Alan de Rooy ThumbCURAÇAO – De van Curaçao afkomstige Alan de Rooy is gisteren in Den Haag overleden. De 22-jarige jongen reed op zijn scooter toen hij werd achtervolgd door de politie. Hij kwam in botsing met de politieauto en overleed aan zijn verwondingen. Dat meldt Omroep West.

In de nacht van dinsdag op woensdag reed De Rooy samen met een vriend op zijn nieuwe scooter. De jongens reden te hard, zonder helm en zonder kentekenplaten. Toen de politie hen wilde laten stoppen, gingen ze ervandoor. Hierop ontstond een achtervolging.

Onderzoek
Op de Erasmusweg kwamen ze in botsing met een politiewagen. De Rooy is hierbij om het leven gekomen. De bestuurder van de scooter ligt zwaargewond in het ziekenhuis. Omdat de Rijksrecherche nog bezig is met een onderzoek naar het incident wil Justitie nog niet bekendmaken wie er op wie botste.

Reacties
De Rooyverhuisde van Curaçao naar Nederland om autospuiter te worden. Zijn tante Jeanine Joubert reageert tegenover Omroep West op het voorval. Volgens haar was hij nog nooit in aanraking met politie geweest. Ook Raymond Jhagrob, eigenaar van de garage waar De Rooy stage liep, reageert: “Hij wilde er iets van maken. Hij hing niet zoals anderen van zijn leeftijd op straat, hij was elke dag hier om te werken”.

Niet verzekerd
Waarom de jongens voor de politie zijn gevlucht, weet de tante van De Rooy niet. ‘Ik snap het niet’, zegt tante Jeanine. ‘Ja, ze zaten fout en hadden moeten stoppen. Maar is dat een reden om tegen een scooter aan te rijden waar twee kinderen op zitten?’. Joubert is zijn enige familie in Nederland en probeert alles voor de crematie geregeld te krijgen. De Rooy was niet verzekerd, er is dus geen geld om zijn lichaam naar Curaçao te brengen. “Ik probeer nu zijn familie hierheen te krijgen. Dan kunnen we hem hier cremeren en kan zijn moeder hopelijk zijn as mee terug nemen”.

Crematie
De crematie is woensdag om 13.30 uur in Ockenburgh. Voorafgaand vertrekt de rouwstoet om 13.00 uur bij Waldeck aan de Oude Haagweg 28. Vrienden worden opgeroepen met een scooter in de stoet mee te rijden.

Omroep West in gesprek met de familie van de overledene. Bekijk hier het hele gehele interview.

59 reacties op “Curaçaoënaar (22) dood na achtervolging politie NL”

 1. Astrid hou je smoel je kent hem niet hij was een
  Lieve nette jongen, wij missen hem elke dag
  Wat weet jij er nou van!!!

 2. Verschikkelijk dit ongeluk, veel sterkte aan de familieleden en vrienden, en voor degene die negatief gereageerd hebben denk eerst na voor dat je oordeelt, dit was een hele lieve en nette jongen en zijn familie ook! Veel te jong om te moeten sterven, mijn oprechte medeleven aan de familie en vrienden.

 3. Edgar,

  Dus bij jou moet je alles letterlijk schrijven om het een naam te geven of iets dergelijks? Als jij het volgende schrijft

  “In de VS ga je voor zo’n waslijst aan overtredingen voor een jaar of 10 de gevangenis in, maar op Curacao vinden we het allemaal maar heel gewoon. Sterker nog, het is allemaal de schuld van de politie.”

  Dus in Amerika stoppen niet criminelen een jaar of 10 in de bak?

  Voor de rest, get a life joh… dat jij nog waarde hecht aan reacties op internet en nota bene de tijd daar voor neemt. Je doet er ook alles aan om jou gelijk proberen te krijgen he?

  Maar goed om er toch een beetje op in te gaan:
  – Zijn tante was niet helemaal 100% of was depressief en was niet gewend om met iemand extra in huis te wonen.
  – Diegene die hem in huis heeft genomen, zal zeker echt zo stom zijn om een rasechte crimineel (zoals jij het omschrijft in andere woorden) in huis te nemen?

  Edgar je bent te triest voor woorden!

 4. @ Jackson,

  Waar haal je nu weer de stelling ‘crimineel’ vandaan ?

  Ik geef aan welke overtredingen ze hebben begaan, dat die overtredingen maar liefst 2350 euro aan boetes zou hebben opgeleverd.
  Geef daarbij ook aan dat ik alle verkeersovertredingen tijdens de achtervolging maar heb vergeten, die zijn niet meer te tellen.
  Daarnaast geef ik aan dat dit dus niets meer met baldadigheid te maken heeft. Hij is ook geen puber, is immers 22 jaar oud, dus daar kunnen we het ook niet onder gooien.

  De bestuurder heeft gekozen om voor de politie op de vlucht te gaan en VOOR die tijd heeft het slachtoffer besloten om, zonder helm, achterop een scooter te gaan zitten, waar geen kentekenplaat op zat en welke flink was opgevoerd.
  Hij had zelf ook kunnen bedenken dat dit geen handige zet was.

  Overigens:

  In Nederland schreef een zekere NAD navolgende:

  Nad 01-11-2013 | 12:28

  Hypocriete vrouw
  Zij heeft hemzelf samen met haar man uit het huis geschopt zodat hij vervolgens op straat kwam te zitten
  Wat praat zij nou over familie, Zijn Fam moest eens weten.
  ze heeft hem gewoon in de steek gelaten.
  Hij heeft hier in rotterdam bij mij moeten slapen in de winter omdat geen plek had om te verblijven

  Geeft het verhaal toch weer een andere draai of is dit ook allemaal verzonnen ?

