• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

zonCURAÇAO – Oktober 2013 gaat de boeken in als een van de droogste oktobermaanden sinds 1935. Dat laat de Meteorologische Dienst Curaçao vandaag in een persbericht weten. Op Hato werd gedurende de afgelopen maand slechts 18,7 millimeter (mm) aan regenval geregistreerd.

Ter vergelijking: de gemiddelde hoeveelheid regen voor dit station bedraagt 102,0 mm. De oktobermaand in Curaçao is er normaal een vol met regen- en onweersactiviteiten. In de oktobermaand van 1988 viel met 373,1 mmm de meeste regen ooit gemeten op Curaçao. De droogste oktobermaand die in Curaçao gemeten is was die van 1958, er viel toen maar 5,4 mm. De regenwaarnemingen op Luchthaven Hato zijn 1935 begonnen.

November
Regenvallen die na acht uur ’s ochtends vallen gelden voor de volgende dag. In het geval van de stortbui van gister, geldt de gemeten regenval (na acht uur ’s morgens) dus voor 1 november. Samen met de stortbuien van vandaag maakt dit dat november zeer nat is begonnen.

Regendagen
Gedurende de afgelopen maand bleef het aantal regendagen (1.0 mm of meer) ook achter, er waren slechts vijf regendagen . Gemiddeld worden er in oktober 8,1 regendagen gemeten op Hato. De onweersactiviteit was ook gering, er waren in oktober maar vijf onweersdagen, normaal zijn dit er in de maand oktober gemiddeld 8,7.

Temperatuur
Elders op het eiland viel er ook weinig regen, op sommige plaatsen werd zelfs minder dan 10 mm gemeten. Doordat de regen grotendeels uitbleef, was oktober 2013 ook een vrij warme maand. De gemiddelde temperatuur bedroeg in oktober 2013, 29,1 graden, hetgeen een halve graad hoger is dan het langjarig gemiddelde van 28,6 graden.

vooruitzicht
Er wordt verwacht dat er in november, december en januari een gemiddelde hoeveelheid regen valt.

1 reactie op “Zeer droge oktobermaand”

  1. Dit is pas echte nieuws. Ons vertellen wat iedereen allang weet, omdat wij het zelf hebben mee gemaakt.
    Waarom vertelt men ons niet wat er de komende week is te verwachten ? De Meteo is daartoe niet in staat ?
    Mischien kunnen ze naar de Weather Channel kijken en dan het weer voorspellen.