KuraHulandaCURAÇAO – Na Kura Hulanda Otrobanda is nu ook het hotel Kura Hulanda Lodge Westpunt officieel failliet verklaard. Dat meldt het Gemeenschappelijk Hof van Justitie. Het is niet uitgesloten dat het hotel wordt voortgezet door een andere partij.

De naamloze vennootschap Lodge Kura Hulanda Management N.V., die het Kura Hulanda hotel op Westpunt exploiteerde, is vandaag failliet verklaard door het Gerecht. Dit is gebeurd op verzoek van bewindvoerder Remco van Arkel, die is aangesteld als curator.

Nieuwe vennootschap
Op 18 oktober was aan Lodge Kura Hulanda Management N.V. nog uitstel van betaling verleend. Mogelijk wordt de exploitatie van het hotel voortgezet door een nieuwe vennootschap. Het Kura Hulanda-hotel in Otrabanda werd vrijdag al failliet verklaard door het Gerecht.

32 reacties op “Nu ook Kura Hulanda Lodge Westpunt failliet”

 1. Meer hotels zullen volgen. Ik heb het gevoel dat Van der Valk hotel (in Punda), Holiday Inn en Sunscape zitten ook op een randje.
  Er komen inderdaad toeristen naar Curacao maar niet genoeg. Toeristen Bureau en Chata moeten meer reclame gaan maken voor Curacao om toeristen te trekken. Vakantie beurzen niet alleen in Europa en USA bezoeken maar ook in Azie. Europa en USA zijn oude markten (hun dagen zijn voorbij). Ze moeten beginnen te richten op opkomende landen.
  Contacten afleggen met grote + kleine reisbureaus overal ter wereld, opgeleide Curacaoenaars die in het buitenland werken mond tot mond reclame laten doen, Billboards, etc.

  Tegelijkertijd moet regering ook meer gaan richten op:
  – het schoonmaken van Curacao. Niet alleen in binnenstad !!
  – criminaliteit beter aanpakken. Nieuwe strafwetten voorstellen aan Nederland want niemand wilt op vakantie naar een land met veel criminaliteit.
  – een oplossing vinden voor Aqualectra want elektriciteit valt vaker weg. Het is niet prettig voor toeristen om sightseeing te doen en overal is het pik donker.
  – Openbaar vervoer verbeteren. Regels vaststellen voor taxis (zoals het taxi systeem op Aruba). Taxis op Curacao is te duur.
  – Meer politie op straat voor veiligheid OF camera’s op belangrijke of populaire plaatsen neerzetten (straten in Punda, in Salina, Otrabanda)

 2. @Zorro, Een van de rijkste en populairste mannen van Engeland David Beckham zit onder de tattoos desondanks gaan alle deuren ter wereld voor hem open. Het zit onze Zorro tussen de oren. Het gaat niet erom hoe je eruit ziet maar hoe je werkt.

  Zo is dat ook met de witte boorden criminelen. De Alcapone-achtigen, mooi gekleed maar super crimineel. Het zijn geen mensen die met een kleinigheid tevreden zijn maar pas als ze een gemeenschap helemaal leeg hebben geplunderd. Dat soort mensen hebben we in het verleden ook op Curacao gehad.Mensen die allerlei dubieuze structuren bedachten om zichelf en familie met miljoenen overheidsgelden te verrijken en deze griezels zaten strak in het pak!

 3. @ la gunisol
  We zouden ook kunnen concluderen dat tatoeages niet meer van toepassing zijn
  om “klassen” te typeren.

  @ zorro
  Ik hoop dat in de toekomst mensen meer worden beoordeeld op wat ze zijn en waar ze voor staan i.p.v. hoe ze eruit zien. In ieder geval lijkt het mij een mooi streven.
  oh well… I’m out

 4. @ B, speak for yourself, want als je je ogen goed de kost zou geven onder het vrouwelijk personeel hier en daar, is van jouw theorie niet veel waar. Bij onzichtbare tattoos is er geen enkele reden om erover te praten.

