Openbaar ministerieCURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een klacht ingediend tegen advocaat Marije Vaders wegens belangenverstrengeling. Dit bevestigt het OM. Volgens hen verdedigde zij de belangen van twee verdachten in dezelfde zaak. De Raad van Toezicht oordeelde dat Vaders in strijd met de regels heeft gehandeld.

In de gedragsregels van advocaten staat dat advocaten zich terug moeten trekken uit een zaak op het moment dat er sprake lijkt te zijn van belangenverstrengeling of als dat in de toekomst het geval kan worden. Vaders krijgt geen sancties opgelegd, omdat het verdedigen van meerdere cliënten in een zaak niet ongebruikelijk is. De Raad gaat het onderwerp wel aan de kaak stellen bij de Orde van Advocaten.

9 reacties op “Klacht ingediend tegen advocaat Marije Vaders”

 1. @Yoshi, Wat stel jij dan voor? vrijlaten zodat jouw zoon elk weekend kan feesten? en in dit geval heeft deze persoon jouw dochter doodgereden..

 2. @ Klaas : Vaders doet haar werk, niet meer en niet minder.

  Professionele integriteit is bij velen in de advocatuur vaak ver te zoeken, en niet te vinden.
  Hetgeen niet slechts is voorbehouden aan advocaten in het strafrecht, maar in die discipline buitenproportioneel te signaleren.

  mr. Gerard Roethof, de gillende Surinamer in de crack-edition Mercedes S (obsidiaan zwart met geblindeerde achterzijde), is een 2e sprekend én stuitend voorbeeld van dit genre)

 3. @Kasuari,

  Stel dat jijzelf/jou zoon/vrouw/man/neef/nicht per ongeluk iemand doodrijd omdat hij zat te bellen in de auto. Moeten we die ook dan maar 10-20 jaar opsluiten?

 4. Klaas en Etienne: vraag de slachtoffers van criminelen die door Vaders buiten het gevang worden gehouden eens of Marije zo menselijk is.

  Ja, en laat criminelen maar rotten in de bak. Criminelen corrigeren is een waste of money en heeft nog nooit ergens gewerkt. Het enige wat dan nog rest is ze lang opsluiten om nieuwe slachtoffers te voorkomen.

 5. Etienne; helemaal gelijk! Vaders doet haar werk, niet meer en niet minder.
  Menselijkheid is vaak ver te zoeken bij reageerders op deze website

 6. @Puk:

  Je hebt hogere idealen begrijp ik: laat de mensen rotten in de bak! Dan maak je pas een mooie wereld. Nee, maar! Wat een menselijkheid, wat een naastenliefde!

 7. Er zijn belangrijkere zaken die het OM moet onderzoeken zoals de moord op Magno Wiels

 8. Tja. Marije Vaders, iemand die zich haar hele leven al heeft laten leiden door de dollar tekens in haar ogen.

  Heeft er geen enkele moeite mee de grootste criminelen uit het gevang te houden en hun volgende slachtoffers te laten maken, zolang ze maar betalen.

  En als ze betalen vertegenwoordigt ze ook nog eens meerdere partijen tegelijk, zoals nu blijkt.

  Wat een zielige dame. Op haar grafsteen komt ooit te staan: ‘Hier ligt Marije, ze hielp de criminelen in rijen’.

 9. Misschien moet het OM zich bezig houden met belangrijkere zaken als deze om te beginnen van Ruben Suriel versus Gerrit Schotte.