkiepan.

 20. Bombarderen met emails …………. !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  NOS ta SUSHI HENDE:
  ATCO Curacao N.V.
  Sto. Domingoweg #6
  WIllemstad
  Curacao
  management@atcocuracao.com

 21. ze nemen de Eco wel erg figuurlijk, terug storten in de natuur maar is het ook niet aan de bedrijven die contracten met deze firma afsluiten zich niet moeten afvragen waarom deze firma zo goedkoop is.
  nu kan het zo zijn dat de chaffeur iets heeft bij geklust en dat de firma er niks vanaf weet, doorlichten kijken hoeveel werkorders er zijn en hoevaak ze het geloosd hebben op de plaats waar het hoort.

 22. Dat is er een van onze Dushi Hende.

 23. Ai no, hopi erg!! No por!!! Kiko bosnan di?? “Dushi hende”?!?! Hopi bon ku ela saka portet.

 24. jajaja en teregt drugsdealertjes oppakken is belangreiker !!

 25. Honden zijn het! Smeriger nog dan de ergste varkens! Waarom zou je nog een poging doen het eiland schoon te maken? Die idioten hebben toch geen benul.. Het wordt tijd dat dit bedrijf publiekelijk aan de schandpaal wordt genageld. Wie niet horen wil…