• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Marvelyne WielsCURAÇAO – Het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao (KGMC) heeft in een reactie uitgehaald naar de berichtgeving over misstanden binnen de organisatie. Alle gedane uitgaven zijn gedaan met toestemming van de regering van Curaçao, claimed het KGMC.

“Op 23 september heeft het Antilliaans Dagblad het artikel ‘Marvelyne Wiels zet voorlichter de deur uit’, gepubliceerd. Voor dit artikel, wat gerust gezien mag worden als de aanzet van een reeks van aantijgingen naar het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao in zijn geheel, is helaas het journalistieke basisprincipe van hoor- en wederhoor niet gehanteerd. De journalistieke waarde van het desbetreffend artikel is dus feitelijk nihil”, aldus het KGMC. Het Kabinet stelt dat voor alle uitgaven toestemming is verleend door de Curaçaose regering.

Personeelsbeleid
Het KGMC laat weinig los over het gevoerde personeelsbeleid. Door de aanwijzing zijn er geen mensen in vaste dienst genomen bij het KGMC. Op genoemde namen wil het KGMC niet ingaan. “Op 1 oktober is de Landsverordening bescherming persoonsgegevens op Curaçao in werking getreden. In dit kader is er door het KGMC voor gekozen om geen gegevens c.q. informatie op personeelsgebied, van welk aard dan ook, in de media bekend te maken”, aldus de verklaring.

Efficiënter locatie
Volgens het KGMC heeft de Raad van Ministers recentelijk besloten om alle panden van het KGMC op te knappen en op termijn naar een efficiënter locatie op zoek te gaan. Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC) in Utrecht, het Curaçao Toeristenbureau Europa (CTBE) in Den Haag en het KGMC worden samen onder een dak gebracht om kosten te besparen. Het KGMC lijkt daarmee te doelen op het opknappen van de ambtswoning van Wiels ter waarde van 200.000 gulden.

Juridische stappen
Het KGMC zinspeelt op mogelijke juridische stappen inzake de beschuldigingen. “Het KGMC heeft gekozen om (…) middels een communiqué (…) afstand te nemen van deze beschuldigingen en hiermee aan te geven dat we ons niet in deze aantijgingen herkennen. Het moge tenslotte duidelijk zijn dat de zaak de volle aandacht van de juristen van het KGMC heeft”.

16 reacties op “Kabinet van Curaçao weerspreekt beschuldigingen”

 1. Het is goed dat men Juridische stappen overweegt. Sommige mensen verdienen aan roddels. Ik noem het riooljournalistiek. Journalistiek? Sommigen hebben zichzelf tot ”journalist” gebombardeerd om ervan te kunnen leven.
  Als je als journalist iets beweert zet dan ook jouw naam eronder, dat hoort bij echte professionele journalistiek.

 2. Ik weet het niet zeker ? maar was er al eens eerder een vrouw aangesteld op deze functie,zo niet begrijp ik de verbouwing/opknapbeurt wel.

 3. En waar gaat Wiels verblijven tijdens het opknappen van de ambtswoning? In een huisje driehoog achter of in het Kuhrhaus?

 4. @Jos, Jij wilt dus beweren dat onze prins sheldry osepa en Maurice Adriaans in een oud vies huis zat met lekkende daken? Ja zo ken ik er nog wel een paar!

 5. Huh, overheidsgebouwen zijn van ons en wij laten onze regering het beheer uitvoeren. Op het moment dat zij dat beheer niet naar onze zin uitvoeren kiezen wij bij de volgende “verkiezingen” een nieuwe beheerder. Althans zo zou het moeten gebeuren, maar niet iedereen begrijpt dat. Snap jij het NU wel ?

 6. Zowel de buitenkant als de binnenkant van deze gebouwen worden geverfd en opgeknapt. Lekkende daken gerepareerd etc.
  De ambtswoning bleek nog erger te zijn, totaal onbewoonbaar en smerig.
  In Nederland is het heel normaal dat nieuwe bewoners nieuwe behang en vloerbedekking laat aanbrengen voordat met in een huis gaat wonen. Dit heeft alles met hygiëne te maken.

 7. Ik heb jullie niet zo horen gillen toen de een bepaalde politieke partij dat parkje in de stad voor meer dan een miljoen liet ”opknappen” met letters en al. Dat parkje is nu na ongeveer een jaar al bijna een ruïne geworden en moet alweer opgeknapt worden.
  De facturen (meer dan 1 miljoen) zijn spoorloos in tegenstelling met de facturen van Curacaohuis die niet daar in de buurt komen.
  De werkzaamheden aan het Curacaohuis zijn werkzaamheden die generatieslang mee gaan en ook beter voor het imago van Curacao zelf.
  Je zult maar hoge delegaties moeten ontvangen in een smerige stinkruimte die je voorgangers hadden achtergelaten.

 8. Waar rook is, is vuur.

  Gezien de felheid van de reactie, is er een open zenuw geraakt! Doorzetten nu!

 9. Als dit soort benoemingen dan wel baantjes verdelen zelfs maar de schijn van nepotisme zou hebben dan moet je het niet doen om problemen te voorkomen. Maar de schijn hier is dus zelfs niet belangrijk, dus worden mensen uit dezelfde kliek en met de bekende namen weer aan een baan geholpen zoals het hier dus altijd gegaan is.

  Men kent geen schaamte in de politiek alhier, men kent enkel en alleen persoonlijk gewin en vriendjes/familie politiek. Zolang dat niet verandert, verandert er ondanks alle mooie woorden gewoonweg helemaal niets. De politiek hier is gewoon een vieze kliek.

 10. Als je betaald krijgt door de belastingbetaler dan is die wet niet op toepassing.. het verleden heeft elke keer aangetoond dat de politici van Curacao niet deugen!

 11. De Landsverordening Bescherming Persoonsgegevens gaat over welke gegevens wel en niet meer in de personeelsfiles bewaard moeten worden.

  NIET bedoeld om een overheidsinstantie danwel nepotisme in nevelen te kunnen hullen!

 12. En wie is het hoofd van de regering? Juist, partijgenoot jAsjes die zelf bij het CTB er op los fraudeerde en een vette (door de rechter gecorrigeerde) politieke pastechi kreeg bij Selikor om over zijn benoeming als sectordirecteur nog maar te zwijgen. En over de bijbaantjes van zijn vrouw Tara kunnen we een boek schrijven.

  Dacht iemand werkelijk dat Asjes kritisch kijkt naar benoemingen van de kinderen van partijgenoten Wiels en Wilsoe bij het Curacaohuis?

  Mevrouw Wiels gaat zich met de dag gekker gedragen.

 13. @Wimpiri, het zijn overheidsgebouwen en geen eigendom.
  Heb meer moeite met mensen die jarenlang peperdure privépanden verhuren/ verhuurden aan de overheid op Curacao. Deze mensen zijn schatrijk hiervan geworden.

 14. Hoe dom worden wij verondersteld te zijn: alles is volgens het kabinet in overleg met de regering gedaan, alsof dat dus bij voorbaat heilig is.

 15. Mensen hebben een gewoonte van gemaakt om anderen te beschadigen uit pure afgunst.

 16. Wet bescherming persoonsgegevens zorgt er dus voor dat alles niet meer transparant zal verlopen..