 5. Tattoos waren oorspronkelijk iets van de lagere klassen, zoals zeelieden en het dievengilde.

  Het is nu gemeengoed geworden, waaruit we kunnen concluderen dat de lagere klasse flink is uitgebreid.

  Er is vaak kritiek op mensen die gaan wonen in een gated community, maar anno 2013 moet je dat wel wil je aan deze klasse onttrekken.

 6. @Yoshi, je hebt gelijk.
  Om op Curacao gegarandeerd te zijn van een goed betaalde baan moet (de vrouw) inderdaad zeer goed eruit zien. Rechtopstaande borsten en BILLEN, mooi gezicht etc. want de baas denkt al een eventuele byside/relatie met deze persoon.
  De mannelijke baas kijkt stiekem ook wat onder de kleding zit.
  De tattoos op de borsten en billen zitten mooi verscholen en die krijgt de baas te t.z.t. vaak te zien en heeft daar helemaal geen moeite mee, in tegendeel.
  Hypocrisie ten top!

 7. @ Yoshi, je draaft door. Laten we het bij de tattoos houden en die zou ik in vele beroepen niet willen zien. Vele werkgevers zijn dat blijkbaar met me eens en nemen dit soort mensen simpelweg niet aan uiteraard zonder opgaaf van redenen, want anders krijgen ze de VN op hun dak zoals met Zwarte Piet. Lijkt me een mooi einde van deze discussie.

 8. @ Zorro,
  Zoals ik al eerder had gezegd, tattoos in het gezicht (en op de handen) buiten beschouwing gelaten. Deze komen ook weinig voor.

  Het dreadlocks verhaal wordt lastig, ik krijg dan al snel de vraag wat wel mag worden meegenomen in een beoordeling en wat niet.

  Zoals ik jou hoor heb je liever iemand zonder dreadlocks dan met dreadlocks en vind je dit een gerechtvaardige keuze.

  Heb je dan ook liever een secretaresse met grote borsten dan met kleine? of is dit weer niet gerechtvaardigd?

  Als iemand nette kleding draagt (pak), geen oorbellen in, geen (zichtbare) tatoeages, dan denk ik persoonlijk niet dat dreadlocks een probleem mogen vormen, mits goed verzorgde dreadlocks (aan elkaar gebonden met elastiek?)

  Het is erg kort door de bocht om iemand minder goed te kwalificeren omdat hij/zij dreadlocks heeft. Heb je liever een universitair geschoolde, hardwerkende jongeman/dame met dreadlocks. Of een MBO’er die mooi praat, maar weinig doet (veel woorden, heel weinig daden) met blond haar en een glimlach?

 9. @ Yoshi. Is iemand minder gekwalificeerd omdat hij/zij dreads heeft?

  Absoluut, want uiterlijk vertoon is ook een kwalificatie, maar dan wel in dit geval een negatieve.

 10. @ Yoshi. En er bestaat iets als een overhemd om tattoos op het lichaam te bedekken.

  Handen en hoofd hak je eraf?

 11. Hoe staat het eigenlijk met de tax holiday? Heb begrepen dat bedrijven ”failliet” gaan zodra deze termijn verstreken is. Het is zeer opvallend wat er keer op keer op dit eiland gebeurt. Aruba heeft betere regels en wetten wat dit betreft.

  http://www.zakelijkcuracao.com/index.asp?page=http://www.zakelijkcuracao.com/pages/1019/Subsidies.htm

 12. Spijtig voor dit hotel, de medewerkers en Curaçao! Alle keren dat wij in Kura Hulanda hebben gelogeerd hadden wij een goede en gastvrije indruk van de medewerkers.Ook in Westpunt. Hopelijk gaat Curaçao goed om met in ieder geval het behoud van dit stukje Willemstad en vindt men ook snel een passende oplossing voor de voortzetting van het hotel.

 13. Ach ja, uit onderzoek is gebleken dat 95% van de tattoo eigenaren deze hebben gezet uit onzekerheid en/of het onvermogen zich binnen een groep te onderscheiden (niet doen wat andere groepsleden wel doen).

