Lucille George-Wout BRON KABINET VAN CURAÇAO aangepastCURAÇAO – Lucille George-Wout vond het een heftige beslissing om zich weer bezig te gaan houden met overheidszaken. Dit vertelt ze in een gesprek met Radio Hoyer 2. Op 16 mei werd ze voor het eerst benaderd om gouverneur te worden. Na de onrust van de afgelopen tijd vond ze het moeilijk om nee te zeggen.

“In samenwerking met onze regering en de Koninkrijksregering zal ik ervoor zorgen dat de belangen van onze bevolking gewaarborgd zullen zijn,” aldus de aankomend gouverneur. Dat is volgens haar ook de belangrijkste reden dat ze de functie heeft aanvaard.

Verantwoordelijkheid
George-Wout is zich bewust van de vrijheid die ze opgeeft, maar vindt ook dat ze een verantwoordelijkheid naar de bevolking heeft. Als gouverneur gaat ze proberen op de achtergrond te helpen en te beïnvloeden om de eenheid in ons land te bewaren. “Ik ben bereid de eenheid op te zoeken die we nodig hebben om te vechten voor de vooruitgang van onze bevolking”, aldus George-Wout.

Vooruitgang
Ze vindt dat er te lang gediscussieerd is over allerlei zaken waardoor de belangen van de bevolking, met betrekking tot hun welzijn en vooruitgang, naar de achtergrond zijn verdwenen. “Mensen die zich gevangen voelen op ons eiland verdienen een eerlijke kans om vooruit te komen en daar moeten we ons op richten”, zegt de aanstaand gouverneur.

In gesprek met Rick Hart legt George-Wout uit waarom ze de functie heeft aanvaard

7 reacties op “George-Wout: ‘Het was een heftige beslissing’”

 1. Beste mensen
  Zelf een doorgekozen Leider door Gods gaat in fout .
  En blijven ook niet langere aan de macht .
  Dus wat zal jullie gaan verwachten een doorgekozen Leider door een Bevolking

 2. ik ken haar niet en hoop dat ze integer is en inderdaad hoop ik ook dat ze haar op haar tanden heeft.
  Aan onze corruptici moet je geen haarbreed toegeven.
  ik hoop ook dat ze voor transparantie gaat, dus zorgt dat de politiek eindelijk eens openheid van zakne gaat geven.
  Wie zijn de geldschieters van de partijen?

 3. Laten we hopen dat deze gouverneur eentje is met haar op de tanden en niet op eieren gaat lopen om iedereen te vriend te houden. Om Curacao vooruit te krijgen, moeten er soms harde noten worden gekraakt. Als daarbij koppen moeten rollen, so be it.

 4. Het is duidelijk, dat velen Lucille Wout niet kennen laat staan goed.

 5. Allerbeste Jasmin,

  Het leven is hard, evenals continue grove machtsmisbruik door egoïsme en eigendunkelijke arrogantie. De vorige Gouverneur Frits Goedgedrag werd door de kracht van kritiek onder zeer zware evolutionaire wijzigingen ziek en verdween. Nu i.p.v. dat deze George Wout met haar leeftijd lering daaruit trekt, gaat zij uit hebberigheid en arrogantie, voor de hol van de leeuw staan schreeuwen: “ik zal een heftige beslissing nemen”. Kennelijk uit overmoed en arrogantie in een land dat geen persoonlijkheid, noch ordelijkheid, noch karakter kent, dan een éénrichting verkeer: Geld en corruptie om het te bekomen. Men zou zeggen een heldin net Jeanne D’Arc uit een eenvoudige boerengezin van Domrémy Frankrijk.
  Als een man zoals Frits Goedgedrag bezwijkt, dan is er geen twijfel over, dat deze
  George Wout nja-nja zal zijn. Anders gezegd bij voorbaat wellicht: een vogel voor de katten!

 6. wat erg dat alles…..

 7. De zoveelste person die het heeft over de belangen van de bevolking, hetgeen meestal gevolgd wordt door oneindig eigen zakken vullen en belastinggeld verkwisten.

  Kijk naar Schotte, el Hakim en Jamaloodin die ook zeiden voor het volk op te komen maar feestend de wereld overtrokken, met privefotograaf en schoonfamilie, en het eiland toen het volk er genoeg van had met enorme schulden achterlieten.