 5. Edgar,

  Je hebt serieus zelf last van begrijpend kunnen lezen. Anyway dom gebrabbel van je zal me niks verbazen dat jezelf reageert op je ‘goede’ reacties.

  Anyway je komt met een waslijst aan bekeuringen en dat maakt je nog geen crimineel slimmerd en meeste van die opsommingen is niet eens strafblad waardig.

  Als iedereen die een bekeuring krijgt een crimineel is, dan concludeer ik voor jou dat heel Nederland crimineel is, want er worden veel bekeuringen uitgedeeld aan mensen die o.a. zonder licht rijden, zonder helm rijden en te hard rijden….

  Maar Edgar jij bent zo goed persoon… en als je met feiten komt, kom dan met feiten die er toe doen ipv een foto veroordelen en een akkefietje.

  Boy zn record heb je makkelijk verslagen.

 6. Boy, gefeliciteerd! U heeft de prijs voor de domste bijdrage van 2013 aan Versgeperst gewonnen.

  Uw bijdrage kan zelfs R. Willems niet overtreffen, en dat wil toch wel wat zeggen.

  Uw prijs is een voetreis naar Westpunt, enkele reis.

  Nogmaals van harte!

 7. Niet normaal. Jongeren die aan het puberen zijn achtervolgen kunnen ze goed. Kleine kinderen die in een boom klimmen achtervolgen en scheuren met de politie auto kan de politie ook HEEEEEEL goed! Een buitelander staande houden komen ze met 3 auto’s en 8 agenten. Echte terroristen vangen hebben ze hulp nodig en krijgen ze gelijk buikgriep. De familie moet hiervoor aangifte doen en een klacht indienen. Schade vergoeding voor een leven kost billioenen. Ik vraag me af door wie deze agenten opgeleid zijn. Condoleantie aan de familie en veel sterkte.

 8. Schandalig gewoon, niemand probeert de YdK neer te halen, want iedereen houdt van dit eiland (en een stuk minder van haar bewoners).

  De YdK haalt meestal zichzelf neer, daar hoeven de Nederlanders dus geen moeite voor te doen.

 9. @Schandalig gewoon, mooie samenvatting. Noem het maar hypocriet.
  Dat lijstje met overtredingen die ”heilige” Edgar opnoemt zijn gebeurtenissen van een en diezelfde dag.
  Deze persoon heeft niet eens respect voor de familie die in diepe rouw zit, hij gaaaaat maar door als een LP die vast is blijven steken.

 10. @Edgar…lees eerst je eigen post door voor je deze plaatst.Deze hele discuusie is alleen maar op gang gekomen door enkele reactie’s v oa Astrid:Eigen schuld dikke bult…en jijzelf: Dan begint er al bij mij een lichtje te branden en ik denk dat we ook rustig kunnen toevoegen:Geen contactsleutel.Je kijkt op iemands FB om een foto te bekijken en daar ook nog een conclussie uit te trekken???Heb je geen betere bezigheden om te doen?
  Ik lees al een hele poos op Versgeperst mee en het valt me steeds weer op hoe een groot aantal (wannne be)Nederlanders de YDK en Curacao proberen neer te halen.Wij Nederlanders zijn perfect?Laat me niet lachen!
  Ik schaam me diep voor dit soort Hollanders hier op Curacao.De beter weters,maar onder tussen…schijnheilige boontjes zijn het!

 11. Sterke reactive van Edgar.

  En hij heeft volledig gelijk. Bravo!

 12. Jackson,

  Lezen is voor jou kennelijk een onmogelijke opgave. Je probeert het niet eens meer, je begint maar meteen te schrijven.

  Wat ik schreef had een aantal kernpunten:

  1. De racisme kaart is door niemand naar voren gehaald in eerder postings. De eerste die dat deed was nota Monique zelf !!!!

  Daarna deed iedereen om het hardst mee om er maar weer een zwart-wit verhaal van te maken.
  Dus kom me nu gvd niet vertellen dat Nederlanders of Makamba’s de racisme kaart hier naar voren hebben gehaald.

  2. Deze beide jongens hebben een waslijst aan verkeersovertredingen begaan, ter waarde van ongeveer 2350 euro (en dan laat ik alle verkeers overtredingen tijdens de achtervolging maar even zitten)

  – 2 x rijden zonder helm = 2 x 90 euro
  – te rijden met te hoge snelheid (hoger dan maximaal is toegestaan) 210 euro
  – roekeloos en gevaarlijk rijgedrag 350 euro
  – negeren van een stopteken van de politie 250 euro
  – teken tot verminderen snelheid negeren 250 euro
  – rijden zonder kentekenplaat 90 euro
  – rijden zonder kentekenbewijs 360 euro
  – rijden zonder verzekering 360 euro
  – rijden zonder rijbewijs 230 euro
  – niet kunnen tonen kentekenbewijs 45 euro

  Daarnaast voor ettelijke duizenden euro’s schade aangericht aan geparkeerde auto’s (laat ik de politie auto maar even buiten beschouwing).