  Het zegt dus heel veel over mensen met een tattoo, en diskwalificeert ze voor het leven, let er maar eens op!

 14. @ Ettienne Sambo.

  En dreads is al helemaal een rare gedachte…
  Is iemand minder gekwalificeerd omdat hij/zij dreads heeft?

 15. @ Ettienne Sambo,

  Je hebt gelijk que tattoos in het gezicht.
  Maar geloof jij echt dat het hotel failliet is gegaan
  omdat sommige leden van het personeel tatoeages had?
  En er bestaat iets als een overhemd om tattoos op het lichaam te bedekken.

  get inderdaad real. Sommige mensen denken dat het nog 1950 is en dat mensen in hun nakie gaan solliciteren.

 16. @ Yoshi:

  Een toerist die veel geld neertelt om in een upscale hotel te verblijven wil niet geconfronteerd worden met mensen die tranen in hun gezicht hebben getatoeeerd. Zij willen kwaliteit voor hun geld en daar passen geen dreads, tattoo’s of slechte manieren bij. Je kan een andere mening hebben over die dingen, maar als je een hotel in die prijsklasse hebt, moet je WEL even nadenken wat de meeste hotelgasten verwachten en willen. It’s business. En aan al die jongeren die tattoo’s laten zetten: kom niet jammeren als je job voor je neus wordt weggekaapt door iemand die even goed is maar GEEN tattoos heeft. Get real.

 17. @ Turista. en de regering doet niets

  De regering steekt 10-tallen miljoenen in deze bedrijfstak. Wat wil je nog meer? Toezichthouder op alle hotels en resorts?

 18. @Hessel,
  Ik ben het eens met het feit dat mensen er representatief uit moeten zien op werk. Ik vind het echter ook erg kortzichtig om te stellen dat tatoeages thuishoren in het bon futuro.

  Je beredeneert als iemand van de oudere generatie die tatoos nog kennen van de tijd dat het tekens waren van malafide groeperingen.

  Om de huidige generatie te beoordelen op het hebben van tatoeages is naar mijn mening dan ook ongegrond en laat vooral zien dat mensen erg kortzichtig zijn en leven in een eigen wereldje.

  Om terug op thema te komen:
  Ik betwijfel ten zeerste dat de tatoeage van de poolboy (om maar iemand te noemen) ook maar enig effect had op het faillisement van dit hotel.

  De oorzaken moet je eerder zoeken naar de mensen die bovenin steken hebben laten vallen! Geringe marktkennis, geen goed beleid, verkeerde keuzes. Dit zijn eerder oorzaken van het faillisement. Misschien moeten zij ook eens hun ogen openen om de echte realiteit te zien.
  Zij hebben in ieder geval geen tattoos (de sleutel naar succes, meneer Hessel?)

 19. Toerisme moet ons speerpunt worden? Kura Hulanda sluit en men stuurt gasten gewoon weg.. Santa Barbara heeft ook niet meer lang en dan nog het DAE fiasco waardoor vele toeristen heel veel geld kwijt waren.. en de regering doet niets…
  En dan hebben we het nog niet eens over de onveiligheid..

 20. Gomz, jouw reactie geeft typisch Curacaos gedrag weer, zo van ik kan doe wat ik wil en iedereen die hier komt moet dat maar accepteren.

  Maar toeristen willen geen hotel binnenkomen en zich afvragen of ze per ongeluk bij Tattoo Bob zijn binnengelopen.

  Tattoos is iets van Bon Futuro volk, die nooit meer hoeven en kunnen werken. Probeer jij maar eens bij de MCB te solliciteren met een tattoo. Je bedankbrief is al voor het einde van het sollicitatiegespek geschreven.

  En terecht.

 21. Ach ja, er zullen er inderdaad nog veel meer volgen, nu arbeidszaken al tijden geen ontslagvergunningen meer verleent, laten ze de toko gewoon klappen en beginnen weer op nieuw met vers personeel!

