• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Marvelyne WielsCURAÇAO – De gevolmachtigde minister voor Curaçao in Nederland, Marvelyne Wiels, heeft baantjes uitgedeeld zonder de daarbij behorende procedures te volgen. Dat zeggen haar medewerkers in Den Haag. Dat meldt Caribisch Netwerk.

In de zomervakantie heeft Wiels haar 21-jarige dochter Gilanne Pieternelle aangenomen voor zes weken. Na de vakantie is haar zonder sollicitatieprocedure een contract aangeboden voor twee dagen per week op de afdeling werving en selectie.

Gewenste kandidaat
Voor de digitalisering van het archief en ander ICT-werk liet Wiels een aantal mensen oproepen, maar de gewenste kandidaat bleek de 29-jarige Andrew ‘Andy’ Wilsoe. Hij is de zoon van Pueblo Soberano-partijprominent Elmer ‘Kadè’ Wilsoe, voormalig minister van Justitie. Ook Andrew hoefde niet te solliciteren. Op de afdeling Financiën werkt sinds begin augustus Mylene Gerard, een vriendin van Wiels. Zij kreeg een contract voor zes maanden en heeft geen sollicitatieprocedure gevolgd. Op 16 september treedt de voormalige persvoorlichter Jassir Dewindt in dienst. Hij is een oude bekende en werkte van juli tot december 2012 op het Curaçaohuis. Vanwege de financiële aanwijzing door Nederland kon zijn contract destijds niet verlengd worden. Hij heeft nu een contract voor zes maanden gekregen. Ook hier is geen sollicitatieprocedure gevolgd.

Jaarrekeningen
Ten slotte haalt Wiels in het najaar Linda Tonkes binnen voor twee dagen per week, om als externe freelance accountant de jaarrekeningen van het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister te checken. De jaarrekeningen worden normaal gesproken verwerkt en gecontroleerd door overheidsaccountant SOAB en accountantsbureau Deloitte.

Vacaturestop
De Curaçaose overheid mag na de aanwijzing door de Rijksministerraad geen vast personeel meer aannemen. Er geldt een vacaturestop, behalve voor zogenaamde ‘kritische’ functies. Voor zo’n kritische functie, die van directeur van het Curaçaohuis, heeft Melvin Statia een contract voor zes maanden gekregen. Er was afgesproken om half november een nieuwe directeur te zoeken via een open sollicitatieprocedure. Die vacature is tot op heden niet gepubliceerd. Statia heeft ondertussen verlenging van zijn tijdelijk contract gekregen tot februari 2014.

Vriendjes
In het verleden zijn er veel vriendjes binnengeloodst op het Curaçaohuis, maar onder Sheldry Osepa werd daar een eind aan gemaakt. Zowel Osepa als zijn opvolger Roy Pieters zeggen dat het tijdelijk aannemen van mensen mogelijk is als het ministerie van Financiën daar groen licht voor geeft. Het aannemen van vriendjes of partijgenoten aannemen is niet toegestaan. Beide ex-ministers zeggen dat, sedert het ministerie van Financiën bij de procedure betrokken is, er een projectfile moet zijn om budget te krijgen. Met het schuiven van posten valt dit probleem te omzeilen.

Integriteit
Het Curaçaohuis laat weten dat voor alle uitgaven ten behoeve van het kabinet van de Gevolmachtigde Minister steeds akkoord is verkregen door de Raad van Ministers in Willemstad en dat het kabinet ook afstand neemt van beschuldigingen van vriendjespolitiek of nepotisme: “Het gaat om suggestieve, niet op waarheid berustende uitspraken die afbreuk doen aan de integriteit van het Curaçaohuis”. De gevolmachtigde minister weerlegt de feiten en omstandigheden echter niet. Ze zegt wel “dat de zaak de volle aandacht van de juristen van het Curaçaohuis heeft.”

23 reacties op “‘Marvelyne Wiels laat sollicitatieprocedures links liggen’”

 1. Is. Ze gescreened???

 2. … wat ben je toch stil 😉

 3. Als hoofd van het Curacao of gevolmachtige minister, als dat niet hetzelfde is, moet je uiterste voorzichtigheid betrachten bij het aannemen van familieleden, en om de schijn van nepotisme te voorkomen het beter helemaal niet doen.

  Doe je het wel dan moet je uiterste transparantie betrachten en een geheel open sollicitatieprocedure hebben waarin het het hoofd niet de voordracht doet.

