Openbaar MinisterieCURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag 24 maanden jeugddetentie geëist tegen de 17-jarige J.E.J.G. Hij wordt ervan verdacht medeplichtig te zijn in de gewapende overval die heeft geleid tot de dood van de 21-jarige Jesus Cedenjo Lopez. Dat meldt het OM vandaag.

Eerder werd er tegen de drie andere verdachten, J.J.L (29), F.J. (26) en D.D.T. (19) al achttien en vijftien jaar cel geëist. De zaak tegen G. werd vandaag apart behandeld omdat hij tijdens het proces van advocaat verwisselde. Zijn nieuwe advocaat had daarom meer tijd nodig om de zaak voor te bereiden.

Minderjarig
De officier van Justitie eiste in deze zaak achttien jaar tegen het brein achter de overval L. Tegen medeverdachten T. en J. is vijftien jaar gevangenisstraf geëist. Omdat G. minderjarig is, is 24 maanden jeugddetentie de maximale straf die hem opgelegd kan worden.

Uitspraak
Volgens de officier van Justitie zijn alle verdachten medeplichtig aan de vooraf bedachte overval en zijn zij schuldig aan diefstal met geweld, met een dood slachtoffer als gevolg. Het Gerecht doet 13 november uitspraak in deze zaak.

www.versgeperst.com