Alan de Rooy ThumbCURAÇAO – Alan de Rooy, de 22-jarige jongen die woensdag overleed na een politieachtervolging wordt toch op Curaçao begraven. Vandaag maakte Omroep West bekend dat er geld is gedoneerd om zijn lichaam naar Curaçao te laten overbrengen.

Zijn familie woont op Curaçao en liet eerder weten geen geld te hebben om hem terug te laten brengen naar het eiland. Het is niet bekend gemaakt door wie de donatie is gemaakt maar maandag of dinsdag zal zijn lichaam worden overgebracht naar Curaçao. In tegenstelling tot eerdere berichten zal hij dus niet woensdag in Nederland gecremeerd worden.

Achtervolging
De scooter waar hij samen met een vriend op zat, was tijdens een achtervolging met een politieauto gebotst. De mannen werden achtervolgd omdat ze zonder helm op een scooter zonder kentekenplaten te hard reden en niet voor de politie wilden stoppen. Het is nog onduidelijk wie er op wie is gebotst. De bestuurder ligt nog altijd in het ziekenhuis. De Rooy was bijrijder en raakte bewusteloos, hij overleed later die ochtend. De Rooy was in Nederland voor een opleiding tot autospuiter en liep daar stage.

Zaterdag herdenking
Zaterdag is om 18.15 uur een herdenkingsdienst in Nieuw Eykenduynen aan de Kamperfoeliestraat in Den Haag. Vrienden zullen daar met scooters naartoe rijden vanaf de garage aan de Haagse Kranestraat waar De Rooy werkte.

16 reacties op “Lichaam Alan de Rooy naar Curaçao dankzij donatie”

 1. Ik mis je zo dit had nooit mogen gebeuren je bent in ons hart en in onze
  Gedachten.
  Je word niet vergeten lieverd slaap maar zacht

 2. @ Louise Schavet. Totdat ik met enkele collegae over verzekeringen sprak en een paar oudere collegae vertelden dat ze GEEN uitvaartverzekering hebben.

  Als we alle mogelijkheden behalve een uitvaartverzekering zouden bespreken, hebben we nogal wat papier nodig. Zeker is dat een uitvaartverzekering vanaf baby/kleuter het goedkoopste is en geen discipline vereist of een goed inkomen. Op het 21ste jaar geven de ouders een premievrije polis mee en kan het kind ermee doen wat het zelf wil. Heel vaak komt voor, dat men zwaar onderverzekerd is. Vroeger kwam dat bijna niet voor, want dat hield de verzekeringsagent voor je in de gaten en nu moet je dat zelf doen. Kort na een geboorte stond de verzekeringsagent al op je stoep om een uitvaartverzekerfing te verkopen voor zijn boterham. Op dit moment moet je in Nederland wel rekenen op minimaal 5000 euro voor een simpele begrafenis. Met voordien shoppen kan je veel besparen, want de uitvaartbranche is niet geheel van smetten vrij. In een uiterste geval kan je door de Sociale Dienst begraven worden, als de overledene en de erfgenamen geen geld hebben.

 3. Wat een stemmingmakerij hier. Wordt politieagent of rechter, ga de politiek in, ga je verzekeringsmaatschappij oprichten. Dan ben je een wereldburger, die nooit iets fout heb gedaan. Een vooroordeel is een zwervende mening zonder zichtbaar middel van bestaan.

 4. Allereerst sterkte aan de familie van defuntu Alan de Rooy.
  Toen ik pas in Nederland woonde, dacht ik dat iedere Nederlander een uitvaart verzekering had. Totdat ik met enkele collegae over verzekeringen sprak en een paar oudere collegae vertelden dat ze GEEN uitvaartverzekering hebben. Ze hebben gespaard voor hun uitvaart. TV programma Kassa besteedde vorig (mei 2012) aandacht aan dit onderwerp: Een uitvaartverzekering of toch zelf sparen?
  Bekijk de aflevering en trek uw conclusie.
  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1252375

 5. Lara, de donatie kan van iedereen zijn die Curacaoenaars liever op Curacao dan in Nederland ziet.

  En dat zijn nogal wat mensen.