  Het totaalbedrag van dit nachtje politie ontwijken (baldadigheid noemde jij het) meer dan 5000 euro oftewel 12,500 NAF.
  De eigenaren van de geparkeerde auto’s kunnen fluiten naar hun geld voor reparatie, de verzekering van de scooter was ongeldig (immers geen kenteken en roekeloos rijgedrag). Leuk als je van je zuurverdiende geld net een auto hebt gekocht.
  Gaan we voor hen ook een inzameling houden ?
  Zal wel niet.

  En jij wilt nog volhouden dat het zo’n hele lieve jongen was ?

  In de VS ga je voor zo’n waslijst aan overtredingen voor een jaar of 10 de gevangenis in, maar op Curacao vinden we het allemaal maar heel gewoon. Sterker nog, het is allemaal de schuld van de politie.

 13. Astrid seek life elsewhere, met je ubermakamba gedrag , altijd maar over de REKENING REKENING REKENING JE BENT EEN MAKAMBA DIE ALLEEN MAAR AAN GELD DENKT!!!! donder op swa ..denk je dat je een stomme politie auto tegenover het leven van iemand kan zetten???

 14. Alan heeft biij me getraind voordat hij naar Nederland vertrok en zoals ik hem ken was hij gedisciplineerd en behanelde en sprak tegen mensen met respect.
  Alan sosega na pas. I hopi forsa pa famia i amigunan.

 15. Edgar,

  Wat een walgelijke reactie… het verbaast jou dat dus velen praten alsof hij een heilig persoon was. Wellicht kennen deze mensen hem beter dan jij..

  Maar waaruit doet het bij jou blijken dat het een grote crimineel was? Want dat is hij volgens jou… En tja jeetje 02.46 nog op straat voor een 22 jarige, dat is inderdaad onmogelijk he? In jouw tijd lag je toen zeker al 5 uurtjes in bed minimaal…

  Hmmm dat zeggende, nu begrijp ik een beetje jouw reacties… jij hebt gewoon niet geleefd, niks meegemaakt….. owww..

  Weet je wat ik laat je lekker verder babbelen, want het heeft geen zin om een discussie dan aan te gaan. Wellicht iets vaker uit de deur komen en je onder de echte mensen begeven doet wonderen.

  Deel al jouw goede daden ook eens met ons, want een wereld met jou als voorbeeld, zal een ontslag ronde betekenen bij de politie, want die komen zonder werk te zitten.

 16. helaas hebben de jongens zich niet aan de wet gehouden,met de dood tot gevolg…waren ze netjes gestopt hadden ze een bekeuring gekregen..triest maar waar…gaan ze er met hoge snelheid vandoor,,de meeste scooters ryden minimaal 70km/h…voor hetzelfde geld hadden ze iemand anders dood gereden,met hun roekeloze rij-gedrag…en blank ,donker,dik,dun,groot,klein,,iedereen dient zich aan de wet te houden..nederland is geen vrijstaat,waar regels aan de laars worden gelapt,,anders is het einde zoek

 17. Ijzersterke reactie van Edgar, prima verwoord ook.

  Ik heb daar helemaal niets aan toe te voegen.

  Dit stukje Versgeperst dient verplicht studiemateriaal te worden op alle Curacaose scholen.

 18. Waarom zijn mensen boos op de politie en niet de rijder van de brommer die zelf is weggereden? Wees boos op hem!

 19. Wanneer ik de reacties zo lees dan zie ik ineens weer de ‘ras-kaart’ naar boven komen. Ojé, we zijn weer ineens zwart tegen wit.

  Heeft iemand toevallig ook ergens gelezen of daar zwart – wit staat of hebben we dat er zelf maar weer van gemaakt ?
  Het is vreemd, maar het zijn altijd en immer de YDK zelf die de raskaart trekken, nimmer kijkt men naar het gedrag van de persoon an sich, het is altijd een zwart – wit verhaal.

  Wellicht dat degenen die het gezag van de politie willen ondermijnen (en zelfs agressie willen tonen aan de politie, niet waar reginald ?) nu eens rustig gaan zitten en de feiten op een rijtje zetten.
  Er rijdt een scooter op straat waar de politie volgende aan opmerkt:
  – met 2 jongens erop
  – zonder helm,
  – zonder kentekenplaat,
  – met hoge snelheid (ehhh, max 45 km/u was het niet ?)
  – midden in de nacht

  Is het de taak van de politie om deze jongens staande te houden ?

  Wellicht niet op Curacao (daar geven we immers niet om de helmplicht en de kentekenplicht, we doen gewoon waar we zin in hebben), maar in Nederland is het echter wel de taak van de politie om die jongens een stopteken te geven.
  Ook ik ben in het verleden wel eens aangehouden toen ik nog op de brommer reed (kapotte uitlaat), dus zover niets nieuws.

  Dat heeft dus niets met racisme of profiling te maken, is gewoon de taak uitoefenen.

  Vervolgens geeft de bestuurder gas en gaat er vandoor.

  Dan gaat de politie uiteraard in de achtervolging, lijkt me ook logisch, want de bestuurder heeft een stopteken genegeerd. Ook dit heeft weer niets met racisme te maken, maar met handhaving van de wet. Wie wel eens wegmisbruikers heeft gezien heeft ook meer dan genoeg achtervolgingen gezien.

  Vervolgens gaat het fout, een politiewagen, komend van tegenovergestelde richting blokkeert de rijbaan. I.p.v. te stoppen probeert de bestuurder van de scooter nog even tussen de politiewagen en een geparkeerde auto door te rijden. Dit gaat mis, ze raken de politiewagen (die dus gewoon stilstond !!!) en knallen bovenop een geparkeerde auto.
  Beide jongens gewond, eentje overlijdt later in een ziekenhuis.