  Marvelyne heeft niets van dit alles gedaan met de aanname van haar dochter en het zoontje van de Wilsoe. Ze us dan ook in grove mate nalatig geweest en dit komt de produktiviteit van het Curacaohuis niet ten goede, want elke werknemer daar weet nu dat je als kind of het hoofd of een partijgenoot van haar carriere kunt maken, en niet door het leveren van goede prestaties.

 4. Asjes maar roepen om corruptie te bestrijden? Volg gewoon de procedure en dan heb je ook geen gezeik!

  Lijkt wel of ze verplicht vriendjes van PS moest aannemen anders werd ze geen gevolmachtigde Minister…

 5. @LW, als je meer informatie wil moet je maar naar dat interview dat mevrouw Wiels via skipe gegeven had aan Edward Joseph beluisteren. Alle details zijn gewoon in dit interview aan de orde gekomen en alles staat op de site van Pueblo Soberano.
  Alles wat hier staat klopt dat had ze zelf in dat interview gezegd.
  Verder worden alle uitzendingen ook opgenomen. Er zijn geen ”details” die niet besproken waren.

 6. Kas di Korsou het vroegere Antillenhuis is altijd een huis geweest waar politieke partijen partijgenoten invlogen. Van directeur to bode. Dus niets nieuws onder de zon. Zolang ik hier in Nederland woon en de laatste 24 jaar in Limburg ken ik niets anders. Vers in de geheugen van degenen die dit allemaal een beetje volgen, is mevrouw Maiwegen die dochter en man meenam naa Brussel. It’s all in the game. Laten we nu moeite doen om te kijken wat deze gev.min. Marvelyne Wiels gedaan heeft en laten we haar hierop beoordelen.

 7. @LW, je loopt achter. Mevr. Wiels is vorige week nog hierover geïnterviewd door Edward Joseph over de radio. Word wakker je loopt achter.
  Als je mee wilt praten is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van het een en ander.
  Klepredeklep!

 8. @Wijnand ben jij LBO geschoold? Belabberde Nederlands.
  Holle vaten klinken het hardst. Zo kenmerkend dit.

 9. @ W papagaaien????? Je heb van horen zeggen van haar zelf op de radio
  Whahahahahaha lach me rot op deze klip

 10. @’W’: Hallo zeg. Ben Marvelyn niet en ken haar niet eens.

  Je kent details die niet op de radio waren en in de kranten stonden 🙂
  Afgezien van het herkenbare Wiels-ego.

 11. Prima voorbeeld van Mevr Wiels. Hierdoor kunnen de niet integere politici / corruptici duidelijk worden aangewezenen uitgefilterd. Als iemand nog eens ooit een regering samenstelt, met het rapport van Transarency International in de hand, komen deze lieden en hun medewerkers dus nooit meer aan de beurt. Dat schept pas helderheid.

 12. Wat doen ‘wij’ eraan behalve onvrede verkondigen op een nieuwsblog? Wat kunnen ‘wij’ doen behalve onvrede verkondigen op een nieuwsblog?

 13. @wijnand, nee ik zit niet te solliciteren maar heb gewoon een hekel aan papegaaien.
  Ben ook niet werkzoekend, jij misschien?

 14. Wat blijft die (J)Asjes oorverdovend stil………
  Lekker integer allemaal die PS kliek.

 15. @LW, Hallo zeg. Ben Marvelyn niet en ken haar niet eens. Maar heb haar wel over de radio horen vertellen hoe het een en ander gegaan is.

  Ieder zijn mening en zo ook deze W.
  LW, ik denk dat jij eerder een Wiels bent.
  Dus effe dimmen.

 16. Het is een schande ik denk dat helmin ze eigen omdraait voor ze zus hij
  Was vreselijk tegencorruptie en wat doet zusje ongelovelijk dat ze zelf geen respect
  Heb voor de eigen broer
  Maar iedereen weet dat helmin haar zelf ook niet moest enof vertrouwde
  Als ze al zo goed was en tegen corruptie dan had ze toen wel naast
  Haar broer gefunctioneerd
  En die ene W die hier reageert zie je dit als een sollicitatie ofzo hoop je
  Nu dat je ook een baan krijg????????????