 6. ten eerste heel veel sterkte voor vrienden en familie gewenst na het verlies van Alan
  ten tweede @ Ans het getuigt van zeer slechte manieren om zulke woorden te schrijven onder dit zeer ernstige bericht.
  Alan was bezig een vak te leren hier in NL en net als vele andere jongeren heeft hij er niet bij stilgestaan wat er gebeurd als hij vroegtijdig komt te overlijden. En wie zegt dat de donateur niet afkomstig is van de Haagse politie? Waarom zou de politie wanneer het gaat om het niet dragen van een helm zo ver moeten gaan dat er ongelukken gebeuren die dodelijk kunnen aflopen. Het is belachelijk en het zou me niet verbazen als deze donatie uit schuldgevoel heeft plaatsgevonden.

 7. Jacinta, ik woon sinds 4 jaar op Curacao en heb nog een begrafenisverzekering in Nederland. Die dekt bij mijn overlijden niet het transport naar Nederland en dat kost (gekoeld) zo’n 10,000 gulden met de KLM. Het is bij iedere begrafenisverzekering mogelijk om je voor een dergelijk bedrag bij te verzekeren, dus geen verzekering is geen excuus.

  De YdK zou in mijn geval ook het lichaam gevuld met bolitas naar Nederland kunnen laten vervoeren, dan is er nog genoeg over voor een groot feest met muziek van de band van de zoon van Amerigo Thode.

 8. @ Jacinto. In werkelijkheid betaalt je Verzekering .

  Ook als je helemaal niet verzekerd bent?

 9. Sterkte voor de Familieleden
  In werkelijkheid betaalt je Verzekering .
  Maar als het gaat om overleden te transporteren naar Curaçao .
  Moet je apart of bij betalen voor het transport.
  Want de Verzekering geldt alleen op grond van Nederland.
  Volgens mijn moet wel een soort regeling komen in de Nederlandse Verzekering voor Buitenlanders .
  Hartstikke bedankt Donateur

 10. Dus Ans, jij weet wie de dader is dan. Ga je fiets terughalen of ga naar de politie i.p.v stemming te maken hier. Of zit je gewoon te liegen?

 11. @R, niet nu a.u.b.
  Wie zegt dat Curacaohuis niet de donateur was?

  Juist nu en is voor iedereen van belang. Niemand zegt dat, maar waarschijnlijk is het niet vanwege openbaarheid van bestuur en moet dit verantwoord kunnen worden dus kan nooit geheim blijven.

 12. Kan die donateur zich even melden?

  Ik heb een nieuwe fiets nodig die door een dader waarvan ik de afkomst maar niet zal noemen gestolen is.

 13. Zorro heeft gelijk, een ongeluk zit in een klein hoekje en hoe jong je ook bent, je dient je uitvaart financieel en organisatorisch geregeld te hebben.

  Maar helaas regeert hier de mentaliteit van na mij de zondvloed.

 14. @Zorro niet nu a.u.b.
  Wie zegt dat Curacaohuis niet de donateur was?
  Donateurs bedankt.

 15. Rust zacht lieve jongen.
  Sterkte aan de familieleden.

 16. Ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar voor mij is het totaal onbegrijpelijk, dat er geen uitvaartverzekering is afgesloten. Misschien al 100 jaar of langer is dat in Nederland een vanzelfsprekendheid. Is het kind niet bij geboorte automatisch bij de ouders meeverzekerd dan toch op een andere manier en de premie is juist van jongsaf aan een schijntje. Slim bezig. Als er iemand als donateur vooraan in de rij had behoren te staan was het mevr. Wiels van het Curacaohuis wel, maar die was met de verbouwing en herinrichting bezig alsmede met het ondermijnen van de vacaturestop en nepotisme.