Alex RosariaCURAÇAO – De oproep van Gerrit Schotte om zijn petitie voor Reforma te ondertekenen, is geen burgerinitiatief en daarom zinloos. Dat zegt PAIS-leider Alex Rosaria. Ook inhoudelijk raakt Reforma volgens Rosaria kant noch wal. Dat meldt Radio Hoyer 2.

De partij wil het burgerinitiatief naar een idee van onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran meer vorm gaan geven. Rosaria benadrukt dat dit op een serieuze manier moet gebeuren en niet op een bijeenkomst waar gratis hapjes en drankjes worden uitgedeeld. Rosaria neemt de Reforma van Schotte op deze manier niet serieus.

Screening
Naar zijn mening lost het niets op als Reforma bedoeld is om de screening weg te halen. “De democratie moet verbreed worden en de screening moet aangescherpt worden,” aldus Rosaria. De parlementariër pleit ook voor een screening na afloop van de ambtsperiode van een bewindsman of –vrouw. “Als de bankrekening van een minister na het aftreden beduidend hoger is, zal hij daar verantwoording over af moeten leggen,” zegt Rosaria.

Rosaria legt in een gesprek met Rick Hart uit waarom de Reforma van Schotte geen burgerinitiatief is.

8 reacties op “Rosaria neemt Reforma niet serieus”

 1. @vervorming, Politiek is de kunst van liegen, het volk dom houden en het volk kennen.. Op Curacao kan je als partij een groot aantal zetels halen als je gratis feestjes geeft.. Of je nu corrupt bent of crimineel je komt er mee weg (zowiezo heeft de YDK kiezer een zeer kort geheugen).. Dat is dus de kunst en wie is nu slimmer.. de persoon die weet dat je 7000 stemmen kan halen met feestjes of de zgn geleerde politici die het heeft over dingen waar die 7000 man niets van snappen.. deze 7000 leven op kort termijn en willen gewoon een verzetje.. Zo werkt de politiek en je moet toegeven Gerrit de Raaf weet heel goed hoe hij daar op kan inspelen..

 2. Alles wat Schotte doet , neem ik niet serieus.
  Hij werkt alleen voor zijn eigen belang en het belang van zijn maffia vriendjes.

 3. @pluche, deze mensen hebben geen geld voor eten maar wel voor blackberrys en kaartjes voor elke week naar gio en cache…

 4. @Reforma, je bent op papier voor hervorming maar in de praktijk is het net het tegenovergestelde. Oude politiek van mensen kopen met eten en drinken.

 5. Ik zou de directe familieleden ook meteen maar screenen..

 6. Op curacao worden mensen met eten en drinken omgekocht om stemmen te winnen.
  Als je honger hebt heb je inderdaad geen keus. Daarom moeten de bestuurders die nu in de regering zitten zorgen dat mensen zichzelf kunnen onderhouden zodat ze geen prooi worden van machtswellustelingen met verborgen agenda’s.
  Geen ”vis uitdelen maar een hengel” om zelf te leren vissen.

  Sommige politici zijn juist tegen zelfredzaamheid omdat ze anders nooit op het pluche zullen komen, oude politiek dus.
  Wie nog steeds denkt aan dit soort oude politieke spelletjes moet plaats maken voor een frisse wind door mensen met gezonde en vooral duurzame visie.

 7. ROSARIA VAN DE WAL DIEPER IN DE SLOOT.

  Indien men zinnig en ernstig wil zijn, dan moet men wel beseffen wat men zegt. Van welke Curaçaose burger kan Rosario initiatieven verwachten? Van geen enkele! Met onzinnige losse floddertjes in de lucht te gooien, gaat hem alleen maar stemmen kosten, als dat reeds niet het geval is! Eens te meer laat Rosaria zijn politieke geesteloze sceptische opvattingen blijken: Een huis van peperkoek uit het sprookje van Hans en Grietje.
  Het ontbreekt vanaf het begin bij Rosario een sterk politiek beeld, waarop zijn politieke doel is gericht. Laat maar zeggen een ideologische opvatting, waarop zijn politieke, maatschappelijke en wijsgerige doelen zijn gericht. I.p.v. zelf met initiatieven te komen als politicus, bekritiseert hij anderen om bezig te zijn en verwacht dat de burger met initiatieven zal komen en hij met lege handen om de hoek zitten koekeloeren, bij gebrek aan politieke denkkracht. Op deze wijze gauw verdiend, Rosaria!
  Het ontbreekt Rosaria aan creativiteit, al was het maar met drankjes en hapjes komen aandraven, dat kennelijk nooit bij hem zal opkomen bij gebrek aan persoonlijke ruimdenkendheid.
  Indien de democratie als volkszelfbestuur verbreed wordt, zoals Rosaria zelf stelt, m.b.t. aanscherping de zelfde democratische zelfbestuur, terwijl de corruptie sluimert, moet dit inderdaad een beeldspraak zijn van: ‘ laat mij maar iets zeggen, al klinkt het als een lege holle doos’. Het ontbreekt nuttige verbeeldingskracht en doelgerichte constructieve ideeën om uit te kunnen werken.
  Een afgezwaaide minister zal nooit zijn buit op zijn bankrekening zetten om verantwoording te kunnen afleggen. Het is de taak van mensen als Rosaria zelf tijdens het beleid van deze Minister te waken over de belangen van de Staat en niet daarna. Zal hij aan zichzelf hebben gedacht toen hij dit eitje uitbroedde? Zal Rosaria zelf geloven in zijn doolhof en het huis van Peperkoek en marsepein uit de Hans en Grietje sprookje? Dit belooft niet veel Rosaria

 8. Heer Rosaria als dit je mening is kun je FAS toch ook ondersteunen in hun strijd. Nee ook hier weer struisvogelpolitiek de kop diep in het zand steken en zorgen dat ik politiek gezien niet teveel vijanden krijg want in de toekomst heb ik de politieke vriendjes waarschijnlijk weer nodig.

  Respect moet je verdienen dit krijg je niet door zomaar iets te roepen.