  Wat een drama hier!!!!!!! Alleen mensen die aan eigenzak denk en vriendjes
  Dat vertegenwoordig een land
  Hahhaahhaahhahahahaahaha zonder schaamte

 17. @W alias Marvelyne Wiels, jij hoeft geen dure auto, want je laat je toch dagelijks door de bode heen en weer vanaf Rhoon naar Curacaohuis heen en terug rijden, netjes achterin? Dat is je werkbuurt niet ontgaan, je eigen woonbuurt trouwens ook niet.

  En was het niet de ambtswoning en je eigen werkkamer die je voor 80.000 euro laat verbouwen? Het personeel mag onder een slecht dak, oud meubilair en levensgevaarlijke elecritieits blijven? Zodat jij straks kan pronken met je nieuwe huis?

  Prio’s…

 18. En nog steeds vragen velen zich hoe het kan dat Curacao maar geen vooruitgang kan boeken op economisch vlak.

  Wanneer dit soort zaken door blijven gaan zal het eiland uiteindelijk weer failliet gaan en wij, de bevoking, mogen daar de rekening van betalen.

  Helaas wil Nederland niet ingrijpen, dus zijn we afhankelijk van politici, waarvan we weten dat zij nooit en te nimmer deze manier van werken zullen veranderen. Ondertussen vragen ze zich wel af hoe het komt dat het ambtenaren apparaat niet goed functioneert ?

 19. W., ik neem aan dat de afkorting van je naam voor Wiels staat want ik heb zelden zo’n staaltje zelf promotie gezien. Wel erg doorzichtig, dus blijf oefenen.

  On topic: je schrijft dat vorige gevolmachtigde ministers veel geld uitgaven aan dure auto’s. Inderdaad doet mevrouw Wiels dat niet.

  Die heeft namelijk, zo lazen we vorige week. een nog veel duurdere privechauffeur in dienst genomen.

 20. Ik ben benieuwd of Rosaria die zo graag de loepzuivere politicus probeert te spelen zich over deze kwestie uitlaat. Maar mevr W is zus van H. en lid van PS. PS is de partij waarmee Rosaria samenwerkt. Conclusie : Rosaria houdt zijn mond.( reisje Palm naar Japan. Rosaria draait ons allen een rad voor de ogen.Als je op stel op sprong een reisje boekt naar Japan krijg je echt niet op zo’n korte termijn hoogwaardigheidsbekleders of captains of industry te spreken. Of je moet Obama heten. Ook als Curacao een reis reeds maanden van tevoren plant zelfs dan krijgt Curacao niemand van enige importantie te spreken. Misschien de secretaresse van de plaatselijke VVV. Size matters weet je wel.

 21. Van mij mag ze. Ze had Curacaohuis in een verpauperde toestand aangetroffen. Een toestand waar sollicitatiebrieven van maanden en zelfs jaren lagen te verstoffen.
  Daarnaast kreeg ze ook tegenwerking van degene die dat moest verzorgen.
  Verpauperd Curacaohuis, in de zin van afgebladerde verf op de muren, verscheurd behang, kapotte kasten, loshangende deuren, vloerbedekking vol met vlekken. Zelfs de kringloop uit die stad had de oude troep geweigerd.
  Andere volmachtigde ministers besteden al het geld aan dure auto’s maar deze dame heeft dat geld gebruikt om administratieve achterstand weg te werken en de gebouwen een beetje representatief te maken voor Curaçao zelf. Vergaderen in dat gebouw kon niet vanwege al dat bouwval en smerige meubilair die vorige ministers hadden nagelaten te repareren. Hun prioriteit was een mooie peperdure wagen.
  Ze heeft het recht om vertrouwenspersonen in dienst te nemen en haar dochter is daar niet in dienst. Ga me niet vertellen dat de anderen geen vertrouwenspersonen in dienst hadden.

 22. Nou de beerput van het Curacao huis gaat nu helemaal open, en de berin is duidelijk mevrouw Wiels zelf.

  Is zij niet gescreend voor deze functie, want naar verluid heeft zij er bij haar vorige werkgevers ook een potje van gemaakt.

  Respect voor de werknemers van het Curacaohuis die het grenzeloze nepotise van mevrouw Wiels aan de kaak hebben gesteld.

  Deze dame moet vandaag nog vertrekken en daarbij kan ze al haar incompetente vriendjes en vriendinnetjes die ze aan een baan heeft geholpen meenemen.

 23. Je kunt een ezel uit de mundi halen, maar de mundi niet uit de ezel.