  En dan mogen jullie mij nu uitleggen hoe je hier een zwart – wit racisme verhaal van wilt maken. Ik ben heel benieuwd.

  Mijn mening is heel simpel. Deze jongens overtraden de wet, wat ik dus geen baldadigheid meer noem. Wanneer je 22 jaar oud bent ben je volwassen en is de tijd van baldadigheid reeds lang en breed voorbij wanneer het deelname in het verkeer betreft.

  Bovendiien verbaas ik me over het feit hoeveel mensen hier wel niet weten te beweren dat het zo’n lieve jongen was, die geen kip kwaad deed.
  Hij liet even zijn scooter zien is dan het verhaal ?????

  Midden in de nacht ??? Om 02.46 ???????
  Hoeveel mensen denken we dat we daar mee voor de gek kunnen houden ?

  Als hij met de verkeerde kennissen omgaat dan is dat zijn eigen verantwoordelijkheid, hij is 22 jaar, moet in staat worden geacht om goed van kwaad te onderscheiden.

  En voor iedereen die van mening is dat de politie hen maar had moeten laten gaan…….het resultaat zien we op Curacao, waar motor-, quad- en scooterrijders volledig lak hebben aan de verkeersregels, gewoon maar doen en laten waar ze zin in hebben.

  Wanneer de opvoeding heeft gefaald…………leg dan niet de schuld bij de samenleving neer, leg die gewoon waar die thuis hoort…………bij de ouders.

  Deze jongen had niet dood gehoeven, had ook niet dood gemoeten. Echter, a.g.v. de gedragingen van hemzelf en de jongen die de scooter bestuurde is hij overleden en ligt de ander in het ziekenhuis (en is aangehouden).
  Alleen zij zijn daar voor verantwoordelijk.
  Niet hun huidskleur,.
  Niet de politie
  Ook niet de Nederlandse maatschappij
  Ook niet Sinterklaas
  Ook niet de Kerstman

  Accepteer de verantwoordelijkheid zoals die is.

  En met recht maakt Guus de opmerking over dos Santos die even 3 mensen doodreed. Zal dat ook wel niet hebben gewild of hebben bedoeld, maar zijn onbezonnen, onverantwoordelijk gedrag was wel de oorzaak.

  Als laatste…………..hoe zou men hebben gereageerd wanneer deze 2 jongens op de scooter een wandelaar hadden doodgereden ?
  Zouden jullie hen dan nog verdedigen ?

  Nogmaals, wat moet men hier op Curacao doen alvorens men iemand durft te wijzen op zijn verantwoordelijkheid en dat deze uitkomst wel eens het resultaat van hele domme acties kan zijn ?

 20. Hi iedereen,
  De overledene was de bijrijder. Hij zat achterop. Dus was niet bij machte om enig positief gedrag te vertonen naar de politie toe.
  Niet stoppen voor de politie is al een bijzondere domme actie met een dode en zwaar gewonde tot gevolg. Mensen beseffen niet de kwetsbaarheid van hun lichaam.
  Helaas voor hem bleek Nederland niet het beloofde land te zijn.
  Jong en onbezonnen. De bestuurder van de scooter moet nu verantwoording gaan afleggen.
  Sterkte voor de familie.

 21. Sterkte voor jou en de overige familieleden Monique.

 22. Jackson ik geef jou 100% gelijk. Toppie man! Sommigen zullen anders piepen als het hun eigen kind of familielid betreft. Respect betekent gevoel of uiting waarmee je laat merken dat je iemand aanvaardt als een waardig en waardevol mens. Waardevol dat zijn wij allemaal.

 23. @Jungleboy, Dat is allemaal het resultaat wanneer de rechtsstaat niet functioneerd en er daardoor moordenaars en corrupte politici gewoon vrij rondlopen.. Dan krijg je dat..
  @Monique, Ik weet niet of jij in NL woont maar veel steden worden geterroriseerd door donkere jongens op motorfietsen.. Oude vrouwtjes worde gewoon van de weg gereden om hun tas te rijden, een vrouw ligt in coma omdat ze haar tas vasthield die deze nieuwe nederlanders hadden gestolen van een rijdende brommer. (dat is zeker haar eigen schuld he?) Jullie maken er altijd een raciale kwestie van en daarvoor moet je je schamen want ik kan je zo 100 gevallen geven van autochtone jongens die door de politie zijn aangereden en gestorven zijn maar daar hoor ik je niet over!
  @Peter van dungen, Tip ga op een allochtone website zoals Mamjo of marokko.com en lees maar wat onze allochtone vrienden van de nederlander vinden.. nou daar is stormfront helemaal niets bij! Peter je snapt het van geen meter!

 24. Ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar voor mij is het totaal onbegrijpelijk, dat er geen uitvaartverzekering is afgesloten. Misschien al 100 jaar of langer is dat in Nederland een vanzelfsprekendheid. Is het kind niet bij geboorte automatisch bij de ouders meeverzekerd dan toch op een andere manier en de premie is juist van jongsaf aan een schijntje. Slim bezig.