 22. De meeste zaken die op Curaçao fout gaan heeft te maken dat men onvoldoende onderzoek doet naar de markt waarop men wilt gaan opereren en een slechte businessplan. Verder doet de overheid ook weinig om er voor te zorgen dat het niveau van onderwijs, algemene arbeids enzovoort wettelijk goed geregeld is. De CTB en CHATA en adere belangengroepen valen ook omdat ze geen duidelijk en degelijk belijdt en kaders ontwikkelen om de regering en de horeca brache advies tegeven. Als ik 300 us $ en meer betaal voor een overnachting betaal dan verwacht ik toch veel meer dan een luxekamer alleen. Helaas betaal men op Curaçao bij veel horecagelegenheden veel geld voor een matige kwaliteit en service. Maar volgens mijn filosofie maakt het niet uit hoeveel je betaald de kwaliteit en service moet altijd van een hoge standaard zijn. En alleen zo krijgt Curaçao de reputatie dat toeristen hier graag komen en blijven komen en zo kunnen bedrijven binnen de horeca lang bestaan en niet om de 5/10 jaar failliet gaan en met steun, door een ander bv/stichting een doorstart maakt

 23. @Joane, beter de namen van het vorige management.. Huidige management heeft niets kunnen doen dan Puinruimen van de wanorde van het vorig management.. Je klinkt nu net als Schotte en Jamaloodin die Jardim de schuld geven van de financiele wanorde..

 24. Schulden afwenden op de schuld-eisers. En dan per 1 december gaat ie weer open met nieuwe beheers-organisatie… En dan cashen in het hoogseizoen!

 25. @Martin

  Wat heeft tattoo met je werk te maken. dat is echt discriminatie! Tattoo zegt nix over iemands persoonlijkheid en hoe goed hij die werk doet. Je bent echt CLOSEMINDED !

 26. @ Abraham Mossel

  Ik ben het met je eens dat de regering van Curacao de laatste jaren twijfelacthig was.
  Ik zie echter niet in hoe deze partij verantwoordelijk kan worden gehouden voor het faillissement van dit hotel. De sector toerisme is namelijk de laatste maanden alleen maar gegroeid volgens het CTB.

 27. Erg jammer voor dit prachtige hotel. Al dacht ik wel toen ik er aankwam voor een weekendje weg in een tattoo conventie terecht te zijn gekomen maar werkelijke alle personeelsleden bleken gigantische tattoos te hebben.

  Blijkbaar legde Kura Hulanda Lodge de lat voor het aannemen van personeel niet erg hoog.

 28. Laten bidden tot god dat het wordt overgenomen.

 29. @Leonard Je hebt gelijk dit is doorgestoken kaart, want hotels gaan niet failliet vlak voor het hoogseizoen!

 30. En er zullen er nog velen volgen, en niet alleen in de toeristensector.Bedankt voor de laaste 3 jaar Mismanagement van Gerrit de Raaf & co,Wiels,Hakim,Cooper,het éénigste waar ze goed in waren was het reizen over de hele wereld ,het schreeuwen over bodybags,het rondrijden in gepanserden auto’s en de bevolking allerlij beloftes op de mouw spelden met mooie leugens en als het zogenaamd niet lukte een ander (derde)altijd de schuld geven.Ik neem mijn petje af voor Geld Dekker,omdat hij het nog zolang heeft volgehouden met deze corrupte politici en ambtenarensysteem.
  EN HET VOLK BLIJFT IN DEZE LOSERS GELOVEN EN OP HUN STEMMEN,ONDANKS DAT ZIJ FEITELIJK HUN EIGEN VOLK,BELAZEREN,BEDRIEGEN EN BELIEGEN.

 31. Ik vind dat ze de namen van het management en stichtingleden er rustig bij mogen zetten, in plaats van de naam van de curator. Die lijkt nu de boeman, terwijl hij de werkelijke boemannen afschermt.

 32. De volgende, doorgestoken kaart het is niet te geloven.

  Zeer treurig maar wat wil je met zoveel mismanagement he delno.