 25. Dit is pure moord. Politie is 100% schuldig aan deze door hun gepleegde misdaad. En waar gaat het om. OM EEN SCOOTER. Laat ze zich daar bezig houden met de echte criminaliteit. Onze zoon werd vorig jaar in Nederland continu aangehouden op zijn scooter. En waarom? Omdat hij getint is. Discriminatie door de politie daar is walgelijk. Hij was samen met zijn blanke vriend. Id pas laten zien, die lag thuis. Flinke boete. Blanke vriend hoefde niets te laten zien.
  De discriminatie in nl door politie wordt steeds erger. BIJNA IEDERE DAG IS HET IN HET NIEUWS DAAR TE LEZEN, HOE ZE ENORM DISCRIMINEREN. Ik ben zelf makamba en woon in Curaçao waar ik fantastisch omga met de locale bevolking. Iedereen groet mij, en zijn erg behulpzaam. Ik hou van dit lieve volk. Nooit meer terug naar dat verschrikkelijke arrogante, corruptie, mens onvriendelijke nederland.
  Ik wens de familie veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

 26. Wij Nederlanders hebben nou eenmaal de behoefte om steeds bevestiging te krijgen dat wij de Übermensch zijn. Tijdens het borrelen uiten wij ons zeer negatief over allochtonen, onderzoekjes lezen wij graag waar Nederlanders goed in scoren, leed vermaak van een ander enz. En terwijl het soms ongepast is om ons te uiten in het openbaar (wij zijn nu eenmaal bangeschijtersn) is het social media en internet een uitstekende middel hiervoor. Dagelijks lopen websites, zoals de telegraaf, geenstijl, stromfront enz. binnen door steeds incidenten omtrent allochtonen groots te belichten, waardoor wij heerlijk op los kunnen gaan. En wanneer een allochtoon tegengas geeft zoals bij het hele zwarte pieten gebeuren, dan verbroederen we allemaal, de nationalistische vlag wordt uitgestreken, en sommeren wij een ieder die niet tot het Arische ras behoort het land te verlaten. Want het feit dat er een pedofiel als zwarte piet zich verkleed als dekmantel om kinderen te kunnen misbruiken of omdat er twee weken geleden nog een Brabander is opgepakt die meer dan 14 minderjarige meisjes seksueel heeft misbruikt is bij lange na niet zo erg als wat de YDK Quincy Cairo heeft gedaan.

  En nu terug naar Curaçao. Wij zijn Versgeperst erg dankbaar, dat wij ook een platform hebben om ons gal over Curaçao te spuien. Elk bericht, ongeacht waar het over gaat, wordt hiervoor gebruikt. Berichten zoals deze zijn perfec voor ons doel. Helaas begrijpt de YDK dit niet en reageert hij heel emotioneel. Dus bij deze wil ik namens alle Nederlanders zeggen dat je alles met een korreltje zout moet nemen. Het is enkel bedoelt als therapie. Want als wij inderdaad zo’n hekel hadden op de YDK dan zaten we nu met z’n allen in ons rijstjeswoning, in een Vinexwijkje met de piepers op het vuur om 17:00.

 27. Beste Greg, zie ik hier een beschuldigende vinger wijzen naar de vriend die op het moment van het ongeluk de scooter bestuurde ? Zoja dan ga ik helemaal met je mee daar zijn tante, die mevrouw Joubert, de politie als schuldige probeert aan te wijzen. Zoals Aurelius al aanhaalt, één keer gaat het fout.

 28. @Jungle Boy, je slaat de spijker op zijn kop. Heb niets meer aan toe te voegen, chapeau !

 29. @Aurelius, zo is dat Aurelius.
  Er zitten een paar hypocrieten hier te posten.
  Karma, KARMA !!!!

 30. @Maurice, hoe typisch Antilliaanse fenomeen? Deze jongen is net zo Nederlands als Antilliaans, hij is een kind van beide rassen.

  Het is net wat Jacinto zegt, jongeren kunnen uit angst in paniek raken. Deze jongen was een nette jongen die iets van zijn leven wilde maken en werkte in een garage waar hij scooters repareerde, dat was zijn lust en zijn leven. Hij deen geen vlieg kwaad.
  En had die scooter net gekocht etc.

  Persoonlijk denk ik dat de politie op hem is ingereden.

 31. Hollandse politie die thuis niets in te brengen hebben, en rasist zijn zullen nooit als rasist gezien worden .Omdat ze een uniform dragen ,macht hebben, blank zijn en een hoge dosis stress van thuis , denken ze echt dat ze de wet mogen overtreden om hun plannen te activeren. Ik wil dit dolgraag over nemen van de ouders van deze slachtoffer maar dan is er geen politie die mij face to face aankan. Dan wordt er wel versterking gevraagd.
  Bange rikken homofielen en racisten worden snel politie omdat men dan ongestraft hun k k k prakijken op buitenlanders kunnen praktiseren. Nogmaals niet allemaal maar je heb ze wel tussen. Voor die soort figuren ben ik niet bang voor de doodstraf of levens lang.
  Mijn leven is mijn leven als ik nou blank ben of zwart. Het zal je maar gebeuren als je voor deze dingen je zelf stoer vindt ,en ik jouw tegen komt zonder hulp van de groep want jij had ook niet om versteking geroepen, maar als ze zien dat ze het loodje gaan leggen, dan willen ze wel versterking ,leuk om op deze manier iedereen tegen te houden niet voor de politie stopt , het zal je kind zijn politie” die straks van de brug geduwd zal worden . wees op je hoede.

 32. Komop mensen, een 22jarige is omgekomen! Wat bezielt jullie toch? Had hij moeten wegrijden toen hij gestopt werd door de politie? Nee. Maar het is en blijft een feit dat een 22jarige zijn leven heeft verloren en dat hij ouders, broers en zussen had die van hem hielden. HAVE A HEART! A.u.b. jullie reacties zijn verschrikkelijk. Wat als het je broer of zus was geweest? Dan had je wel anders gekraaid. Ik wens de familie van de overledene veel sterkte toe.

 33. Nuchter analyserend herken ik hier een typisch Curacaos fenomeen.

  (1) Een YdK begat een ernstige overtrading (geen gehoor geven aan een bevel van de politie) met fatale gevolgen voor hemzelf, en bijna ook voor voorbijgangers.

  (2) Andere YdK praten de overtrading goed en leggen de schud bij de Nederlanders (de politie in dit geval);

  (3) Vervolgens wordt de hand opgehouden bij Nederland om de kosten te voldoen.

  De dag dat Curacao onafhankelijk wordt en al haar Nederlandse paspoorten inlevert gaat men hier in Woerden juichend de straat op, want wij zijn dit zo zat.

 34. Ja ja wat een babbels allemaal, omdat hij donker gekleurd is?? Belachelijk
  Mijn zoon gewoone een blanke hardwerkende keurig jongeman, is hetzelfde overkomen, notabene aangereden door de polite opslag dood
  Tja daar hoef je niet gekleurd voor te zijn. Familie heel veel sterkte, ik weet wat jullie meemaken, rozen in knop verwelken het eerst

 35. Monique, wij hebben enkele maanden geleden tegelijk 3 mensen moeten begraven die door een wegpiraat als de scooterbestuurder tegelijk het leven lieten. Harverscheurend was het verdriet van de nabestaanden op de plek van het ongeval en daarna bij de begrafenissen.

  Kom bij ons dus even niet aan met begrip voor het slachtoffer die allereerst een crimineel feit beging door te vluchten voor de politie en daarbij ook nog met levensgevaarlijke snelheden en stuurbewegingen over de weg reed en daarmee het leven van onschuldigen in gevaar bracht.

  Nee, vraag ons alstublieft niet om begrip maar wees blij dat deze jongen met zijn asociale rijgedrag niet de dood van onschuldigen op zijn geweten heeft. Zoals de wegpiraat die in augustus 3 mensen doodreed dat wel heeft.

 36. Een geval van Russisch roulette met een verkeerde kansberekening en deze keer met fatale afloop. Sterkte voor de familie van de overledene en ook voor de betreffende politieman om dit te verwerken.

 37. @Monique:

  Ik heb je mail met instemming gelezen. Hij was heel inlevend en menselijk. Waarom heb je de voorlaatste zin niet weggelaten? ‘Maar ja voor nederlanders zijn wat donkere kinderen op een scooter meteen gevaarlijke types en genoeg reden om dood te rijden’.

  Dat is heel ongenuanceerd en niet juist.

 38. Ga je rot schamen Edgar, ga je rot schamen Astrid, ga je rot schamen Maurice.
  In wat jullie denken dat een “democratische rechtstaat” is hoef ik niet te leven, want een ieder die niet in jullie zieke straatje past wordt door jullie eigenhandig berecht, veroordeeld en terecht gesteld, omdat jullie alles beter denken te weten.
  Veel succes met de rest van je zieke leven.

  Heel veel sterkte aan de familie de Rooy en andere nabestaanden.

 39. Waarom worden in Nederland gekeurde mensen altijd voor boeven gezien ? Wie heeft die stereotype gekweekt ?
  De schuld ligt bij de Curacaose politici en alle Curacaoenaars die altijd de criminele Antillianen in Nederland hebben verdedigd. Een crimineel is een crimineel en het doet er niet toe waar hij vandaan komt en welke kleur hij heeft. Maar neen, als het een YDK in Nederland is die de beest uithangt en hij wordt aangepakt, dan schreeuwt iedereen op Curacao “RACISME !!!!”
  Nu betaalt een gewone, niet criminele YDK het gelag.
  Curacao, het is jullie eigen schuld, verwijt Nederland niets.

 40. Waarom zijn ze niet gestopt ? Een tijdje geleden was er ook zo’n geval en de scooter reed een man dood, nu verdedigen de daders zich met “ik heb niet gereden”. Een verslag van de rechtszaak hierover stond een week of twee geleden in de krant en de familie van de dood gereden man ziet de moordenaar van hun familielid straks nog vrijuit gaan. Mevrouw Joubert denk daar eens aan en geef niet meteen anderen de schuld die alleen maar hun plicht doen. Ga eens praten met een machinist van een trein die een springer op zijn voorruit heeft gehad. Nee het is zo gemakkelijk om iemand anders de schuld te geven en daar zijn wij oh zo goed in.

 41. Bah..met die emotieloze mensen.. Zo veel haat dat zelfs niet goed gelezen wordt.. Hij was niet aan rijden.. wie weet, wie weet, misschien heeft hij tegen die vriend gezegd om te stoppen, maar die vriend die misschien een verborgen agenda heeft, of zomaar uit het niets, besloot om er geen gehoor aan te geven. Springen lukt toch niet met hoge snelheden? Wie van jullie dacht niet een vriend te hebben maar uiteindelijk bleek ie toch heel anders te zijn?Wat ik wil zeggen is dar er van alles aan de hand kon zijn. We weten het hele verhaal niet en hij reed niet.. We waren er niet bij.. Dus mondje dicht en geen oordeel vellen.. Bah bah vieze mensen.. hopelijk zijn jullie kinderen het voorbeeld van hoe de perfecte mens is.

 42. Aan allen. Al zou ik al mijn ondeugden met de dood hebben moeten bekopen, was ik al vele malen gestorven. Ik ben zo vaak weggereden voor de politie (ik reed vaak zonder licht) en het was een sport om ze kwijt te raken. Deze baldadigheid is toch zeker vergefelijk? Wat erg dat deze bloem in knop is afgerukt. Ja, hij had moeten… Ja ja. Het was een keurig joch en hij heeft voor balorigheid zijn leven moeten geven. Dat is vreselijk. Sterkte familie alhier, veel sterkte. Verder niet oordelen voordat je de feiten kent, VG vrienden!!!

 43. Beetje hypocriet bepaalde mensen hier.. Toen Nelson DS moedwillig 3 mensen doodreed terwijl hij nooit en nimmer had mogen autorijden hoorde ik jullie niet.. Nu weten bepaalde mensen zelf hoe het is om je dochter, vader of tante te hebben verloren.. Kunnen jullie nu begrijpen hoe wij ons voelen wanneer we Nelson DS aan het feesten zien terwijl wij de rest van ons leven deze leegte moeten voelen? De rest van ons leven!

 44. Jezus wat een walgelijke reacties hier! Weer lekker de beterweter spelen en vooral geen rekening houden met de gevoelens van de familie! Ga je rot schamen!!

 45. In naam van mijn neefje wil ik jullie allen bedanken voor jullie reacties. De pijn en verlies die wij voelen is niet in woorden uit te drukken. Om een moeder te moeten vertellen je zoon is er niet meer. Wens ik jullie geen van allen, ik zag een stuk van haar dood gaan, ik zag letterlijk pijn in haar ogen. Wat hadden wij gewenst dat hij was gestopt, maar ja jullie zullen allemaal perfecte kinderen hebben die niet roken en die niks kinds gek doet. Hij is een yu di Korsou. Hij was geen crimineel, zeker vaker in de kerk alls jullie en noemde alle volwassenen tantes en ooms door opvoeding. Geen asso als jullie hem willen maken, geen crimineel als jullie hem beschrijven. De scooter was door hem net betaald, maar ja kon niet wachten om zijn nieuwe scooter te laten zien aan een vriend, die wij niet kennen die aan het rijden was. Maar ja voor nederlanders zijn wat donkere kinderen op een scooter meteen gevaarlijke types en genoeg reden om dood te rijden. Zoals wij zeggen es ku dios ke.

 46. Jackson,

  Je schrijft het goed: ‘respect moet je verdienen en krijg je dus niet bij voorbaat’.

  Dat is een concept dat hier op Curacao zijn intrede nog moet doen, hier EIST iedereen respect. Dus wellicht dat je dat ook even aan je medeburgers kunt gaan uitleggen.

  Als kind wordt je opgevoed dat jij (als kind) respect moet verdienen. Je ouders hoeven dat respect (normaal gesproken) niet te verdienen, als kind hoor je hen te respecteren, ze zijn immers je ouders
  Ook de politie hoeft geen respect te verdienen, dat behoren ze gewoon te hebben, maar dat is voor jou een heel lastig concept. Politie is zoiets van: ‘ach, laten we maar eens kijken wat we vandaag doen, respecteren of niet ?’

  Ik kan er dus totaal niet bij dat sommigen alhier in het geheel deze jongens niet kunnen of willen veroordelen.
  ‘Ach, het was kattekwaad’
  ‘Sorry, foutje, hadden niet weg moeten rijden’

  Misschien toch maar eens goed naar jezelf kijken en bekijken of je uberhaupt wel kritisch bent. Velen alhier praten werkelijk alles wat krom is weer recht.
  Zelfs een moordenaar verdient ineens respect omdat hij is overleden.

  Alsof het woordje Sorry goed kan maken wat men in het verleden allemaal fout heeft gedaan.
  Denk daar maar eens over na.

 47. Ik kende hem en het was een goede jongen. En nog zo jong. Dat is het enige wat hem naar mijn mening ‘verweten’ kan worden. Ik vind het vreselijk dat ik dit moet lezen. Cu Alan sosega na PAAZ. Hopi forsa na su hendenan cu e ta laga atras!!!

 48. Edgar,

  Dat jij al een oordeel kan vellen over een foto, dat zegt dan genoeg over jou… kortzichte “wereld verbeteraar”….

  Je probeert mensen uit te leggen hoe je respect moet hebben voor iemand, maar je vergeet overigens dat je respect ook nog steeds moet verdienen. Dat jij met je arrogante hoofd er al vanuit gaat dat je respect wilt, dan heb jij het verkeerd.

  En in jouw levensjaren kunnen we vast en zeker concluderen dat jij al vanaf je 10e volwassen was. Nooit een fout gemaakt hebt in je leven, altijd het keurigste jongetje van de klas en de buurt was… ow wacht van de wereld.

  Houd toch eens op met het allemaal beter denken te weten en probeer eens verder na te denken dan je neus lang is (of je hebt een ongelofelijke lange neus, tja… )

  Het was fout om weg te rijden, spijtig dat hij achterop zat wellicht wilde hij eraf, maar ja met een hoge snelheid spring je er niet af. Het is stoer om te zeggen dat je de politie te slim af was, helaas kunnen ze dat niet meer op zo’n manier na vertellen. Anyway het is gewoon een triest iets voor een kattekwaad actietje. Maar natuurlijk hebben de meeste hier op VP nooit kattekwaad uitgehaald in welke vorm dan ook. Vraag me nog steeds af met zoveel goede mensen op de wereld waarom het dan soms toch best wel fout kan gaan…

  Waren we allemaal maar zoals Edgar.

  Voor de rest.. RIP Alan en sterkte voor de familie.

 49. Ongelooflijk wat een wrede reakties….. zijn jullie allemaal jullie gevoel verloren.
  Wel of niet fout , dit is iemands kind , broer en vriend die veel te vroeg het leven heeft verloren. Mijn medeleven gaat uit naar zijn familie vrienden en verdere nabestaanden…

 50. Ten eerste wil ik alle familieleden van deze jongen sterkte wensen.

  Ten tweede vind ik het jammer dat sommigen hun frustraties hier plaatsen, terwijl ze niet eens weten hoe het allemaal gegaan is. Alleen vooroordelen over anderen. Geen RESPECT tonen voor deze jongen en ook niet voor de nabestaanden. Hoe je het wendt of keert heeft hij dit niet verdiend. En als het jouw eigen kind is maar janken en zielig lopen doen.
  Nadenken is zwaar, daarom oordelen mensen.

 51. Patrick heeft het hier over respect, ook een typisch Antilliaans fenomeen. Men kan zich als een idioot gedragen, zoals de bestuurder van de scooter hier, maar vraagt desalniettemin om respect.

  Nee, Patrick, respect moet je verdienen en dat heeft deze jongen zeker niet. Met zijn absurde rijstijl heeft hij onschuldige weggebruikers in levensgevaar gebracht, en daar moet ik respect voor opbrengen?

  Van zijn never nooit niet.

 52. Diep triest te moeten lezen hoe sommigen alhier het gedrag van deze jongens weer goed proberen te praten.
  Wat moet men doen om hier een ‘standje’ te krijgen van sommige schrijvers alhier ?

  Waarom denken we nu dat deze jongens wegreden met de scooter ? Omdat ze niets te verbergen hadden ?
  Geen helm.
  Omgebogen kentekenplaat ?

  Dan begint er al bij mij een lichtje te branden en ik denk dat we ook rustig kunnen toevoegen:
  Geen contactsleutel.

  Zolang we de jeugd en de opvoeders niet aan willen spreken op hun gedrag (voornamelijk crimineel gedrag) zal het nooit wat gaan worden met de inwoners van dit eiland (en waar zij ook maar mogen wonen).

  Respect voor je ouders, andere volwassenen en de politie is het eerste wat je als kind leert. Hier leert men dat degene die af en toe een bak eten naar binnen gooit wel eens je moeder zou kunnen zijn.
  De vader zullen de meeste kinderen niet eens zien.

  En op dit eiland vinden we dat allemaal heel gewoon.
  Dat is ‘onze’ cultuur.

  Mag ik even een teiltje ?

  P.S. Staat overigens een aardige foto van dit persoon op Facebook. Niet echt de keurige buurjongen zullen we maar zeggen.

 53. Geachte, Astrid

  Hoe kan het zijn ,dat een overleden wordt niet meer gerespecteerd .
  Omdat het gaat om een Antilliaanse .
  Jonge mensen vielen altijd in emotionele paniek voor Politie .
  En wat is de belangrijkste een leven van een mens of Politiewagen .

 54. Wacht maar tot het jouw kind is. Dit had iedereen kunnen overgekomen, zelf degenen die zogenaamd “goed opgevoed” zijn, iedereen doet wel eens iets wat niet mag, zeker wanneer je jong bent. Het betekend niet dat het je dood tot gevolg moet hebben. Politie weet ook heel goed waar ze mee bezig zijn als ze tegen een scooter rammen terwijlen de opzittenden geen helm op hebben. Vroeger was het heel normaal om zonder helm te rijden, nu is het een big issue. De politie is ook betrokken bij dit ongeluk. Je kan zeggen wat je wilt maar dit blijft triest, een jongen van 22 die er zomaar niet meer is. Heel veel sterkte voor vrienden en familieleden! Hopelijk zijn er nog wel mensen op de wereld die een beetje gevoel hebben. Diep triest hoe mensen hier over denken.

 55. Jongens jongens, we praten hier over iemand zijn dood, dan is het de bedoeling dat je respect hebt voor deze persoon. Of hij nu gelijk heeft ja of nee. of jullie nu gelijk hebben ja of nee. toon aub een beetje respect .
  Innige deelneming aan familie vrienden en nabestaande

 56. Zielig. R.I.P.
  Sterkte aan de familieleden.

 57. Geachte , Astrid
  Hoe kan het ,zeker een overleden worden niet meer gerespecteerd .
  Gemakkelijk om zo iets te zeggen ,want het gaat om een Antilliaanse
  ze waren jonge kinderen en jonge kinderen viel altijd in emotionele paniek voor Politie En wat is het belangrijkste een leven van een mens of een Politiewagen .

 58. Mevrouw Joubert, een kind van 22 jaar oud zou zo langzamerhand toch geweten moeten hebben dat als de politie, waar ter wereld dan ook, je sommeert te stoppen je je dan, voor je eigen gezondheid, beter aan zo’n opdracht/bevel kan houden. Je moet de schuld bij de bestuurder van die scooter leggen en niet bij iemand die iets doet waar hij voor is aangenomen, namelijk het beschermen van de burgers.

 59. Eigen schuld dikke bult. Rekening van de schade aan de politie-auto naar de opvoeders, of beter: naar hen die hadden moeten opvoeden.

  Deze jongen overtrad alle regels die je maar kunt overtreden, maar zijn familie zet hem neer als een heilige.

  Een bekend fenomeen.